NRK Meny
Normal

Forstår ikkje Northugs formsvikt

Landslagssjef for langrennsgutane, Morten Aa Djupvik, forstår ikkje kvifor Petter Northug slit med formen.

Petter Northug

Det er framleis høgt uvisst om Petter Northug stiller i v-cup-renna i Finland komande helg

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Djupvik tviheld på at det ikkje er noko alvorleg feil med det norske langrenns-esset, men vedgår at han ikkje heilt forstår situasjonen likevel.

- Eg trur at dette kjem til å sleppe taket. Samstundes ser vi ikkje heilt klart grunnen til at han har fått ein slik reaksjon som vi har sett dei siste dagane, seier Djupvik til NRK.

Energimangel

Northug vart sjuk på Beitostølen, og sjølv om han har vore friskmeld i over ei veke, slit han framleis med energimangel.

Den norske langrennsfavoritten vart berre nummer 49 i opningsrennet på Beitostølen førre fredag. Han stod over sprinten dagen etter, og reiste heim før det avsluttande rennet søndag.

Etter eit par dagar vart han erklært frisk, men fekk beskjed om å trene berre lett dei påfølgjande dagane. I helga fekk han nærmast treningsforbod, men framleis er han ikkje i god nok form til å konkurrere. Og no spøkjer det for renna i Finland til helga.

Blir avgjort tysdag

Han stod over verdscup-opninga i Gällivare i helga, og mykje tyder på at Northug heller ikkje stiller i finske Kuusamo komande helg.

Ifølgje VG skal Djupvik møte Northug tysdag. Då blir det avgjort om Northug reiser til Kuusamo.

I Kuusamo er det klassisk sprint fredag, 10 km klassisk laurdag og fellesstart søndag.

- Det er meir sannsynleg at han ikkje reiser enn at han reiser, seier Djupvik.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag