NRK Meny
Normal

– Full forståelse for at det er provoserende for mange

Avgåtte landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, får rundt fire millioner kroner i lønn det neste året. Fotballforbundet forstår at summen kan virke provoserende, men skjønner ikke at det kritiseres.

Pressekonferanse Per-Mathias Høgmo

FERDIG: Per-Mathias Høgmo (t.h.), fotballpresident Terje Svendsen og assisterende generalsekretær Kai-Erik Arstad under pressekonferansen onsdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg klarer ikke å se hva som er uklart i denne prosessen. At folk spekulerer og ikke har tro på det vi har sagt, må vi vel bare akseptere, men å forstå det har jeg vanskeligheter med, sier assisterende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad til NRK

Onsdag ble det klart at Per-Mathias Høgmo er ferdig som landslagssjef. Samtidig ble det kjent at han får lønn ut 2017, altså i over 13 måneder til. En sum på rundt fire millioner kroner.

Norges Fotballforbund nekter å kalle avtalen en sluttplakke, noe som har fått flere til å reagere.

– Slutter han før tiden uten konflikt, og får betalt for det, er det en sluttpakke. Å si noe annet er rett og slett feil, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Forståelse for at det er provoserende

Fotballforbundet står på sitt.

– Det er ikke en sluttpakke. Det er jo selvfølgelig en form for etterbetaling i tråd med kontrakten. Det ble presisert nøye på pressekonferansen at det er to parter som er blitt enige om å avvikle et arbeidsforhold til det beste for norsk fotball. Da har ikke vi noe annet valg enn å holde oss til den juridiske avtalen Høgmo har hatt, sier Arstad.

– Lønninger på dette nivået er høye, og vi har full forståelse for at det er provoserende for mange, og grasrota spesielt, legger han til.

På pressekonferansen onsdag sa fotballpresident Terje Svendsen følgende:

– Det står stor respekt av den beslutningen Per-Mathias har tatt. Han tok initiativet selv, og vi hadde en veldig god dialog.

Per-Mathias Høgmo

SISTE KAMP: Per-Mathias Høgmos siste kamp som landslagssjef ble VM-kvaliken mot Tsjekkia. Det endte med 1-2 tap.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hvor vanlig er det å få lønn i et år når når man velger å gi seg?

– Det er jo helt feil premisser. Han har ikke sagt opp. Ikke trukket seg. Han har gått i dialog med forbundet og blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet, sier Arstad, som diskuterte Høgmos fremtid først, mandag kveld.

Reagerer på ulike versjoner

Frode Lia, redaktør i fotballmagasinet Josimar, var krass da han stilte til direkteintervju i Dagsrevyen.

– Det bemerkelsesverdige er at de kommer med to ulike versjoner. De starter med å si at han har trukket seg, men avslutter med at han ikke har trukket seg. Nok en gang taler de med to tunger, uttalte Lia.

– Jeg kan jo ikke si hvordan folk oppfatter det vi sier, og jeg kan ikke si at vi har formulert oss riktig på alt, men vi kom også med en pressemelding samtidig, og der kommer alt tydelig frem, sier Arstad, som høyst sannsynlig er ferdig som assisterende generalsekretær i løpet av kort tid.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis