Først blåste dommeren av kampen. Så avgjorde United på straffe i vanvittig drama

Fem stolpetreff, en «Panenka»-straffe, to annullerte scoringer og straffemål etter at kampen var blåst av. Oppgjøret mellom Brighton og Manchester United hadde alt, inkludert en svært heldig nordmann.

ELLEVILT DRAMA: Premier League-oppgjøret mellom Brighton og Manchester United hadde det aller, aller meste - og litt til.

Laster innhold, vennligst vent..

Ole Gunnar Solskjærs lag trengte virkelig en seier i årets andre Premier League-match etter at den første forrige helg endte med et svakt 1–3-tap hjemme for Roy Hodgsons Crystal Palace.

Den fikk de. Til slutt. Etter et ellevilt drama.

Vi hopper rett til det aller siste som skjer: Dommer Chris Kavanagh blåser av oppgjøret på stillingen 2–2 etter at Brighton utlignet fortjent på overtid.

Så viser det seg at det har skjedd noe i Brighton-boksen på corneren rett i forkant: TV-bildene viser at Neal Maupay var borti ballen med handa da Harry Maguire headet kula mot Brightons mål.

gg

HER SER HAN HANDSEN: Kavanagh virket ikke å være i tvil.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Kavanagh løper ut til skjermen på sidelinja og tar en god titt, før han lager en VAR-firkant med hendene, starter kampen igjen og blåser straffe til Solskjærs lag. Den setter Bruno Fernandes sikkert i kassa. Så blåser dommeren av kampen på nytt.

Raste

Brighton-spillerne raste mot dommeren. Forståelig nok, men det var liten tvil om at Maupay handset. Leandro Trossard var forståelig nok langt nede etter oppgjøret.

– Utrolig. En følelse jeg ikke kan beskrive. Vi var bedre enn dem i dag. Vi fortjente minst ett poeng, det er en skam. Det var lagt til fem minutter, og vi spilte minst sju, sier han til BT Sport, ifølge BBC.

ff

HER BLÅSER HAN STRAFFE: Noen sekunder etter å ha blåst av oppgjøret mellom Brighton og Manchester United, gir Chris Kavanagh Solskjærs lag straffe etter en VAR-situasjon.

Foto: Glyn Kirk / AFP

At det ble seier skal Ole Gunnar Solskjær si seg veldig, veldig fornøyd med. Brighton var best gjennom hele oppgjøret, muligens med unntak av en periode innledningsvis i andre omgang. «The Seagulls» skapte mest, løp mest og hadde mest fantasi da de angrep.

At de hadde 14 avslutninger mot Uniteds fem sier det aller meste. Det samme gjør det faktum at de traff stolpene rundt United-keeper David de Gea fem ganger (!).

Det er det klart høyeste antallet ganger et lag har truffet stolpene i én kamp siden statistikkbyrået Opta begynte å levere tall på nettopp det for 17 år siden.

Solskjær: – Slapp unna

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at laget hans var heldig.

Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester United

HELDIG: Ole Gunnar Solskjær hadde mildt sagt marginene med seg lørdag ettermiddag.

Foto: Glyn Kirk / Reuters

– Vi slapp unna. Kanskje vi fortjente ett poeng, men vi fortjente ikke mer. Innsatsen vår fortjente mer. Forrige sesong hadde vi for mange uavgjorte kamper, så det er et stort pluss for oss. En må være glad for at ikke José (Mourinho) er her for å måle stolpene, sier han med et glimt i øyet.

– Det er et vanskelig lag å møte. Vi har ikke (kraft i) beina og skarphet, men vi vil komme dit. Vi har masse jobb foran oss, legger han til.

Uniteds straffeekspert Bruno Fernandes, som satte inn den avgjørende scoringen, er ikke veldig imponert over eget lag, men sender samtidig et lite stikk til Brighton.

– Vi ga dem så mye rom. Vi var ikke aggressive, vi ga bort to mål. Brighton var veldig gode, men kanskje fordi vi ikke var så aggressive som vi vil være. Vi må ha flere gjenvinninger, presse bedre og ha ballen mer. De fortjente kanskje mer. Poenget er å score mål, ikke treffe stolpen. Noen ganger må du ha litt flaks, sier han til BT Sport, ifølge BBC.

United hadde riktignok ikke bare flaks selv om de hadde mer flaks enn hjemmelaget. Solskjærs gutter fikk to nettkjenninger annullert for offside etter VAR-sjekk, men vant altså uansett oppgjøret med de tellende scoringer.

Brighton-sjef Graham Potter var stolt av gutta sine etter matchen selv om det ble tap på svært uvanlig vis.

– Prestasjonen var enestående. Jeg er så stolt av gutta. Det er en sur en, for å si det mildt. Noen ganger er livet urettferdig, og det føles sånn nå, sier Potter til BBC.

kk

STOLT: Brighton-sjef Graham Potter.

Foto: John Sibley / AFP

Begynte best

Brighton startet best, og yppet seg i det niende minutt da Leandro Trossard hamret til med venstreslegga fra skrått hold fra rundt 20 meter. Ingen United-spillere kom opp i hjemmelagets angrepsspiller, som fikk tid til å skyte.

Heldigvis for Solskjær smalt ballen i stolpen bak de Gea.

12 minutter senere skjedde det samme igjen. Brighton spilte seg fram mot et nølende United-forsvar, og Trossard kom til skudd. Denne gangen siktet han imidlertid ikke mot nærmeste kryss, men mot lengste hjørne langs bakken. Nok en gang var ballen borti stolpen.

Etter en snau halvtime var det Adam Websters tur til å treffe metallet da han kom til heading i United-boksen, men de Gea hadde sannsynligvis stoppet ballen hvis headingen hadde sett ut til å lure seg under tverrliggeren.

Etter en drøy halvtime fikk United i motsetning til Brighton ballen i mål, men nettkjenningen ble korrekt annullert for offside. Marcus Rashford var tydelig på feil siden da han mottok ballen før han spilte fram til Mason Greenwood, som avsluttet strålende.

Nydelig straffe

Fem minutter før pause tok hjemmelaget fortjent ledelsen. Supertalentet Tariq Lamptey ble felt klønete i United-boksen av Bruno Fernandes. Den 19-årige høyrebacken fikk akkurat et touch på ballen, før Fernandes felte ham.

Straffen som fulgte var av det totalt ydmykende slaget. Maupay gikk nemlig for en «Panenka» – en chip midt i mål. Den varianten er nydelig når den fungerer, men håpløs når den ikke gjør det.

hh

VAKKERT: Neal Maupay chipper inn straffen.

Foto: Glyn Kirk / AFP

I dette tilfellet gikk det veien for Maupay, som åpenbart er full av selvtillit.

To minutter før pause utlignet imidlertid United mot spillets gang. Fernandes slo et glitrende frispark fra venstre inn i boksen. På bakerste stolpe ventet en umarkert Nemanja Matic, som klart å slå ballen tilbake inn foran mål. Der presset Harry Maguire Lewis Dunk til å sette kula i eget nett.

Rett etter pause blåste nok en gang dommer Kavanagh straffe til Brighton, etter at Aaron Connolly tilsynelatende ble felt av Paul Pogba, men dommeren gjorde om situasjonen etter å ha sett klipp av hendelsen.

Seks minutter inn i den andre omgangen måtte VAR tas i bruk nok en gang da Rashford avsluttet glimrende, men scoringen ble annullert for offside.

Klassescoring

Rett etterpå fikk United ballen i nettet for fjerde gangen i ettermiddag, og denne gangen ble scoringen stående. Bruno Fernandes slo en fantastisk stikker ned langs Uniteds venstreside.

Rashford fikk med seg kula i full fart, skar inn i Brightons boks fra venstre, før han fintet skudd to ganger og til slutt skjøt knallhardt via Dunk og i nettet.

Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester United

RØD JUBEL: United-spillerne jubler etter Rashfords ledermål.

Foto: Glyn Kirk / Reuters

Etter en times spill traff hjemmelaget stolpen for fjerde gang (!). Etter et glitrende angrep endte ballen hos Solly March som hamret til med sitt gode venstrebein fra venstresiden i boksen. Ballen traff innsiden av de Geas lengste stolpen, før den gikk tilbake langs linja og vekk fra mål.

Et kvarter før slutt traff Brighton stolpen for femte gang i kampen, da Trossard dro til med venstreslegga fra god posisjon etter en god Brighton-kontring.

På overtid kom altså den forløsende utligningen fra kampens kanskje beste spiller, Solly March, men det hjalp altså lite til slutt.

Solskjærs United fikk med seg alle tre poengene etter å ha avgjort etter sluttsignalet. Det kommer ikke til å skje igjen med det første.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland klatret etter god runde

  Golfspiller Viktor Hovland klatret mot tetstriden med storspill og en 64-runde i PGA-turneringen i Thousand Oaks i California fredag.

  Etter en bogeyfri runde endte han åtte slag under par og ni under totalt. Det er bare fem slag opp til lederen.

  CLkMah6pjCY
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Bamfords hattrick knekte Villa

  Aston Villa hadde sjansen til å ta sin femte strake siger og gå til topps i Premier League. Men Patrick Bamford stal showet då Leeds vann 3-0.

  Villa styrte mykje før pause, men i andre omgang var det Leeds for alle pengane, og Bamford scora etter 55, 67 og 74 minutt.

  Villa er dermed framleis nummer to på tabellen, bak Everton. Leeds klatra til tredjeplass.

  Patrick Bamford
  Foto: Laurence Griffiths / Reuters
 • Straffa for korona-brot

  UEFA vil straffe den franske klubben Rennes fordi publikum ikkje heldt nok avstand under kampen mot Krasnodar i meisterligaen. Publikum blei heller ikkje sitjande på plassane sine, slik reglane krev.

  Saka skal behandlast i UEFAs disiiplinærutval 10. november

  Publikum i Rennes
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal