NRK Meny
Normal

Forsprang til Tromsø

Neste fredag skal Idrettsstyret avgjøre hvilken by som skal bli norsk OL-kandidat, og etter det NRK erfarer har Tromsø et forsprang.

Tromsø
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Jeg har en bra følelse. Vi har gjort et bra stykke arbeid og vi får veldig mange positive tilbakemeldinger. Så gjenstår det å se hva medlemmene i Idrettstyret mener, sier Arne Myhrvold i søkerkomiteen til Tromsø til NRK.

Idrettspresident Odd-Roar Thorsen som har dobbeltstemme, var styremedlem for Tromsø i forrige OL-runde.

- Det er ingen tvil om at rundt 2014 hadde Odd-Roar Thorsen et godt øye og stor forståelse for Tromsø, men om han har det nå det vet vi ikke, sier Myhrvold videre.  

Thorsen innrømmer at det ikke har vært lett å overbevise de andre søkerbyene om sin nøytralitet.

- Jeg har helt fra starten da det ble bestemt at det skulle bli en ny prosess, bestemt meg for å nullstille meg og det føler jeg meg rimelig komfortabel med at jeg har klart, sier Thorsen.

I tillegg til presidenten er det etter det NRK erfarer ytterligere tre medlemmer av Idrettsstyret som har Tromsø som sin favoritt. Og dersom hverken Trondheim eller Oslo har vesentlig bedre søknad enn Tromsø, beholder ishavsbyen ytterligere tre stemmer som de fikk ved forrige runde. Det betyr åtte stemmer og flertall.

Ingen i styret vil kommentere sine valg, og heller ikke Trondheims talsmann Odd Ustad er bekymret over at vinden blåser Tromsøs vei i Idrettsstyret.

- Vi har ingen mening, og vil ikke han noen mening i forhold til habilitetsproblematikken. Den har Idrettsstyret selv tatt tak i og konkludert på den, så det forholder vi oss veldig rolig til, sier Ustad.

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal