NRK Meny
Normal

Forsprang til Tromsø

Neste fredag skal Idrettsstyret avgjøre hvilken by som skal bli norsk OL-kandidat, og etter det NRK erfarer har Tromsø et forsprang.

Tromsø
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

- Jeg har en bra følelse. Vi har gjort et bra stykke arbeid og vi får veldig mange positive tilbakemeldinger. Så gjenstår det å se hva medlemmene i Idrettstyret mener, sier Arne Myhrvold i søkerkomiteen til Tromsø til NRK.

Idrettspresident Odd-Roar Thorsen som har dobbeltstemme, var styremedlem for Tromsø i forrige OL-runde.

- Det er ingen tvil om at rundt 2014 hadde Odd-Roar Thorsen et godt øye og stor forståelse for Tromsø, men om han har det nå det vet vi ikke, sier Myhrvold videre.  

Thorsen innrømmer at det ikke har vært lett å overbevise de andre søkerbyene om sin nøytralitet.

- Jeg har helt fra starten da det ble bestemt at det skulle bli en ny prosess, bestemt meg for å nullstille meg og det føler jeg meg rimelig komfortabel med at jeg har klart, sier Thorsen.

I tillegg til presidenten er det etter det NRK erfarer ytterligere tre medlemmer av Idrettsstyret som har Tromsø som sin favoritt. Og dersom hverken Trondheim eller Oslo har vesentlig bedre søknad enn Tromsø, beholder ishavsbyen ytterligere tre stemmer som de fikk ved forrige runde. Det betyr åtte stemmer og flertall.

Ingen i styret vil kommentere sine valg, og heller ikke Trondheims talsmann Odd Ustad er bekymret over at vinden blåser Tromsøs vei i Idrettsstyret.

- Vi har ingen mening, og vil ikke han noen mening i forhold til habilitetsproblematikken. Den har Idrettsstyret selv tatt tak i og konkludert på den, så det forholder vi oss veldig rolig til, sier Ustad.

Siste nytt

 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix
 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før langrennet.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • 3.-plass på Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en suveren 3.-plass under dagens Super-G i Val d'Isere i Frankrike. Hun kom 39 hundredeler bak vinneren Lindsey Vonn. 25-åringen jubler i målområdet. Italienske Sofia Goggia tok andreplassen.

  Solid av Ragnhild Mowinckel

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
Sport i dag
NRK Sport direkte: Sport i dag