Sverige våknet – men fikk knallhard kritikk: – En av de verste omgangene av et svensk landslag

Sverige ble refset både i egne aviser og på britisk TV etter en tam første omgang. Så tok Emil Forsberg tak og sendte svenskene på lang vei mot sluttspill.

– Det her er, ut ifra forventninger og viktigheten av kampen, en av de verste omgangene jeg har sett av et svensk landslag.

Det skrev Aftonbladet-journalist Marcus Leifby etter de første 45 minuttene av Sveriges viktige EM-kamp mot Slovakia.

– Vil være rasende

Han var ikke den eneste som var lite imponert over det Janne Anderssons mannskap leverte i St. Petersburg. På BBC-sendingen lot de faktisk være å sende høydepunkter fra første omgang, fordi det rett og slett ikke var noen.

– Om man holder med Sverige, vil man være rasende fordi de ikke har vist noen vilje til å vinne kampen, og de trenger en seier, uttalte tidligere Wales-kaptein Ashley Williams på BBC.

Egil Drillo Olsen hadde også forventet mer av våre svenske naboer.

– Så langt har Sverige vært en skuffelse. Da tenker jeg på begge veier. Ikke bare at de ikke har skapt noe særlig, men de er ikke så overbevisende defensivt heller, sa Drillo like før pause.

Hardt ut av startblokka

Men Sverige, med Alexander Isak og Emil Forsberg i spissen, våknet til live etter pause.

Lenge så det ut til at Slovakias keeper, Martin Dúbravka, skulle bli helten som sendte Slovakia videre da han vartet opp med en feberredning på headingen til Ludwig Augustinsson.

Men da samme Dubravka felte innbytter Robin Quaison på vei gjennom, gikk han fra helt til syndebukk på få minutter.

Svenskenes stjernespiller Emil Forsberg var sikker fra straffemerket og scoret kampens eneste mål.

Forsberg og Isak

GODE: Emil Forsberg og Alexander Isak er Sveriges største offensive stjerner.

Foto: Anton Vaganov / AFP

– Vi hadde ett mål, og det var å vinne. Det var en svak første omgang, vi kom ikke ordentlig opp i banen. Men i andre spiller vi oss opp, skaper mer trykk, så var det fantastisk av Quaison å skaffe straffen, og fantastisk å sette den, sier matchvinneren etter kampen.

Forsberg legger til at de ikke var stresset da de gikk inn til pause, selv om de visste at det de leverte i første omgang var langt ifra godt nok.

– Det var en veldig positiv pauseprat. Vi visste vi kunne snu det, vi vet at vi er sterke. Vi viser stor vilje når vi kommer tilbake i andre omgang og det var fantastisk deilig å vinne.

Innbytteren fikset straffe

Forsberg var ikke den eneste svenske spilleren som fikk ros etter kampen. Alexander Isak viste igjen – hvert fall i andre omgang – hvilken spiller han er i ferd med å bli.

Like før scoringen holdt han på å sende Sverige i føringen på egen hånd med et utsøkt dribleraid, men igjen var Dubravka i veien.

– I andreomgang er jeg er høyere i banen og skaper flere sjanser, sier Isak som ble kåret til banens beste spiller.

Seieren betyr at Sverige tar et langt steg på veien mot åttedelsfinale. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at de kan bli tatt igjen av både Slovakia og Polen, men begge de to må slå Spania for å ta seg forbi svenskene.

Siste nytt

 • Tap etter tabbekveld

  Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

  Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i serieligaens tredje kvalifiseringsrunde.

  Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til serieligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen. (NTB)

  UEFA Conference League: FC Prishtina - Bodø/Glimt
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal