NRK Meny
Normal

Forren vet hvor han helst vil spille

PRAHA (NRK): For Vegard Forren (28) handler det både om VM-håpet og klubbframtida hvis han slipper til mot Tsjekkia.

Martin Linnes og Vegard Forren

LEVER I UVISSHET: Vegard Forren, her sammen med tidligere Molde-kollega Martin Linnes, vet ikke om han spiller mot Tsjekkia og ikke hvor han spiller klubbfotball fra 1. januar. Men han vet hva han vil.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Han får en som kommuniserer godt og prøver å lede så godt som mulig bak der, og som forhåpentligvis kan bidra litt offensivt med gode pasninger. Så er det duellspill og å rydde unna i egen boks, der føler jeg at jeg er veldig sterk.

Slik er Vegard Forrens innsalg til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Treningene denne uka har vist at det er en duell mellom Forren og Håvard Nordtveit om å starte sammen med Even Hovland i det norske midtforsvaret i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia.

Etter en variabel sesong for Molde føler Forren nå at han har noe å bidra med.

– Jeg tror det blir en kamp med mye innlegg og mange dueller. Vi har sett på Tsjekkia, der er mye innlegg fra sidene. Jeg tror det er en kamp som kunne passet meg veldig bra, men vi får bare vente og se, sier Forren til NRK.

– Får Høgmo en spiller som er i nærheten av sitt eget toppnivå hvis han velger deg?

– Ja, jeg føler meg bra. Det har gått bedre og bedre etter skaden.

London er førstevalget

Klar er også Forren for å ta steget ut av norsk fotball for andre gang i karrieren. Han er kontraktløs i Molde, og kan signere for akkurat hvem han vil.

Og Forren vet hva han vil hvis tilbudet dukker opp.

– Da blir det England, uten tvil, sier han.

– Hvor?

– Det er det samme, men London-området er veldig bra.

I 2013 hadde trønderen et fullstendig mislykket opphold i Southampton. Det har ikke skremt ham.

– Jeg føler meg klar for Premier League. Om det er nok vet jeg ikke, men jeg håper og tror jeg kunne gjort en god figur der. Jeg vet jeg har mye fotball i meg. Så får vi se om det dukker opp interesse, sier Forren, som også er åpen for nivå to i England.

Familien viktig

– Hvor mye betyr deg hvem som står i midtforsvaret fra før i den klubben?

– Det har ofte en betydning. Alt må tenkes nøye igjennom. Det handler ikke bare om hvem som spiller der, det handler om familien, plassen og klubben, og ikke minst må jeg føle at jeg er tiltenkt en rolle i laget, sier Forren.

Han vil ikke overvurdere betydningen av fredagens landskamp med tanke på sin egen klubbframtid, men erkjenner at det er en fordel om han også er tiltenkt en rolle av Høgmo.

– Jeg håper jeg kan bidra med mitt beste for Norge. Og så er det ikke negativt om jeg starter og gjør en god figur, fastslår Vegard Forren.

Siste nytt

 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland
 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag