Forren vet hvor han helst vil spille

PRAHA (NRK): For Vegard Forren (28) handler det både om VM-håpet og klubbframtida hvis han slipper til mot Tsjekkia.

Martin Linnes og Vegard Forren

LEVER I UVISSHET: Vegard Forren, her sammen med tidligere Molde-kollega Martin Linnes, vet ikke om han spiller mot Tsjekkia og ikke hvor han spiller klubbfotball fra 1. januar. Men han vet hva han vil.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Han får en som kommuniserer godt og prøver å lede så godt som mulig bak der, og som forhåpentligvis kan bidra litt offensivt med gode pasninger. Så er det duellspill og å rydde unna i egen boks, der føler jeg at jeg er veldig sterk.

Slik er Vegard Forrens innsalg til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Treningene denne uka har vist at det er en duell mellom Forren og Håvard Nordtveit om å starte sammen med Even Hovland i det norske midtforsvaret i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia.

Etter en variabel sesong for Molde føler Forren nå at han har noe å bidra med.

– Jeg tror det blir en kamp med mye innlegg og mange dueller. Vi har sett på Tsjekkia, der er mye innlegg fra sidene. Jeg tror det er en kamp som kunne passet meg veldig bra, men vi får bare vente og se, sier Forren til NRK.

– Får Høgmo en spiller som er i nærheten av sitt eget toppnivå hvis han velger deg?

– Ja, jeg føler meg bra. Det har gått bedre og bedre etter skaden.

London er førstevalget

Klar er også Forren for å ta steget ut av norsk fotball for andre gang i karrieren. Han er kontraktløs i Molde, og kan signere for akkurat hvem han vil.

Og Forren vet hva han vil hvis tilbudet dukker opp.

– Da blir det England, uten tvil, sier han.

– Hvor?

– Det er det samme, men London-området er veldig bra.

I 2013 hadde trønderen et fullstendig mislykket opphold i Southampton. Det har ikke skremt ham.

– Jeg føler meg klar for Premier League. Om det er nok vet jeg ikke, men jeg håper og tror jeg kunne gjort en god figur der. Jeg vet jeg har mye fotball i meg. Så får vi se om det dukker opp interesse, sier Forren, som også er åpen for nivå to i England.

Familien viktig

– Hvor mye betyr deg hvem som står i midtforsvaret fra før i den klubben?

– Det har ofte en betydning. Alt må tenkes nøye igjennom. Det handler ikke bare om hvem som spiller der, det handler om familien, plassen og klubben, og ikke minst må jeg føle at jeg er tiltenkt en rolle i laget, sier Forren.

Han vil ikke overvurdere betydningen av fredagens landskamp med tanke på sin egen klubbframtid, men erkjenner at det er en fordel om han også er tiltenkt en rolle av Høgmo.

– Jeg håper jeg kan bidra med mitt beste for Norge. Og så er det ikke negativt om jeg starter og gjør en god figur, fastslår Vegard Forren.

Siste nytt

 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP
 • – Zlatan blir værende i USA

  Zlatan Ibrahimovic blir værende i Los Angeles Galaxy i amerikanske Major League Soccer. Milan gir opp jakten på svensken. Det bekrefter Milans sportsdirektør Leonardo.

  – Han hadde gitt Galaxy sitt ord på at han ville bli dersom klubben imøtekom hans krav.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag