NRK Meny
Normal

Høgmos uventede hodebry

Flere spillere i storform kan gi landslagssjef Per-Mathias Høgmo utfordringer med laguttaket mot Ungarn.

Landslagsaktuelle Marcus Pedersen feirer Eliteserie-sølvet

I FORM: Marcus Pedersen jubler over Strømsgodsets Eliteserie-sølv søndag. Mandag er spissen på landslagssamling, hvor han kjemper om en plass på laget mot Ungarn.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo startet med den samme førsteelleveren mot Italia og Malta. Også mot Kroatia så laget likt ut, med unntak av Tom Høgli.

Når Høgmo skal ta ut laget som møter Ungarn på torsdag, kan han likevel få et luksusproblem. Det fordi flere spillere har vist strålende prestasjoner på sine klubblag.

– Det gleder meg å se at det er spillere som banker på og utfordrer. Det gjør at vi har flere strenger å spille på totalt og at vi kan gjøre endringer underveis, sa landslagssjefen på en pressekonferanse mandag.

– Ville ikke endret laget

NRKs fotballeksperter mener Høgmo bør starte med den samme førsteelleveren.

– Jeg ville ikke ha endret på laget, fordi de har prestert bra. Det er ikke grunn til å endre for mye på et lag som har fungert. Det tror jeg ikke Høgmo gjør heller, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

– I utgangspunktet ville jeg brukt de samme, på grunn av samhandling. Det er flere spørsmål, men jeg tror han lander på de samme, sier Tom Nordlie.

– Det er alltid viktig å bygge videre på den kontinuiteten som vi har utviklet underveis. Det vil prege laguttaket denne gangen også, sier Høgmo.

Flere jokere

Blant formspillerne er Strømsgodsets Marcus Pedersen. Spissen har scoret 11 mål på de 10 siste kampene, senest to mot Vålerenga søndag.

Også Moldes Mohamed Elyounoussi er i kjempeslag. Han scoret og hadde målgivende mot Celtic forrige uke, mot Start søndag ble han spart.

– Pedersen spesielt, kan bli en joker. Elyounoussi er litt unorsk og kan komme inn å påvirke. Jeg tror Norge vil dominere på Ullevaal, men stanger de, kan heller en formspiller komme inn, påpeker Løken, som får full støtte av Nordlie.

 Per-Mathias Høgmo før Ungarn-kampene

MANGE VALG: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har mange formspillere å velge i til Ungarn-kampene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Grunn til bekymring

Even Hovland har ikke startet på fire seriekamper i Nürnberg. Tom Høgli gikk glipp av de to siste kvalikkampene med et brudd i ryggen. Han er friskmeldt, men sto over København-kampen søndag.

– Det er ingen grunn til å sette inn Høgli igjen, siden han ikke har spilt mye nå, forklarer NRK-eksperten.

– Hvis Høgli sier han er klar, så er han det. Han er en type som setter laget foran seg selv, så jeg ville brukt ham, mener derimot Nordlie.

Stefan Johansen har dessuten fått krass kritikk de siste ukene.

– Det er grunn til bekymring, men jeg håper han vil overbevise på landslaget. Han er uansett en vinnertype og det trenger vi, påpeker Løken.

– Det er det største spørsmålet for meg, om han skal bruke Johansen eller Ole Selnæs på sentralt. Jeg tror Johansen, sier Nordlie.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
Eliteserien: Tromsø - Odd og semifinale cupen
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm