NRK Meny
Normal

Formel 1-sjefer går etter juks

Sjef for Renaults formel 1-lag, Flavio Briatore, trekker seg etter anklager om juks.

Flavio Briatore

Flavio Briatore.

Foto: LUCA BRUNO / AP

Artikkelen er flere år gammel.

Pat Symonds

Pat Symonds trekker seg fra Renault-laget.

Foto: Michel Euler / AP

Også Pat Symonds, sjefsingeniør, forlater laget.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har anklaget Renault for å ha gitt en av sine førere, brasilianske Nelson Piquet Jr., beskjed om å krasje med vilje under Singapore Grand Prix i 2008.

Nekter ikke

Bakgrunnen var at hvis Piquet krasjet, så ville sikkerhetsbilen komme på banen. Det ville gagne den andre Renault-føreren, spanske Fernando Alonso.

I en pressemelding sendt ut av Renault i dag står det at ledelsen ikke benekter påstandene fra FIA. Formel 1-laget har tidligere nektet for alle påstander om juks.

Nelson Piquet

Nelson Piquet fikk beskjed om å krasje med vilje.

Foto: MAURICIO LIMA / AFP

Ekstraordinært rådsmøte

Avgangen til de to lederne henger mest sannsynlig sammen med at FIA har kalt inn til et ekstraordinært rådsmøte i Paris 21. september om denne saken.

I og med at Renault ikke forsøker å imøtegå anklagene som er rettet mot laget, og at teamsjefen og sjefsingeniøren trekker seg, innrømmer Renault delvis skyld i saken.

Hvis Renault blir funnet skyldig i anklagene mot dem, risikerer de å bli utestengt fra sporten.

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal