NRK Meny
Normal

Formel 1-sjefer går etter juks

Sjef for Renaults formel 1-lag, Flavio Briatore, trekker seg etter anklager om juks.

Flavio Briatore

Flavio Briatore.

Foto: LUCA BRUNO / AP

Pat Symonds

Pat Symonds trekker seg fra Renault-laget.

Foto: Michel Euler / AP

Også Pat Symonds, sjefsingeniør, forlater laget.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har anklaget Renault for å ha gitt en av sine førere, brasilianske Nelson Piquet Jr., beskjed om å krasje med vilje under Singapore Grand Prix i 2008.

Nekter ikke

Bakgrunnen var at hvis Piquet krasjet, så ville sikkerhetsbilen komme på banen. Det ville gagne den andre Renault-føreren, spanske Fernando Alonso.

I en pressemelding sendt ut av Renault i dag står det at ledelsen ikke benekter påstandene fra FIA. Formel 1-laget har tidligere nektet for alle påstander om juks.

Nelson Piquet

Nelson Piquet fikk beskjed om å krasje med vilje.

Foto: MAURICIO LIMA / AFP

Ekstraordinært rådsmøte

Avgangen til de to lederne henger mest sannsynlig sammen med at FIA har kalt inn til et ekstraordinært rådsmøte i Paris 21. september om denne saken.

I og med at Renault ikke forsøker å imøtegå anklagene som er rettet mot laget, og at teamsjefen og sjefsingeniøren trekker seg, innrømmer Renault delvis skyld i saken.

Hvis Renault blir funnet skyldig i anklagene mot dem, risikerer de å bli utestengt fra sporten.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm