Max Verstappen fikk nok før duellen «alle» snakker om: – Det er bare latterlig

For første gang siden Lewis Hamilton sendte Max Verstappen ut av banen under Storbritannia Grand Prix, møtes de to stjernene igjen.

Steiermark Grand Prix

DUELLANTER: Spørsmålene på pressekonferansene i Ungarn i helga har stort seg dreid seg om krasjen som skjedde på Silverstone for to uker siden.

Foto: Handout / Reuters

Det har gått to uker siden den dramatiske krasjen mellom verdens to beste Formel 1-kjørere, Lewis Hamilton og Max Verstappen.

På den første runden var det intens kamp mellom de to største stjernene i Formel 1. Det endte til slutt med at Hamilton kom borte i bakhjulet til Verstappen i en innersving og nederlenderen suste ut av banen.

Det endte med en Verstappen på sykehus, mens Hamilton vant løpet selv om han fikk ti sekunders straff etter hendelsen.

Søndag møtes de for første gang igjen med Hamilton i beste startposisjon og Verstappen rett bak briten med tredje beste posisjon. På pressekonferansen før løpet, fyrte nederlenderen seg opp da han fikk spørsmål om hva som kom til å skje hvis de endte opp hjul til hjul.

– Kan vi bare stoppe her? Vi har hatt så j***** mange spørsmål om dette. Det er bare latterlig. Vi svarte på dette tullet hele torsdagen, så kan vi stoppe nå, vær så snill, sa Verstappen.

Verstappen og Hamilton

KNOKEN: Verstappen og Hamilton etter kvalifiseringen i Ungarn, der sistnevnte sikret seg beste startposisjon.

Foto: David W Cerny / AFP

Stikk mot Red Bull-ledelsen

Faktum er uansett at siden krasjen har stemningen mellom de to duellantene og lagene deres mildt sagt vært dårlig. Og den har ikke bedret seg etter den lille pausen. Allerede før kvalifiseringen lørdag begynte den verbale kampen.

Torsdag ble det klart at Red Bull ikke hadde fått gjennom forsøket om å overbevise det internasjonale motorsportforbundet (FIA) om å vurdere hendelsen en gang til, i håp om at engelskmannen skulle få en større straff enn ti straffesekunder.

Kun en liten time etterpå var Mercedes raske med kommentere avgjørelsen. Først uttrykte de sin støtte til dommerne for å ikke velge å gå videre med hendelsen, før de sendte et lite stikk til Red Bulls lagledere.

– Vi håper at denne avgjørelsen vil føre til en slutt på et konstant forsøk fra ledelsen i Red Bull på å sverte det gode navnet og integriteten til Lewis Hamilton, skrev Mercedes.

Meldingen er nok først og fremst rettet mot Red Bulls lagsjef, Christian Horner, som har ment at Hamilton visste akkurat hva han drev med da han kjørte inn i bakhjulet på Verstappens bil og fikk han ut av balanse.

Wolff mot Horner

ORDKRIG: Lagsjefene i Mercedes og Red Bull, Toto Wolff og Christian Horner er ikke redde for å fyre opp hverandre.

Foto: James Moy / Pa Photos

Resten av Formel 1-feltet er litt splittet i hvem de har støttet, men under kvalifiseringen i Ungarn var det tydelig flere i publikum støttet Verstappen. På Hamiltons sisterunde var det nemlig tendenser til buing mot briten.

Det likte Hamiltons lagkamerat Valtteri Bottas dårlig.

– Jeg hørte buing på slutten, og jeg skjønner det ikke. Jeg vil be folk om å tenke gjennom oppførselen sin, for jeg synes ikke det er rettferdig. Lewis gjorde en fantastisk runde, og så får han buing. Vi vil ikke se sånt, sa Bottas på pressekonferansen.

En del av spillet

Det er lenge siden Formel 1-interessen i Norge har vært på det samme nivået som det er nå. Viasport-ekspert Stein Pettersen merket godt at forrige løps dramatikk ble fulgt av mange, og han er sikker på at mange er spente før helgas runde.

– Det er en spenning rundt Mercedes og Red Bull nå, så det er klart at mange gleder seg til å se hvordan kampen mellom Hamilton og Verstappen utspiller seg i helga. Hanskene er av for å si det sånn, sier Pettersen.

Han er overbevist om at Formel 1-sirkuset nyter godt av intrigene og dramatikken rundt de to beste lagene, og tror at stikkene som blir sendt frem og tilbake har mye med å bevare den interessen som nå har bygget seg opp.

Samtidig er det nå såpass tett i kampen om verdensmestertittelen at Red Bull og Mercedes bruker enhver anledning til å sette hverandre ut av spill.

Lewis Hamilton

FAVORITT: Lewis Hamilton sikret seg beste startposisjon til løpet i Ungarn og er favoritt på den trange banen.

Foto: David W Cerny / AFP

– Dette er en del av spillet. Som i mange andre idretter spiller psykologi en viktig rolle. Mercedes vant forrige runde og er veldig opptatte av å vise at det er de som har overtaket nå, sier Pettersen.

Venter drama

Det skiller bare åtte poeng i sammendraget i favør Verstappen før Ungarn Grand Prix. Det er det siste løpet før førerne tar en liten sommerferie.

Viasport-eksperten mener Hamilton-seieren forrige runde forandret dynamikken i sammendraget. For selv om Verstappen garantert har lyst på revansje etter det som skjedde, har han ikke råd til flere uhell.

– Verstappen for ett år siden hadde nok vært litt het i toppen inn mot denne helga. Men han har blitt mer voksen i år. Han har nok hatt en emosjonell utblåsning, men jeg tror ikke det kommer til å påvirke han til søndag.

Men en ting er sikkert. Banen i Ungarn byr opp til drama. Førerne kommer til å ha høy fart inn i den første skarpe svingen, og hvis Hamilton og Verstappen ligger ved siden av hverandre der, tror mange at det kommer til å smelle.

– Banen er blant de trangeste, så starten her blir ekstremt viktig. Derfor er det nok ingen som kommer til å slippe opp på gassen før de må, spår Pettersen.

Siste nytt

 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Reserven tok Liverpool vidare

  Liverpool tok seg komfortabelt vidare til den fjerde runden i ligacupen etter at dei slo Norwich 3-0. Takumi Minamino vart kveldens store spelar for gjestane med to mål. Også Divock Origi kunne setje seg på scoringslista. Når Norwich i tillegg bommar på straffe var dei aldri nær ved å utfordre eit reserveprega Liverpool.

  Manchester City tok seg også lett vidare etter at dei slo Wycombe 6-1.

  Carabao Cup - Third Round - Norwich City v Liverpool
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Norge gjere tre endringar i laget

  Sjögren gjer tre endringar frå torsdagens kamp. Forsvarstrearen er uforandret, medan Eikeland og Syrstad Engen, kjem inn for Haavi og Bøe Risa på midtbana. Utland erstattar Sævik på topp.

  Her er laget:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby

Sendeplan

Kl. Program Kanal