Hopp til innhold

Formel 1-drama: Måtte evakuere etter kjøkkenbrann

Både ansatte og gjester hos McLarens Formel 1-lag måtte evakueres på grunn av en brann under VM-runden i Barcelona lørdag.

Det rapporterer avisen Mundo Deportivo og andre spanske medier. Ifølge avisen måtte tre brannmenn få legebehandling etter å ha inhalert røyk på stedet.

Brannen skal ha oppstått i et elektrisk kjøkken i en bobil som tilhører McLarens gjesteområde i Formel 1-paddocken i Barcelona. Det var mye røyk i området, men det skal tilsynelatende ha gått bra med alle som oppholdt seg i området.

McLaren-ingeniøren Andrea Stella uttaler ifølge Mundo Deportivo at alle slapp med skrekken fordi hele teamet forlot stedet så snart de observerte røyk. Stjerneføreren Lando Norris var blant de evakuerte, skriver DPA.

– I morges evakuerte vi lagets gjesteenhet i paddocken etter et brannvarsel. Laget ble trygt evakuert, og det lokale brannvesenet håndterer problemet, skriver McLaren på X.

Brannmannskaper var raskt på plass, og det ble opprettet en sikkerhetssone for å holde både journalister og tilskuere på trygg avstand.

Hendelsen skjedde en knapp halvtime før Formel 1-førernes siste treningsøkt på Barcelona-banen. Det kjøres kvalifisering senere lørdag og VM-løp søndag.(©NTB)

McLaren-fører Lando Norris skal ha oppholdt seg i nærheten da det begynte å brenne i lagets gjesteområde i Barcelona
Foto: AP

Siste nytt

 • Reagerer på OL-sikkerheten i Paris: – Som en spøkelsesby

  Kun dager før åpningsseremonien i OL i Paris er det heftige sikkerhetstiltak som blant annet rammer næringslivet. Store turistområder er helt folketomme.

  – Det er ingen flere turister. Ikke engang parisere fra andre deler av byen. Det er kun folk som jobber her og som bor her, men på denne øya er det ikke mange som bor, sier Phanie Louvrier til NTB.

  Louvrier driver bistroen Au Bougnat midt i Paris på Île de la Cité, en av to øyer på elven Seinen.

  Det er på Seinen den spektakulære åpningsseremonien skal foregå til fredag.

  Det er første gang en slik åpningsseremoni avholdes utenfor et stadion. 160 båter med tusenvis av utøvere skal kjøre en seks kilometer lang løype langs den ikoniske elva.

  Det anslås omkring 300.000 tilskuere langs elvebreddene.

  Terrortrusselen tas på største alvor av franske myndigheter, og resultatet er krevende framkommelighet i sentrale deler av byen fram mot OL-åpningen.

  Det er satt opp kilometervis med gjerder rundt Seinen.

  (NTB)

  OSlgPfFecoM
  Foto: NTB
 • Norske klubber kompenseres med 3,8 millioner kroner etter fotball-VM i 2023

  Rett i underkant av fire millioner kroner fordeles på 44 norske klubber etter fjorårets fotball-VM i Australia og New Zealand. Rosenborg mottar størst sum.

  Det viser en oversikt NTB har fått tilsendt fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  På toppen av lista troner Rosenborg, som fra Fifa kompenseres med 497.000 kroner. Etter trønderne følger Vålerenga (398.000) og Brann (299.000).

  Ni medlemsnasjoner mottar til sammen mer i kompensasjon enn Norge. Engelske og spanske klubber får til sammen et tosifret antall millioner kroner med henholdsvis 15,8 og 11,1 millioner hver.

  Til sammen fordeles 124 millioner kroner på 1041 klubber. De er igjen fordelt på 48 av Fifas medlemsnasjoner. Den totale summen dekker klubbene til samtlige av de 736 spillerne som var involvert i VM.

  De 124 millioner kronene fordeles også på klubber som har bidratt til utviklingen av VM-spillerne fra de var 12 til 22 år gamle. Det skal ifølge Fifa sikre at klubber kan tilby best mulige forhold for unge talenter.

  – Modellen er avgjørende for å sikre det globale fotballøkosystemet, til fordel for både grasrot- og profesjonelle klubber, heter det fra Fifa.

  I 2019 mottok 822 klubber fordelt på 39 medlemsnasjoner kompensasjon.

  (NTB)

  jI4fXAP5WjQ
  Foto: NTB
 • Bokseren havnet i VM-bråk – rømte til Tyskland

  Omid Ahmadisafa ble tvunget til å forlate Iran. Verdensmesteren i kickboksing representerer nå flyktninglaget til IOC i boksing i Paris-OL.

  – Da jeg var tenåring og fulgte OL-konkurransene på TV, hadde jeg aldri trodd at jeg en dag skulle delta i disse konkurransene selv, sier Ahmadisafa.

  NTB møter ham i Nürnberg, hvor han bosatte seg etter å ha flyktet fra Iran. Det er her han forbereder seg til Paris-OL.

  – Det finnes ingen større konkurranse for en idrettsutøver enn OL. Jeg har alltid drømt om å representere Iran og bringe ære til landet mitt, men dessverre blir det ikke slik, forteller han.

  Under VM i 2021 forteller 31 år gamle Ahmadisafa at han ble tvunget av iranske myndigheter til å gå ned i vekt for å unngå å konkurrere mot en israeler i finalen.

  I tillegg lot han seg avbilde med en israeler etter å ha nådd finalen. Det skal ha ført til trusler fra medlemmer av det iranske landslaget. Ahmadisafa rømte til Tyskland umiddelbart og søkte asyl der.

  – I Tyskland startet jeg alt fra null igjen. Jeg har hatt mange vanskeligheter med å fortsette som bokser, forteller Ahmadisafa.

  De siste årene har eksiliraneren lært mye.

  – Livet går ikke alltid slik du tror det vil. Noen ganger må du svømme mot strømmen for å oppnå suksess. Jeg har vært gjennom veldig tøffe tider, og da har jeg lært at jeg må jobbe veldig hardt for å oppnå noe, sier Ahmadisafa.

  Flyktninglaget til Den internasjonale olympiske komité (IOC) samler utøvere som ikke kan konkurrere for sitt eget land.

  (NTB)

  KK8iIqf7VX8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal