Hopp til innhold

Forklarer omstridt utspill: – Går på ingen måte høyt ut

Gullvinner Josh Kerr mente at Jakob Ingebrigtsen var «respektløs». Slik forklarer nordmannen hva han mente med utsagnet.

E8v9WilX-Ys

VERDENSREKORD: Her har Jakob Ingebrigtsen akkurat senket Hicham El Guerroujs 24 år gamle verdensrekord på 2000 meter.

Foto: Reuters

«He was just the next guy».

Oversatt til norsk: Han var bare den neste fyren eller den neste i rekken.

Sitatet fra Jakob Ingebrigtsen etter finaletapet på 1500 meter i VM ble raskt en snakkis i friidrettsmiljøet og skapte debatt.

Nå forteller nordmannen hva han egentlig mente med uttalelsen om Josh Kerr – gullvinneren fra Budapest.

– Folk som kan noe som helst om friidrett og løping vet at i mesterskap så er det noen som overpresterer og underpresterer. Sånn er det jo, forteller Ingebrigtsen til NRK, kort tid etter at han satte ny verdensrekord på 2000 meter i Brussel.

– Elsker eller hater det

Kerr kalte Ingebrigtsen «respektløs» etter uttalelsen i VM.

– Hvis han kom med slike kommentarer, er det ekstremt respektløst, sa Kerr til NRK forrige uke.

I et intervju med The Times før helga utdypet Kerr om forholdet til nordmannen.

Han er en sterk konkurrent som ikke har den respekten han burde ha for konkurrentene. Folk enten elsker eller hater det, men det betyr ingenting for meg at han ikke kommer bort og gratulerer meg. Jeg gir alltid andre ære og er ikke redd for å tape, men slik er ikke han.

Ingebrigtsen sølv på 1500 meter

FØRST: Kerr krysser målstreken foran Ingebrigtsen og Nordås.

Foto: Bernat Armangue / AP

Storebror Henrik Ingebrigtsen var rask med å slå tilbake mot lillebrorens overmann.

– Jeg syns det er litt stakkarslig å gå rett på det at «å, det er respektløst», sa han til NRK etter Diamond League-stevnet i Zürich.

– Går ikke høyt ut

Jakob Ingebrigtsen har senket sin personlige rekord på 1500 meter til 3,27,14 denne sesongen, og var i særklasse den største favoritten på distansen. Som tidenes fjerde raskeste på distansen, mener ikke 22-åringen at han melder for hardt mot konkurrentene.

Nei, jeg går på ingen måte høyt ut. Alt jeg har gjort både i forkant og etterkant av alt jeg noen gang har gjort, har stått i stil med det jeg har prestert på friidrettsbanen. At man løper to og et halvt sekund dårligere enn man skulle gjort, sier han og fortsetter:

Les også Ingebrigtsen snakker ned egen verdensrekord: – Ikke vanskelig for meg

– Så klart, det er jo noe som ikke er som det skal. Men igjen handler det om å prestere når det gjelder.

Ingebrigtsen slet som kjent med feber og sår hals under deler av VM.

Showet går videre

VM-nederlaget for Kerr var det andre i rekken for Jakob Ingebrigtsen. I fjor var det Kerrs landsmann og barndomskompis Jake Wightman som snek seg forbi på oppløpssiden i 1500-finalen.

«Nei», svarer nordmannen på om han har brukt tiden siden VM til å riste av seg skuffelsen.

Les også Ingebrigtsen ler av VM-tabben: – Folk var livredde

Nå ser han bare fremover.

Jeg er ganske kjapt videre på neste, men dårlige prestasjoner vil alltid være dårlig selv om det går lengre tid. Det vil jo stå til evig tid. Men showet går jo videre, så man må fortsatt gjøre jobben og prøve å gjøre så godt man kan for å stille forberedt til de neste viktige tingene, sier han.

Jakob Ingebrigtsens Diamond League-sesong avsluttes i Eugene i USA neste helg.

Siste nytt

 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  Det eneste bytte VIF-trener Geir Bakke gjorde før møtet med gamleklubben, var å sette inn Christian Borchgrevink for Magnus Riisnæs. Det skulle gi uttelling.

  For etter en drøy time endte Borchgrevinks presise innlegg opp hos Daniel Håkans i feltet, og finnen plasserte ballen i det lengste hjørnet til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  Fem minutter før slutt rullet spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga.

  Vålerenga-spiller Daniel Håkans jubler etter scoring i kvalifiseringen mot Kristiansund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Kolstad nær ny mesterligaskalp – Kiel snudde til 26-25-seier på hjemmebane

  Kolstad var nær nok en overraskelsesseier på bortebane mot gruppeleder Kiel, men tapte til slutt 26-25 i mesterligaen i håndball onsdag kveld.

  Dermed forsetter trønderne på 4.-plass med 9 poeng etter ti gruppespillskamper. Kiel topper gruppe A med 15 poeng.

  Fem minutter før full tid fikk Kolstads store stjerne, Sander Sagosen, det røde kortet etter at han var litt sen inn i en takling, hvor han traff en Kiel-spiller i ansiktet.

  Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert da Kiel satt inn tre kjappe mål, og plutselig ledet kampen 24-23.

  Kolstad tok en stor skalp da de vant 36-31 over PSG hjemme i Trondheim. Oppgjøret i Paris endte også i et imponerende 28-28-resultat. (NTB)

  Sander Sagosen nedstemt etter kamp på benken.
  Foto: NTB
 • Sandvolleyball: Mol/Sørum snudde til seier mot tysk duo – måtte ut i tredje sett

  Anders Mol og Christian Sørum fikk det tøft i verdenstourfinalen.

  Dermed står den norske duoen med to seier på deres to første kamper. Mol og Sørum vant sin andre kamp med settsifrene 16-21, 21-18, 15-12.

  Tidligere onsdag lekte Mol og Sørum seg tidvis med brasilianske George Wanderley/André Stein under åpningskampen. Nordmennene avgjorde med 2-1 i sett (21-14, 19-21, 15-9-).

  Duoen lyktes verken i EM eller VM i år, og derfor blir verdenstourfinalen viktig for dem. Den turneringen har de vunnet to ganger tidligere.

  Det er de ti beste lagene som er med i Qatar. De ti lagene er delt i to puljer på fem lag, og torsdag venter to nye puljekamper for den norske duoen. (NTB)

  Anders Mol og Christian Sørum spiller bronsefinale mot Polen i sandvolleyball-EM på Königsplatz i München.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal