NRK Meny
Normal

Forhørte seg med Hangeland før han tok Stabæk-jobben

Skotske Billy McKinlay skal videreføre Bob Bradleys prosjekt på Nadderud.

Billy McKinlay

NY TRENER: Billy McKinlay er ansatt som ny hovedtrener for Stabæk. Her under presentasjonen mandag kveld.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Bob Bradley ledet Stabæk for siste gang under serieavslutningen mot Bodø/Glimt tidligere denne måneden. Allerede da kunne klubben avsløre at de hadde to kandidater klare, begge fra utlandet.

Forhørte seg med Hangeland

Nå har valget falt på 46 år gamle William Alexander «Billy» McKinlay fra Glasgow i Skottland.

Han skriver under en toårskontrakt med klubben som endte på bronseplass i Eliteserien i år.

– Førsteinntrykket mitt var veldig positivt etter samtalene med Inge André og klubben. Jeg hadde også en produktiv samtale med spillerne. Alle de positive tingene pluss det at jeg får muligheten til å være hovedtrener er veldig spennende. Så hvorfor ikke? Sier McKinlay til NRK etter å ha blitt presentert på Nadderud.

Skotten har tidligere vært innom Fulham, og rådførte seg blant annet med Brede Hangeland da han ble kontaktet av Stabæk.

SOCCER-ENGLAND-WAT-CRY/ Watford v Crystal Palace - Barclays Premier League

ANBEFALTE STABÆK: Billy McKinlay hadde en god samtale med Brede Hangeland før han takket ja til jobben.

Foto: Alex Morton / Reuters

– Han snakket fint om klubben. Han mente det var bra mennesker og gode supportere her. Han mente det ville være en god mulighet for meg. Jeg hører på det han sier. Jeg respekterer han høyt, og mener at meningene hans er verdt å høre på, sier forteller han.

– Han blir litt gal

Sportssjef, Inge André Olsen, forteller at han umiddelbart fikk et godt inntrykk av skotten, og at han tror de har hentet riktig mann til klubben.

– Det var mange gode kandidater, men til slutt tror vi Billy er den som passer oss best. Vi ønsker en tydelig leder ute på feltet som kan videreføre det som Bob har holdt med i to år, sier han.

Han beskriver skotten som en tøff trener, og ikke helt ulik sin forgjenger.

– Han stiller krav. Og det jeg fikk fra referansene hans var at han er en ekstremt god trener ute på feltet, samtidig som at han blir litt gal når han taper. Det er alltid bra. Vi har jo hatt en som ble litt gal da vi tapte, smiler han.

Tidligere Moyes-assistent

McKinlay kommer fra jobben som David Moyes' assistent i spanske Real Sociedad, der begge fikk sparken for tre uker siden.

– Jeg lærte mye av han. Jeg må takke han for den muligheten jeg fikk i Spania. Det var noe jeg likte godt og som har forbedret meg som menneske og trener. Jeg har lært mye rundt hvordan man forbereder seg til kamper og hvor viktig detaljer er. Han støttet meg i denne avgjørelsen om å komme her, og han er en jeg vil prate med i fremtiden for å få hjelp på veien, forteller skotten.

I fjor var McKinlay manager i Watford i åtte (!) dager. Han har også vært assisterende landslagssjef for Nord-Irland.

Som spiller var han innom en rekke klubber fra 1985 til 2005, lengst var han i Dundee United der han spilte 222 kamper.

Siste nytt

 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Ruud faller på verdensrankingen

  Tennisspiller Casper Ruud går fem plasser ned på den siste ATP-rankingen og er nå på 143. plass. Rafael Nadal beholder posisjonen som verdensener. Nordmannen er for tiden i USA og forbereder seg til kvalifiseringen til US Open.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd