Forhindret kinesisk storeslem

Australske Matthew Mitchams OL-seier i 10 meter stup hindret Kina i å vinne samtlige stupgull i lekene på hjemmebane.

Matthew Mitchams

Matthew Mitchams

Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Hjemmehåpet Zhou Luxin ledet med over 30 poeng etter de fem første finalestupene, men feilet da han skulle fullføre.

Hans siste stup var bare det åttende beste i den omgangen.

Mitcham grep sjansen og leverte et fantastisk sistestup med en vanskelighetsgrad på hele 3,8. Dommerne ga ham fire tiere.

Mitcham fikk 112,10 poeng for stupet, og med 537,95 totalt slo han Zhou med 4,8 poeng.

- Dette vil ta en tid å fordøye. Kinnene mine er ømme etter all smilingen, ansiktet svir på grunn av kloren, beina mine verker etter all hoppingen. Jeg har vondt og er sliten, men er veldig glad, sa den olympiske mesteren.

Klarte ikke femti gull

Kineserne hadde sju gull i skapet før finalen, og kunne bli den første nasjonen som vant samtlige individuelle gullmedaljer i et OL siden 1965.

I begynnelsen var jeg ikke nervøs og stupte bra. Det siste stupet var ikke bra fordi da kom nervene, sa en skuffet Zhou, som med seier ville sikret Kinas 50. gull i Beijing-OL.

Verdensmester Gleb Garperin fra Russland tok bronsen med 533,15 poeng.

Siste nytt

 • Barcelona-presidenten løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Newcastle-stjerner ut med skade

  Newcastle må klare seg uten Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin de neste ukene. Det er et hardt slag i Premier League-klubbens kamp for å unngå nedrykk.

  Det opplyser Newcastle på sine nettsider tirsdag.

  Almirón og Saint-Maximin måtte forlate banen i lørdagens 1-1-oppgjør mot Wolves i Premier League. Paraguayaneren Almirón pådro seg en kneskade og ble byttet ut til pause, mens Saint-Maximin fikk en kjenning i lysken og var ferdigspilt tidlig i den andre omgangen.

  Allan Saint-Maximin
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Tromsø hentet spiss fra HamKam

  Måltyven Moses Ebiye forlater HamKam til fordel for Tromsø foran den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag. Ebiye har undertegnet en avtale som strekker seg ut 2022-sesongen.

  Moses startet forrige sesong i Lillestrøm i 1. divisjon, men gikk til HamKam i fjor sommer. Totalt ble det seks scoringer og to målgivende pasninger i 2020.

  qzjdEV7UE7M
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal