Hopp til innhold

Forfrossen Østberg i sprengkulden: – Folk så rart på meg

I sprengkulden på Gjøvik var det Kjelsås som tok NM-gullet på stafetten. Ingvild Flugstad Østberg imponerte på sin etappe for rivalen, men klarte så vidt å snakke etter rennet.

NM på ski 2023

FRØYS: Ingvild Flugstad Østberg var mildt sagt kald etter sin etappe.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Det var Sigrid Leseth Føyen som sikret gullet for Oslo-laget. Konnerud tok NM-sølvet, mens Tromsø fikk bronsen.

Ingvild Flugstad Østberg gjorde en meget sterk tredjeetappe for Gjøvik og hentet inn drøye 40 sekunder på Tromsø og Synne Arnesen som ledet da. Østberg vekslet nærmest likt med Arnesen.

NM ski Gjøvik

GIKK BRA: Østberg gikk sterkt i løypene i hjemlige trakter.

Foto: Heiko Junge / NTB

Etter sin etappe var Østberg helt forfrosset.

– Jeg klarer ikke å bevege munnen. Dette var kaldt. Men det var skikkelig gøy, smiler gjøvikjenta.

– Men Ingvild, du må deg litt varme, for de kinnene ser ikke helt bra ut, sier NRKs reporter.

– Det ser ikke bra ut? Nei, da må jeg gjøre det, svarer Østberg.

– Å, herregud

Da NRK tok kontakt med skistjerna etter rennslutt og viser bildet fra intervjuet tidligere, har Østberg fått i seg litt varme. Hun må trekke på smilebåndet.

– Å herregud. Nydelig! Det er mye nydelige bilder av meg ute på internettet der. Dette går vel inn i rekken, svarer hun noe ironisk.

Østberg innrømmer at hun fikk en del blikk etter etappen og skjønte at det var noe som ikke stemte.

– Folk så rart på meg. De begynte å si at jeg var veldig hvit i kinnene, og «Du må komme deg inn». Da tenkte jeg «Oi, det var voldsomt.»

– Hvordan går det nå?

– Jeg tror det går greit. Jeg kjenner at jeg er blitt varm på de stedene som var kalde. Det gikk veldig greit da jeg gikk, og jeg synes ikke det var så ille på pusten. Det var veldig bra at det ble skirenn, og at det var innafor kuldegrensa.

Nok et gull

Kjelsås sikret sitt 14. NM-gull på kvinnesiden i stafett. Sammen med Føyen, hadde de Runa Nykkelmo Ulvang og Nora Sannes på laget.

Konnerud tok sølvet, fem sekunder bak Kjelsås. Mari Landro Svingheim og Margrethe Bergane gikk i tillegg til Knudsen. Tromsø, som også hadde Anna Svendsen og Synne Arnesen på laget fikk tredjeplassen.

Stafetten måtte flyttes på som følge av sprengkulde på Gjøvik. Opprinnelig skulle dagen på Gjøvik starte klokken 9, men først klokken 11 gikk startskuddet med kvinnenes stafett.

Siste nytt

 • LeBron James nærmer seg NBA-rekord

  LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

  Tirsdagens møte mellom basketballgigantene Lakers og New York Knicks ble en meget jevn affære. Lagene fulgte hverandre tett og tvang kampen ut i forlengning. Til slutt var det gjestene fra California som stakk av med seieren 129-123.

  Han er kun 88 poeng bak scoringsrekorden i NBAs grunnspill. Rekorden har stått siden Kareem Abdul-Jabbar valgte å legge skoene på hylla i 1989. (NTB)

  NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Inter til semifinale i cupen

  Matteo Darmian scoret kampens eneste mål da Inter tok seg til semifinale i den italienske cupen tirsdag kveld.

  Motstander Atalanta kom til kampen i strålende form, men klarte aldri å sette Inter ordentlig på prøve. Dermed fortsetter jakten på nok en Coppa Italia-tittel for Inter. De er regjerende mestere.

  Onsdag og torsdag spilles de resterende kvartfinalene. Fiorentina - Torino og Roma - Cremonese spilles i dag, mens Juventus - Lazio sparkes i gang torsdag kveld.

  Coppa Italia - Quarter Final - Inter Milan v Atalanta
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Blackburn Rovers videre i cupen

  Blackburn Rovers tirsdag gikk seirende ut av omkampen i FA-cupen mot Birmingham City. Nå venter Premier League-motstand i neste runde.

  Leicester City blir Blackburns motstander i den femte runden av FA-cupen.

  Det måtte ekstraomganger og et selvmål til for å sende Blackburn videre. Birminghams Auston Trusty, på lån fra Arsenal, satte ballen i eget nett i det 100. minutt, og dermed er Blackburn videre.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Barrington Coombs / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste