Forfang sikret seier med et nødskrik: – Jeg ble skremt

Johann André Forfang ante ikke hvor jevnt det var i lørdagens lagkonkurranse. Han sikret seieren i siste hopp, og Norge vant med åtte tideler.

Johansson og Tande jubler etter Fannemels hopp

VIDEO: Se Forfangs sistehopp – og jubelscenene etter at seieren var sikret.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er 0,8 poeng. Det er en halv meter!

Det sa kommentator Christian Nilssen da Norge nettopp hadde sikret seieren i Titisee-Neustadt. Norge hadde vunnet de to første lagkonkurransene for sesongen, men lørdagens konkurranse ble en uhyre jevn duell der tideler ble avgjørende.

Forfang landet på 129,5 meter i finaleomgangen. Han ristet på hodet umiddelbart etter landing, og var usikker på om det holdt til seier.

– Jeg så at vi hadde en del poeng å gå på. Da jeg kom ut i lufta kjente jeg at det ikke var noe hjelp å få. Jeg ble skremt da jeg så den grønne streken komme så fort, sier Forfang til NRK like etter seieren.

– Men jeg klarte akkurat å «krøke» beina over streken. Jeg trodde det holdt, og at det var flere poeng å gå på, sier Forfang.

Sto med hjertet i halsen

Han gløttet bort på lagkameratene som sto på sletta. Der var det ikke mye glede å spore ...

– De sto med hjerte i halsen alle mann, forteller Forfang.

Men Norge hadde tidelene på sin side – nok en gang.

– Det var fryktelig tett. Men det er godt at det ble i vår favør. Som jeg pleier å si: Nesten river ikke mannen av hesten, sier Daniel-André Tande til NRK.

– Det ble fryktelig tett. Vi så allerede i kvalifiseringen at polakkene var sterke, sier Anders Fannemel, som viste praktform i hoppbakken.

Verdenscup ski nordiske grener: hopp menn, lagkonkurranse

NORGES LAG: Daniel-André Tande (fra venstre), Anders Fannemel, Johann André Forfang og Robert Johansson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Polen i ledelsen

I 1. omgang viste Norge svakhetstegn kanskje for første gang denne sesongen. Både Anders Fannemel og Johann André Forfang ble knust av de polske hopperne Dawid Kubacki og Kamil Stoch. Polen ledet med 13,3 poeng før finaleomgangen.

Det var nesten dødt løp med to hoppere igjen. Så slo Anders Fannemel tilbake og klinket til med 141,5 meter.

– Det er så enormt viktig, Fannemel får det til når det gjelder som mest, kommenterte NRKs ekspert Johan Remen Evensen etter Fannemels hopp.

Det sikret Norge en ledelse på 9,7 poeng før siste hopp. Stoch leverte «bare» 135,5 meter, og Forfang fikk en enkel oppgave med å sikre norsk seier.

Det var lettere sagt enn gjort. Med et hopp på 129,5 meter ble tideler avgjørende i Titisee-Neustadt.

Siste nytt

 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP
 • Røthe mister verdenscuprenn

  Sjur Røthe har dessverre blitt forkjølet og reiser ikke til helgens verdenscupkonkurranser i Davos, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Mathias Rundgreen fra Team Veidekke Midt-Norge kommer inn i det norske laget til søndagens 15 km.

  World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brakseier for ishockeylandslaget

  Petter Thoresens utvalgte slo til med sterke 6-1 over Hviterussland i åpningskampen av firenasjonersturneringen i Lørenskog ishall. Norge møter Ungarn fredag, som tapte 3-0 for Frankrike i dag.

  MECA hockey games Norge-Hviterussland 6-1.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal