NRK Meny
Normal

Forfang sikret seier med et nødskrik: – Jeg ble skremt

Johann André Forfang ante ikke hvor jevnt det var i lørdagens lagkonkurranse. Han sikret seieren i siste hopp, og Norge vant med åtte tideler.

Johansson og Tande jubler etter Fannemels hopp

VIDEO: Se Forfangs sistehopp – og jubelscenene etter at seieren var sikret.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er 0,8 poeng. Det er en halv meter!

Det sa kommentator Christian Nilssen da Norge nettopp hadde sikret seieren i Titisee-Neustadt. Norge hadde vunnet de to første lagkonkurransene for sesongen, men lørdagens konkurranse ble en uhyre jevn duell der tideler ble avgjørende.

Forfang landet på 129,5 meter i finaleomgangen. Han ristet på hodet umiddelbart etter landing, og var usikker på om det holdt til seier.

– Jeg så at vi hadde en del poeng å gå på. Da jeg kom ut i lufta kjente jeg at det ikke var noe hjelp å få. Jeg ble skremt da jeg så den grønne streken komme så fort, sier Forfang til NRK like etter seieren.

– Men jeg klarte akkurat å «krøke» beina over streken. Jeg trodde det holdt, og at det var flere poeng å gå på, sier Forfang.

Sto med hjertet i halsen

Han gløttet bort på lagkameratene som sto på sletta. Der var det ikke mye glede å spore ...

– De sto med hjerte i halsen alle mann, forteller Forfang.

Men Norge hadde tidelene på sin side – nok en gang.

– Det var fryktelig tett. Men det er godt at det ble i vår favør. Som jeg pleier å si: Nesten river ikke mannen av hesten, sier Daniel-André Tande til NRK.

– Det ble fryktelig tett. Vi så allerede i kvalifiseringen at polakkene var sterke, sier Anders Fannemel, som viste praktform i hoppbakken.

Verdenscup ski nordiske grener: hopp menn, lagkonkurranse

NORGES LAG: Daniel-André Tande (fra venstre), Anders Fannemel, Johann André Forfang og Robert Johansson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Polen i ledelsen

I 1. omgang viste Norge svakhetstegn kanskje for første gang denne sesongen. Både Anders Fannemel og Johann André Forfang ble knust av de polske hopperne Dawid Kubacki og Kamil Stoch. Polen ledet med 13,3 poeng før finaleomgangen.

Det var nesten dødt løp med to hoppere igjen. Så slo Anders Fannemel tilbake og klinket til med 141,5 meter.

– Det er så enormt viktig, Fannemel får det til når det gjelder som mest, kommenterte NRKs ekspert Johan Remen Evensen etter Fannemels hopp.

Det sikret Norge en ledelse på 9,7 poeng før siste hopp. Stoch leverte «bare» 135,5 meter, og Forfang fikk en enkel oppgave med å sikre norsk seier.

Det var lettere sagt enn gjort. Med et hopp på 129,5 meter ble tideler avgjørende i Titisee-Neustadt.

Siste nytt

 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

 • Mascherano forlater Barcelona

  Javier Mascherano forlater Barcelona denne uken, etter sju og en halv sesong. Det melder klubben selv tirsdag.

  Den 33-årige argentineren vil ifølge avisen El Mundo Deportivo allerede fredag slutte seg til kinesiske Hebei China Fortuna.

  Straffesituasjon
  Foto: LLUIS GENE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn