Hopp til innhold

Fordømmer Bodø/Glimts oppførsel: – Omdømmet raseres

Etter en situasjon mellom Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes og Vikings Kevin Kabran i gårsdagens eliteseriekamp, mener ekspertene at de regjerende seriemesterne er i ferd med å ødelegge sitt eget rykte.

Eliteserien 2022: Viking -Bodø Glimt (2-0)

DISKUSJON: Situasjonen mellom Ulrik Saltnes og Kevin Kabran skapte diskusjon mellom Viking-kaptein Zlatko Tripic og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen etter kampslutt.

Foto: Carina Johansen / NTB

– De har gått fra å være sjarmerende til sutrete. Det er noe nytt og det kler dem ikke, sier Discovery-ekspert Christian Gauseth om Bodø/Glimts håndtering av den nevnte situasjonen.

For i de gulkleddes første tap i Eliteserien siden i fjor sommer frustrerte Viking gjestene og det førte til mye knuffing og krangling. Det hele toppet seg da Glimt-kaptein Ulrik Saltnes satt et kne i ryggen på Viking-spiller Kevin Kabran som lå liggende.

Dommer Thore Hansen blåste ikke og Saltnes unngikk kort.

Eliteserien i fotball 2021: Mjøndalen-Bodø/Glimt 3-0

UTE AV KURS: Christian Gauseth mener Bodø/Glimt har et moralsk kompass ute av kurs.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– De er udisiplinerte og usympatiske. Det er alt annet enn grunnen til at man blir glad i dette Bodø/Glimt-laget, sa Gauseth på Discoverys sending og mente Saltnes burde vært utvist.

Dagen derpå reagerer flere på intervjuene Saltnes og trener Kjetil Knutsen gjorde etter kampen. Der var begge klokkeklare på at kapteinen ikke gjorde noe straffbart og Knutsen sa at «om dette er en karantene, ler jeg meg i hjel.»

– De møter seg selv i døra der de mot Roma følte seg urettferdig behandla, og så er det et så åpenbart straffbart krumspring fra Saltnes. Etterpå later han som det ikke var med vilje og når han i tillegg får støtte fra sin egen trener vitner det om et moralsk kompass som er ute av kurs, sier Gauseth til NRK.

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen svarer på kritikken lenger ned i denne artikkelen.

– Ligner på Mourinhos Roma

Han får støtte av NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

– I øyeblikket ligner de mer på Mourinhos Roma enn det Glimt Knutsen tok over for ikke veldig mange år siden, mener kommentatoren.

– Dette kneet fra Saltnes tror jeg blir et vendepunkt. De har hatt en sånn uangripelighet ved seg. Nå tror jeg slusene åpnes for at resten av norsk fotball kan si mer om hva de har følt har skjedd parallelt med den sportslige utviklingen. Det er veldig mange klubber som har irritert seg lenge, forteller Saltvedt.

Saltnes sitt kne i ryggen på Kabran

SITUASJONEN: Bildene viser kneet til Saltnes på ryggen til Kabran som ligger nede.

Foto: Discovery+/MAX

Han viser til at søndagens situasjon er den siste i rekken av utenomsportslige hendelser som har ført til negative overskrifter for Bodø/Glimt etter at de tok over tronen i norsk fotball.

Listen inneholder blant annet:

  1. Klubben ble kritisert for å bryte norske reiseanbefalinger og reise på treningsleir til Spania midt under koronanedstengningen i fjor vår.
  2. flyttet åttedelsfinalen i cupen mot Aalesund for å slippe å spille mellom to europacupkamper. Sunnmøringene hadde dermed ikke nok friske spillere og måtte avlyse kampen.
  3. Basketakene etter Roma-kampen på Aspmyra der Kjetil Knutsen risikerer fem kampers karantene.
  4. Piggtrådgjerdene som møtte Vålerenga-supporterne på Aspmyra for en uke siden.
  5. Og Kjetil Knutsens beskjed om at én til én-intervjuer med pressen er for tidkrevende.

– Sportslige resultater rettferdiggjør alt en stund, men så kommer virkeligheten og den kan oppleves urettferdig, sier Saltvedt.

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt. Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

NYRIKE: Slik mener NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt at Bodø/Glimt fremstår.

Foto: ALEM ZEBIZ / NRK

Daglig leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen har fått muligheten til å svare på kritikken, samt fått flere spørsmål om samme tema. Thomassen skriver følgende i en e-post til NRK.

«Vi må nødvendigvis akseptere at det er ulike meninger om oss, herunder også noen kritiske røster. Samtidig opplever vi også mye anerkjennelse, og får hver eneste dag langt flere gode, positive tilbakemeldinger.»

– Fremstår litt nyrike

Han mener Bodø/Glimt nå må spørre seg hva slags klubb de ønsker å være og hvordan de ønsker å fremstå.

– Akkurat nå fremstår de litt nyrike. De fremstår som om de vil boltre seg i en luksus som de ikke er vant til å ha rundt seg. Det ser ut til at de har gått og irritert seg så mye over at de er en liten klubb som alltid må slå oppover at når man kommer på tronen har man mest lyst til å være en diktator mer enn en leder som alle liker, forteller kommentatoren.

Christian Gauseth mener det er viktig å skille mellom det utenomsportslige og det sportslige.

– Det er først og fremst usportslig de har tråkka veldig feil. Det som er nytt her er at det er både overtramp på banen og latterlig håndtering i etterkant. Det var et skille i går da det gikk inn i det sportslige. Dette er et omdømme som raseres og det er ene og alene deres egen skyld, mener Discovery-kommentatoren.

– Det er helt berettiget å spørre om suksessen har gått dem til hodet. Det fremstår i hvert fall sånn, avslutter Gauseth.

Cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde spilles 1. mai. Du kan se kampen på NRK1 eller i nettspilleren.

Siste nytt

  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen forteller at hun legger opp.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal