NRK Meny
Normal

Skiforbundet straffer ikke Northug

Norges skiforbund tar Northug-dommen til etterretning, og vil ikke straffe Petter Northug gjennom idrettens organer.

Erik Røste

Skipresident Erik Røste bekrefter at Petter Northug slipper straff fra idretten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

«Norges Skiforbund har vurdert om forseelsen kunne innebære et brudd også på idrettens regelverk og om den skulle anmeldes til idrettens domsorganer. NSF mener det ikke er grunnlag for dette,» skriver skiforbundet i en pressemelding kort tid etter at Petter Northug i Sør-Trøndelag tingrett ble dømt til 50 dagers fengsel for fyllekjøringen natt til 4. mai.

Skiforbundet understreker at forholdene som er omtalt i dommen er alvorlige og ikke i samsvar med idrettens og skiforbundets verdier, men påpeker at Northug har tatt avstand fra handlingene, tilstått og beklaget.

«Forseelsen skjedde ikke i forbindelse med idrettsutøvelse; hverken trening, samling eller konkurranse, og heller ikke reise til eller fra aktivitet knyttet til idretten. Den skjedde utenfor konkurransesesong, og Northug var ikke underlagt noen kontrakt med NSF da hendelsen inntraff,» påpekes det.

Det betyr at Petter Northug kan representere NSF i konkurranser kommende sesong, dersom han velger å skrive under en avtale og er sportslig kvalifisert.

– Nå er vi i en prosess for å få Petter til å bli landslagsløper fra sesongstart. Den prosessen går videre. Når han er klar og har underskrevet en avtale med like vilkår som alle andre så skal han selvsagt får den hjelpen han trenger, sier skipresident Erik Røste.

– Hvor er dere i denne prosessen?

– Det er en omfattende avtale og fortsatt er det noen uklare punkter. Vi er i en prosess som de i administrasjonen hos oss håndterer.

– Håper du å se han tilbake?

– Jeg registrerer at Petter er i god form og har gjort et godt treningsarbeid. Det er ingen tvil om at jeg håper å se han tilbake i skisporet.

Siste nytt

 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brækhus boksar i Moskva

  Cecilie Brækhus (36) skal for første gong bokse i Aust-Europa. Det skjer 21. juli når ho boksar siste oppvarmingskamp før Oleksandr Usyk og Murat Gassiev skal gjere opp om VM-beltet, melder VG. Brækhus sin motstandsar blir Inna Sagajdakovskaja.

  Brækhus bokser i Los Angeles.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Salah klar til dyst mot Russland

  Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag. – Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH2-EGY-URU
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM