Skiforbundet straffer ikke Northug

Norges skiforbund tar Northug-dommen til etterretning, og vil ikke straffe Petter Northug gjennom idrettens organer.

Erik Røste

Skipresident Erik Røste bekrefter at Petter Northug slipper straff fra idretten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

«Norges Skiforbund har vurdert om forseelsen kunne innebære et brudd også på idrettens regelverk og om den skulle anmeldes til idrettens domsorganer. NSF mener det ikke er grunnlag for dette,» skriver skiforbundet i en pressemelding kort tid etter at Petter Northug i Sør-Trøndelag tingrett ble dømt til 50 dagers fengsel for fyllekjøringen natt til 4. mai.

Skiforbundet understreker at forholdene som er omtalt i dommen er alvorlige og ikke i samsvar med idrettens og skiforbundets verdier, men påpeker at Northug har tatt avstand fra handlingene, tilstått og beklaget.

«Forseelsen skjedde ikke i forbindelse med idrettsutøvelse; hverken trening, samling eller konkurranse, og heller ikke reise til eller fra aktivitet knyttet til idretten. Den skjedde utenfor konkurransesesong, og Northug var ikke underlagt noen kontrakt med NSF da hendelsen inntraff,» påpekes det.

Det betyr at Petter Northug kan representere NSF i konkurranser kommende sesong, dersom han velger å skrive under en avtale og er sportslig kvalifisert.

– Nå er vi i en prosess for å få Petter til å bli landslagsløper fra sesongstart. Den prosessen går videre. Når han er klar og har underskrevet en avtale med like vilkår som alle andre så skal han selvsagt får den hjelpen han trenger, sier skipresident Erik Røste.

– Hvor er dere i denne prosessen?

– Det er en omfattende avtale og fortsatt er det noen uklare punkter. Vi er i en prosess som de i administrasjonen hos oss håndterer.

– Håper du å se han tilbake?

– Jeg registrerer at Petter er i god form og har gjort et godt treningsarbeid. Det er ingen tvil om at jeg håper å se han tilbake i skisporet.

Siste nytt

 • Jarstein med vaksinestøtte

  Rune Almenning Jarstein har slitt veldig med formen siden han ble smittet av koronaviruset i April. Nå er han tilbake i trening og kommer med vaksinestøtte.

  Landslagskeeperen slet med alvorlige komplikasjoner etter virussmitten og ble deretter rammet av en hjertemuskelbetennelse. Han ble også svært slapp etter å ha tatt koronavaksinen, men forteller i lørdagens papirutgave av Bild at han støtter koronavaksinen fullt ut.

  – Jeg ble vaksinert etter sykdommen min. Jeg støtter helt klart vaksinasjon. Jeg hadde kanskje ikke blitt rammet så hardt av viruset om jeg hadde blitt vaksinert i vår, sier Jarstein.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ronaldo slår tilbake mot kritikk

  Cristiano Ronaldo har den siste tiden fått kritikk om at han ikke gjør jobben sin i det defensive for Manchester United.

  Analyse viser at superstjernen er blant ligaens dårligste angrepsspillere når det gjelder å gå i press.

  Overfor Sky Sports fnyser portugiseren av kritikken.

  – Jeg vet når laget trenger min hjelp defensivt. Men min rolle i klubben er å vinne, å hjelpe laget vinne og score mål, sier han.

  Ronaldo mener det ikke er noe nytt at han får høre det.

  – Kritikk er alltid en del av gamet. Jeg er ikke bekymret for det. Og jeg ser det som en god ting å være ærlig. Hvis de bekymrer seg for meg eller de snakker om meg, er det fordi de kjenner potensialet og verdien jeg har i fotball fortsatt. Så det er bra, sier Ronaldo.

  Han kommer også med et eksempel:

  – Hvis du er den beste eleven på en skole, og spør den dårligste eleven om han liker den beste, kommer svaret til å være nei.

  United møter Liverpool på Old Trafford søndag klokken 17.30.

  rExygfqwgeM
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Støtter Glimts stadionplaner

  Bodø/Glimt herjet foran over 5000 tilskuere på et fullsatt Aspmyra i 6-1-seieren over Roma torsdag. Nå ønsker klubben ny storstue og støttes av byens ordfører.

  Bodø/Glimt ønsker seg ny bærekraftig stadion som står i stil med klubbens ambisjoner, som bare stiger og stiger. Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød (Ap), sier i et intervju med TV 2 at de har tro på at de kan få det til.

  – Jeg er ganske sikker på at bystyret blir enige om noe som er bra for Glimt når man finner et sted som fungerer godt. Vi har hatt flere samtaler med dem (Glimt) de siste ukene, så vi skal gjøre alt vi kan for å få gjort dette fort nok, sier Pinnerød.

  Hun presiserer imidlertid at finansieringen av stadion må Glimt stå for selv og ikke komme fra offentlige midler.

  Tj-AqR3mk1M
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal