NRK Meny
Normal

Skiforbundet straffer ikke Northug

Norges skiforbund tar Northug-dommen til etterretning, og vil ikke straffe Petter Northug gjennom idrettens organer.

Erik Røste

Skipresident Erik Røste bekrefter at Petter Northug slipper straff fra idretten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

«Norges Skiforbund har vurdert om forseelsen kunne innebære et brudd også på idrettens regelverk og om den skulle anmeldes til idrettens domsorganer. NSF mener det ikke er grunnlag for dette,» skriver skiforbundet i en pressemelding kort tid etter at Petter Northug i Sør-Trøndelag tingrett ble dømt til 50 dagers fengsel for fyllekjøringen natt til 4. mai.

Skiforbundet understreker at forholdene som er omtalt i dommen er alvorlige og ikke i samsvar med idrettens og skiforbundets verdier, men påpeker at Northug har tatt avstand fra handlingene, tilstått og beklaget.

«Forseelsen skjedde ikke i forbindelse med idrettsutøvelse; hverken trening, samling eller konkurranse, og heller ikke reise til eller fra aktivitet knyttet til idretten. Den skjedde utenfor konkurransesesong, og Northug var ikke underlagt noen kontrakt med NSF da hendelsen inntraff,» påpekes det.

Det betyr at Petter Northug kan representere NSF i konkurranser kommende sesong, dersom han velger å skrive under en avtale og er sportslig kvalifisert.

– Nå er vi i en prosess for å få Petter til å bli landslagsløper fra sesongstart. Den prosessen går videre. Når han er klar og har underskrevet en avtale med like vilkår som alle andre så skal han selvsagt får den hjelpen han trenger, sier skipresident Erik Røste.

– Hvor er dere i denne prosessen?

– Det er en omfattende avtale og fortsatt er det noen uklare punkter. Vi er i en prosess som de i administrasjonen hos oss håndterer.

– Håper du å se han tilbake?

– Jeg registrerer at Petter er i god form og har gjort et godt treningsarbeid. Det er ingen tvil om at jeg håper å se han tilbake i skisporet.

Siste nytt

 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby
 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn