Skiforbundet straffer ikke Northug

Norges skiforbund tar Northug-dommen til etterretning, og vil ikke straffe Petter Northug gjennom idrettens organer.

Erik Røste

Skipresident Erik Røste bekrefter at Petter Northug slipper straff fra idretten.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

«Norges Skiforbund har vurdert om forseelsen kunne innebære et brudd også på idrettens regelverk og om den skulle anmeldes til idrettens domsorganer. NSF mener det ikke er grunnlag for dette,» skriver skiforbundet i en pressemelding kort tid etter at Petter Northug i Sør-Trøndelag tingrett ble dømt til 50 dagers fengsel for fyllekjøringen natt til 4. mai.

Skiforbundet understreker at forholdene som er omtalt i dommen er alvorlige og ikke i samsvar med idrettens og skiforbundets verdier, men påpeker at Northug har tatt avstand fra handlingene, tilstått og beklaget.

«Forseelsen skjedde ikke i forbindelse med idrettsutøvelse; hverken trening, samling eller konkurranse, og heller ikke reise til eller fra aktivitet knyttet til idretten. Den skjedde utenfor konkurransesesong, og Northug var ikke underlagt noen kontrakt med NSF da hendelsen inntraff,» påpekes det.

Det betyr at Petter Northug kan representere NSF i konkurranser kommende sesong, dersom han velger å skrive under en avtale og er sportslig kvalifisert.

– Nå er vi i en prosess for å få Petter til å bli landslagsløper fra sesongstart. Den prosessen går videre. Når han er klar og har underskrevet en avtale med like vilkår som alle andre så skal han selvsagt får den hjelpen han trenger, sier skipresident Erik Røste.

– Hvor er dere i denne prosessen?

– Det er en omfattende avtale og fortsatt er det noen uklare punkter. Vi er i en prosess som de i administrasjonen hos oss håndterer.

– Håper du å se han tilbake?

– Jeg registrerer at Petter er i god form og har gjort et godt treningsarbeid. Det er ingen tvil om at jeg håper å se han tilbake i skisporet.

Siste nytt

 • LSK mister kapteinen sin

  LSK Kvinners kaptein, Anja Sønstevold, har signert for Fleury 91 i den franske toppligaen. Det skriver Romerikes Blad. LSK må dermed klare seg uten Sønstevold når Toppserien starter 3. juli. Sønstevold har 17 landskamper for Norge.

  – Det var egentlig ventet at dette skulle skje. Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud, sier trener Hege Riise til avisen.

  cqPdfRs17Mw
  Foto: Fredrik Hagen
 • Vietnam: Fotball for fulle tribuner

  Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Myndighetene tillatter fulle tribuner uten sosial distanse. På en kamp i Nam Dinh var det 30.000 tilskuere. Vietnam har bare hatt 328 smittede og ingen koronadødsfall.

  Fulle tribuner i Vietnam.
  Foto: Kham / Reuters
 • Verdensmester suspenderes

  Den regjerende verdensmesteren på 400 meter for kvinner, Salwa Eid Naser fra Bahrain, er midlertidig suspendert for brudd på meldeplikten. Det opplyser Athletics Inegrity Unit (AIU), friidrettens eget antidopingbyrå, på sin hjemmeside fredag ettermiddag. Hvis man bryter meldeplikten tre ganger i løpet av 12 måneder, er det et brudd på Wada-koden.

  Salwa Eid Naser
  Foto: AHMED JADALLAH

Sendeplan

Kl. Program Kanal