Forbundet frikjenner dopingutestengte skiskyttere

De ni skiskytterne fra Kasakhstan som ble midlertidig suspendert fra idretten på grunn av doping, er frikjent av IBUs eget antidopingpanel (ADHP).

VM i skiskyting 2017

RAZZIA: Fra politiaksjonen mot landslaget i 2017.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De ni skiskytterne ble midlertidig utestengt etter en razzia mot det kasakhstanske skiskytterlandslaget like før VM i skiskyting i 2017.

Razziaen ble gjennomført i samarbeid med IBU, og det skal ha blitt foretatt blodtester og urintester. Det ble også beslaglagt medikamenter og medisinsk utstyr. Utøverne fikk likevel lov til å delta i VM.

– Vi har midlertidig utestengt ni utøvere fra Kasakhstan. Det er fordi vi mener det er bekreftet at de har brutt antidoping-reglementet, sa kommunikasjonssjef i IBU, Christian Winkler i november 2018.

– Oppheves øyeblikkelig

I etterkant ble det imidlertid hevdet at ingen av prøvene var positive.

Fredag kom meldingen fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om at de ni skiskytterne er frifunnet på grunn av for svake bevis.

– De midlertidige suspensjonene som ble pålagt idrettsutøverne av IBU i november 2018, oppheves med øyeblikkelig virkning, heter det i pressemeldingen.

Kona til dopingtatt utøver

Dette er de suspenderte utøverne som nå er frifunnet:

Galina Visjnevskaja, Alina Raikova, Darja Klimina-Ussanova, Olga Poltoranina, Jan Savitskij, Maxim Brun, Anna Kistanova, Anton Pantov, Vassilij Potkorytov.

En av disse, Olga Poltoranina, er kona til den dopingtatte langrennsløperen Aleksej Poltoranin, som testet positivt under VM i Seefeld.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal