Forbundet frikjenner dopingutestengte skiskyttere

De ni skiskytterne fra Kasakhstan som ble midlertidig suspendert fra idretten på grunn av doping, er frikjent av IBUs eget antidopingpanel (ADHP).

VM i skiskyting 2017

RAZZIA: Fra politiaksjonen mot landslaget i 2017.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De ni skiskytterne ble midlertidig utestengt etter en razzia mot det kasakhstanske skiskytterlandslaget like før VM i skiskyting i 2017.

Razziaen ble gjennomført i samarbeid med IBU, og det skal ha blitt foretatt blodtester og urintester. Det ble også beslaglagt medikamenter og medisinsk utstyr. Utøverne fikk likevel lov til å delta i VM.

– Vi har midlertidig utestengt ni utøvere fra Kasakhstan. Det er fordi vi mener det er bekreftet at de har brutt antidoping-reglementet, sa kommunikasjonssjef i IBU, Christian Winkler i november 2018.

– Oppheves øyeblikkelig

I etterkant ble det imidlertid hevdet at ingen av prøvene var positive.

Fredag kom meldingen fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om at de ni skiskytterne er frifunnet på grunn av for svake bevis.

– De midlertidige suspensjonene som ble pålagt idrettsutøverne av IBU i november 2018, oppheves med øyeblikkelig virkning, heter det i pressemeldingen.

Kona til dopingtatt utøver

Dette er de suspenderte utøverne som nå er frifunnet:

Galina Visjnevskaja, Alina Raikova, Darja Klimina-Ussanova, Olga Poltoranina, Jan Savitskij, Maxim Brun, Anna Kistanova, Anton Pantov, Vassilij Potkorytov.

En av disse, Olga Poltoranina, er kona til den dopingtatte langrennsløperen Aleksej Poltoranin, som testet positivt under VM i Seefeld.

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal