Forbundet frikjenner dopingutestengte skiskyttere

De ni skiskytterne fra Kasakhstan som ble midlertidig suspendert fra idretten på grunn av doping, er frikjent av IBUs eget antidopingpanel (ADHP).

VM i skiskyting 2017

RAZZIA: Fra politiaksjonen mot landslaget i 2017.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De ni skiskytterne ble midlertidig utestengt etter en razzia mot det kasakhstanske skiskytterlandslaget like før VM i skiskyting i 2017.

Razziaen ble gjennomført i samarbeid med IBU, og det skal ha blitt foretatt blodtester og urintester. Det ble også beslaglagt medikamenter og medisinsk utstyr. Utøverne fikk likevel lov til å delta i VM.

– Vi har midlertidig utestengt ni utøvere fra Kasakhstan. Det er fordi vi mener det er bekreftet at de har brutt antidoping-reglementet, sa kommunikasjonssjef i IBU, Christian Winkler i november 2018.

– Oppheves øyeblikkelig

I etterkant ble det imidlertid hevdet at ingen av prøvene var positive.

Fredag kom meldingen fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om at de ni skiskytterne er frifunnet på grunn av for svake bevis.

– De midlertidige suspensjonene som ble pålagt idrettsutøverne av IBU i november 2018, oppheves med øyeblikkelig virkning, heter det i pressemeldingen.

Kona til dopingtatt utøver

Dette er de suspenderte utøverne som nå er frifunnet:

Galina Visjnevskaja, Alina Raikova, Darja Klimina-Ussanova, Olga Poltoranina, Jan Savitskij, Maxim Brun, Anna Kistanova, Anton Pantov, Vassilij Potkorytov.

En av disse, Olga Poltoranina, er kona til den dopingtatte langrennsløperen Aleksej Poltoranin, som testet positivt under VM i Seefeld.

Siste nytt

 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Sociedad heldt Barcelona til 2-2

  Martin Ødegaard hadde ein fot med i det meste då Real Sociedad spela 2-2 mot Barcelona framfor rekordpublikum på 36.000.

  Mikel Oyarzabal gav heimelaget 1-0 på straffe. Antoine Griezmann og Luis Suarez snudde til 2-1 for Barca, men Alexander Isak utlikna.

  Alexander Isak utliknar til 2-2 mot Barcelona
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Pallen glapp for Norge

  Det vart den sure 4.-plassen for dei norske hopparane i tyske Klingenthal. Johansson kniva mot japanske Ryoyu Kobayashi som hoppa 135,5 meter i siste hopp. Johansson landa på 130 meter. Polen vann lagkonkurransen suverent, medan Austerrike sikra seg 2.-plassen. – Det må vi bite i oss, for vi er eit bra lag. Mest overraska over at siste hoppet ikkje gå lengre. Det kjendest betre ut, seier Robert Johansson.

  Johann André Forfang, som var henta inn som reserve for Daniel-André, leverte to svake hopp. Han kalla seg sjølv det svakaste leddet etter konkurransen.

  Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal