NRK Meny
Normal

Friidrettspresidenten: – Dersom dette stemmer, er Vukicevic ferdig hos oss

Norges Friidrettsforbund vil avvente konklusjonen fra Antidoping Norge, men forbundet vil ikke lenger ha Petar Vukicevic med på laget dersom de nye påstandene mot treneren stemmer.

Svein Arne Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier forbundet er opptatt av en ryddig prosess i saken uten forhåndsdømming, men er klar på konsekvensene dersom påstandene mot Vukicevic skulle stemme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Selv om forbundet ikke vil ta noen avgjørelser før saken er ferdigbehandlet hos Antidoping Norge, er presidenten klar på konsekvensene dersom de nye påstandene skulle stemme.

– Dette er noe vi tar på største alvor. Det vi har kommet frem til er at, hvis dette stemmer, vil vi ikke reengasjere ham som trener i Norges Friidrettsforbund, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK.

Hansen hadde samme budskap da Norges Friidrettsforbund sendte ut en pressemelding om saken tidligere torsdag.

– Vi ønsker ikke trenere som har et uklart forhold til doping, uttaler friidrettspresident i pressemeldingen.

Nye beskyldinger

Petar Vukicevic

Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, sier friidrettstreneren ikke kjenner seg igjen i påstandene fra den tidligere landslagsutøveren.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Torsdag hevdet den tidligere landslagsløperen Einar Inge Aasen at Petar Vukicevic i 2001 fortalte den da 19 år gamle utøveren om hvordan han kunne dope seg.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, forteller Aasen til Dagbladet.

Aasen beskriver at han fikk detaljerte forslag om hvordan dette kunne utføres. Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, uttalte til NRK tidligere torsdag at friidrettstreneren stiller seg uforstående til påstandene fra Aasen.

Strømme har likevel forståelse for Friidrettsforbundets uttalelser i forbindelse med de nye påstandene.

– Det er jo riktig som de sier at man ikke kan ha trenere med uavklart forhold til doping, men Vukicevic har et avklart forhold til det. Vi regner med at det blir konklusjonen når undersøkelsen er gjennomført, sier Strømme til NRK.

Vil ikke forhåndsdømme

Friidrettsforbundet presiserer at de ikke vil ta noen avgjørelser før Antidoping Norge er ferdig med sine undersøkelser.

– Nå skal vi la Antidoping Norge gjøre sine undersøkelser, så får vi komme tilbake til våre vurderinger når vi får deres konklusjon, sier friidrettspresidenten til NRK.

– Vi er opptatt av en ryddig prosess i saken, og ikke være en part som forhåndsdømmer. Derfor avventer vi konklusjon fra Antidoping Norge, sier Svein Arne Hansen i pressemeldingen.

Overfor NRK vil Hansen ikke utdype hva slags kontakt det har med Antidoping Norge, men han sier følgende i pressemeldingen:

– Vi har tett dialog med Antidoping Norge, og har fått bekreftet at de også vurderer disse alvorlige påstandene i sin etterforskning.

Permittert

Petar Vukicevic er permittert fra jobben som trener i Norges Friidrettsforbund mens Antidoping Norge undersøker påstandene som har kommet mot friidrettstreneren.

Vukicevic skal ha sendt flere e-poster til vennen Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003, der friidrettstreneren skal ha stilt detaljerte spørsmål om forbudte stoffer.

Vukicevic har hele tiden hevdet at disse e-postene er forfalsket av hans ekskone. Ekskona Turid Syftestad har avvist dette.

Vukicevics engasjement hos forbundet varer frem til 31. desember i år.

Siste nytt

 • Svømmestjerne blir utestengt

  Ryan Lochte er utelukket fra all konkurranse fram til juli neste år. Lochte la ut et bilde på sosiale medier hvor han fikk intravenøs behandling. Bildet førte til en etterforskning av USADA, som fant at mengden intravenøst var over tillatt nivå.

  Brazil Ryan Lochte
  Foto: Michael Sohn / AP
 • Monika Kørra er ny landslagstrener

  Norges Skiforbund Langrenn har engasjert Monika Kørra (28) som ny juniorlandslagstrener etter Geir Endre Rogn.

  Kørra ser frem til å ta fatt på utfordringen.

  – Jeg er både stolt og ydmyk i rollen som ny juniorlandslagstrener.

 • Johnsen på vei til AZ Alkmaar

  Bjørn Maars Johnsen er i ferd med å bli solgt til AZ Alkmaar ifølge VG. Avisen erfarer at landslagsspissen blir hentet fra ligarival Den Haag for over 20 millioner kroner. Går overgangen i orden blir han lagkamerat med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø.

  Bjørn Maars Johnsen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal