Hopp til innhold

Friidrettspresidenten: – Dersom dette stemmer, er Vukicevic ferdig hos oss

Norges Friidrettsforbund vil avvente konklusjonen fra Antidoping Norge, men forbundet vil ikke lenger ha Petar Vukicevic med på laget dersom de nye påstandene mot treneren stemmer.

Svein Arne Hansen

Friidrettspresident Svein Arne Hansen sier forbundet er opptatt av en ryddig prosess i saken uten forhåndsdømming, men er klar på konsekvensene dersom påstandene mot Vukicevic skulle stemme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Selv om forbundet ikke vil ta noen avgjørelser før saken er ferdigbehandlet hos Antidoping Norge, er presidenten klar på konsekvensene dersom de nye påstandene skulle stemme.

– Dette er noe vi tar på største alvor. Det vi har kommet frem til er at, hvis dette stemmer, vil vi ikke reengasjere ham som trener i Norges Friidrettsforbund, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NRK.

Hansen hadde samme budskap da Norges Friidrettsforbund sendte ut en pressemelding om saken tidligere torsdag.

– Vi ønsker ikke trenere som har et uklart forhold til doping, uttaler friidrettspresident i pressemeldingen.

Nye beskyldinger

Petar Vukicevic

Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, sier friidrettstreneren ikke kjenner seg igjen i påstandene fra den tidligere landslagsutøveren.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Torsdag hevdet den tidligere landslagsløperen Einar Inge Aasen at Petar Vukicevic i 2001 fortalte den da 19 år gamle utøveren om hvordan han kunne dope seg.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, forteller Aasen til Dagbladet.

Aasen beskriver at han fikk detaljerte forslag om hvordan dette kunne utføres. Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, uttalte til NRK tidligere torsdag at friidrettstreneren stiller seg uforstående til påstandene fra Aasen.

Strømme har likevel forståelse for Friidrettsforbundets uttalelser i forbindelse med de nye påstandene.

– Det er jo riktig som de sier at man ikke kan ha trenere med uavklart forhold til doping, men Vukicevic har et avklart forhold til det. Vi regner med at det blir konklusjonen når undersøkelsen er gjennomført, sier Strømme til NRK.

Vil ikke forhåndsdømme

Friidrettsforbundet presiserer at de ikke vil ta noen avgjørelser før Antidoping Norge er ferdig med sine undersøkelser.

– Nå skal vi la Antidoping Norge gjøre sine undersøkelser, så får vi komme tilbake til våre vurderinger når vi får deres konklusjon, sier friidrettspresidenten til NRK.

– Vi er opptatt av en ryddig prosess i saken, og ikke være en part som forhåndsdømmer. Derfor avventer vi konklusjon fra Antidoping Norge, sier Svein Arne Hansen i pressemeldingen.

Overfor NRK vil Hansen ikke utdype hva slags kontakt det har med Antidoping Norge, men han sier følgende i pressemeldingen:

– Vi har tett dialog med Antidoping Norge, og har fått bekreftet at de også vurderer disse alvorlige påstandene i sin etterforskning.

Permittert

Petar Vukicevic er permittert fra jobben som trener i Norges Friidrettsforbund mens Antidoping Norge undersøker påstandene som har kommet mot friidrettstreneren.

Vukicevic skal ha sendt flere e-poster til vennen Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003, der friidrettstreneren skal ha stilt detaljerte spørsmål om forbudte stoffer.

Vukicevic har hele tiden hevdet at disse e-postene er forfalsket av hans ekskone. Ekskona Turid Syftestad har avvist dette.

Vukicevics engasjement hos forbundet varer frem til 31. desember i år.

Siste nytt

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal