Hopp til innhold

Forbauset Ødegaard om Haalands Norge-tall: – Helt vanvittig

ULLEVAAL STADION (NRK): Selv verdens største fotballstjerner i moderne tid kan ikke måle seg med det Erling Braut Haaland (21) gjør med flagget på brystet.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Gibraltar

Haalands tre mål mot Gibraltar gjør at han er oppe i imponerende 12 scoringer på de 15 første landskampene han har spilt.

Selv sammenliknet med verdensstjerner i nyere tid står tallene seg svært godt.

De to spillerne som titt og ofte blir nevnt som tidenes beste fotballspillere, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, måtte ha henholdsvis 36 og 34 landskamper på å nå 12 mål, slik Haaland gjorde mot Gibraltar.

Englands storskårer Wayne Rooney måtte også ha 36 landskamper, mens den brasilianske superstjernen Neymar måtte ha sju kamper flere enn den norske målgarantisten.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Gibraltar

HISTORISK: Ingen norske landslagsspillere har nådd 10 landslagsmål i yngre alder enn Erling Braut Haaland.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Forbauset Ødegaard

NRK leser opp disse tallene for landslagskaptein Martin Ødegaard. Han lar seg som alle andre forbause av det jærbuen presterer.

– Tallene snakker for seg selv. Det er ikke så mye mer å si, egentlig. Det er helt vanvittig. Vi er heldige som har ham, og det er bare å ta av seg hatten, sier Ødegaard til NRK.

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan Ødegaard sammenligner Haaland med andre verdensstjerner, er Arsenal-spilleren klar i sin tale:

– Jeg vil si at han er helt der oppe blant de aller største. Igjen, tallene snakker for seg selv. Han står ikke tilbake for noen. Vi er heldige som har ham, sier Ødegaard.

Haaland
Foto: Montasje / NRK / NTB

Også landslagssjef Ståle Solbakken er full av lovord om sin unge verdensstjerne.

– Han er på gang til å gjøre noe historisk. Men det jeg er mest glad for er det ansvaret han har tatt i gruppa her, når det gjelder å være klar over at han spiller for Norge og at vi kanskje ikke har alt det Dortmund har i sin verktøykasse, sier Solbakken til NRK.

Vinner Norge mot Tyrkia i neste kamp?

Haaland selv lot seg kun intervjue av rettighetshaver TV 2 etter tirsdagens kamp. Han var, hat trick til tross, ikke superfornøyd med egen innsats.

– Jeg scorer ikke nok mål, men nærmer meg ett målpoeng i snitt. Selv mener jeg at jeg burde hatt stått med flere mål enn kamper, sier Braut Haaland, som totalt scoret fem mål på denne landslagsuken.

– Erling er det råeste vi har sett i norsk fotball. Jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe. Ikke noe taler for at han ikke kommer til å passere alle (i Norge), sier Ståle Solbakken om Haaland.

hAA

Erling Braut Haaland overgår selv verdens største stjerner i nyere tid med sin scoringsform på landslaget.

Foto: NTB

Bare fire nordmenn har nådd tosifret antall landslagsmål på færre kamper enn Haaland:

 • Jørgen Juve – 8 kamper (i 1929)
 • Odd Wang Sørensen – 9 kamper (i 1948)
 • Einar Gundersen – 12 kamper (i 1920)
 • Finn Berstad – 12 kamper (i 1927)

Den forrige spilleren som nådde ti landslagsmål for Norge på kortere tid enn Haaland var altså Odd Wang Sørensen for 73 år siden.

Solbakken: – Går 3-4 år

Nå spør alle seg. Når vil Haaland ta rekorden fra Jørgen Juve (33 mål) og bli tidenes mestscorende for Norge?

– Det går nok 3-4 år, det gjør det nok. Men det hjelper om vi tar oss til et sluttspill, da blir det er par ekstra kamper, sier Solbakken.

Braut Haaland selv er ordknapp om rekorden.

– Du kan vel tenke deg du hva jeg jobber mot, sier han med et lurt smil.

Lagkamerat Ødegaard, som spilte en strålende kamp mot Gibraltar, passet på å sende et stikk til Haaland på pressekonferansen etter kampen.

– Erling skylder meg vel noen målpoeng han og, så jeg er ikke helt fornøyd med ham i dag, sier Ødegaard med glimt i øyet.

Norges gjenværende kamper i gruppespillet er følgende:

08.10: Tyrkia - Norge
11.10: Norge - Montenegro
13.11: Norge - Latvia
16.11: Nederland - Norge

Vinneren av gruppa går direkte til VM, mens toeren skal ut i playoff-kamper fra 24. til 29. mars 2022. Der kjemper 12 lag, de ti gruppetoerne og de to beste Nations League-lagene, om de tre siste VM-billettene.

VM i Qatar spilles i november og desember 2022.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste