NRK Meny
Normal

Forbannet Solemdal reddet av superetappe

ÖSTERSUND/OSLO (NRK.no): Synnøve Solemdal var rasende på seg selv etter sin mareritt-etappe, men så klinet lagkameratene til med en sensasjonell opphenting.

Krisestart for Norge under verdenscupen i Mixed stafett i Östersund.

HELBOM: Synnøve Solemdal fulgte opp en svak liggende skyting med en enda verre stående. Her pådrar hun seg en strafferunde.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg skulle ønske det var et individuelt løp. Det var en svart dag, sa Solemdal da mixed stafetten i Östersund fortsatt pågikk.

Norge lå nemlig 1 minutt og 36 sekunder bak teten da Solemdal pådro seg én strafferunde på den stående skytingen. Da hadde hun også brukt alle tre ekstraskuddene på den liggende.

Men Tiril Eckhoff startet det som skulle bli en ekstraordinær opphenting. NRKs skiskyttersekspert Ola Lunde gikk langt i å avskrive Norge, men både Eckhoff og Vetle Sjåstad Christiansen leverte sterke etapper.

Og Lars Helge Birkeland var aller råest da han plaffet ned blinkene på både liggende og stående skyting.

Dermed sørget Birkeland for at det til slutt ble en duell mellom Tyskland, Norge og Frankrike.

Martin Fourcade vant spurten med to tideler, men Birkeland kastet seg frem og sikret 2.-plassen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Lars Helge Birkeland med feilfritt på sin første skyting på mixed stafetten i Östersund.

FEM RETT NED: Her er den første skytingen til Lars Helge Birkeland.

– Lei meg

Synnøve Solemdal fryktet naturlig nok det verste da hun snakket med NRK etter sin etappe. Da trodde «alle» at det skulle bli umulig å kjempe i teten.

– Jeg er ikke bekymret (for egen form), jeg er mest forbannet. Jeg stresser og har ikke roen. Jeg må ta meg sammen og jobbe ordentlig fremover, sa skiskytteren.

Tiril Eckhoff følte med lagvenninnen etter å ha kuttet 40 sekunder av forspranget.

– Det er sykt kjipt for Synnøve, og jeg vet akkurat hvordan hun har det. Jeg prøvde bare å gå mitt eget løp, sa Eckhoff.

De beste gutta sto over

Den individuelle verdenscupen åpner med normaldistanse for menn onsdag 3. desember. Kvinnene går neste dag, før skiskytter-uka rundes av med sprint og jaktstart i helgen.

De forhåndsuttatte løperne Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø sto over søndagens mixed stafett. Alexander Os og Tarjei Bø er de siste som også vil stå på startstreken i Östersund.

Fanny Welle-Strand Horn, Hilde Fenne, Kaia Wøien Nicolaisen, Marte Olsbu og Elise Ringen utgjør resten av det norske kvinnelaget.

Nok en feilfri skyting på Birkeland.

NOK ET FULLT HUS: Lars Helge Birkeland skjøt også feilfritt på stående.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal