Forbannet Solemdal reddet av superetappe

ÖSTERSUND/OSLO (NRK.no): Synnøve Solemdal var rasende på seg selv etter sin mareritt-etappe, men så klinet lagkameratene til med en sensasjonell opphenting.

Krisestart for Norge under verdenscupen i Mixed stafett i Östersund.

HELBOM: Synnøve Solemdal fulgte opp en svak liggende skyting med en enda verre stående. Her pådrar hun seg en strafferunde.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg skulle ønske det var et individuelt løp. Det var en svart dag, sa Solemdal da mixed stafetten i Östersund fortsatt pågikk.

Norge lå nemlig 1 minutt og 36 sekunder bak teten da Solemdal pådro seg én strafferunde på den stående skytingen. Da hadde hun også brukt alle tre ekstraskuddene på den liggende.

Men Tiril Eckhoff startet det som skulle bli en ekstraordinær opphenting. NRKs skiskyttersekspert Ola Lunde gikk langt i å avskrive Norge, men både Eckhoff og Vetle Sjåstad Christiansen leverte sterke etapper.

Og Lars Helge Birkeland var aller råest da han plaffet ned blinkene på både liggende og stående skyting.

Dermed sørget Birkeland for at det til slutt ble en duell mellom Tyskland, Norge og Frankrike.

Martin Fourcade vant spurten med to tideler, men Birkeland kastet seg frem og sikret 2.-plassen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Lars Helge Birkeland med feilfritt på sin første skyting på mixed stafetten i Östersund.

FEM RETT NED: Her er den første skytingen til Lars Helge Birkeland.

– Lei meg

Synnøve Solemdal fryktet naturlig nok det verste da hun snakket med NRK etter sin etappe. Da trodde «alle» at det skulle bli umulig å kjempe i teten.

– Jeg er ikke bekymret (for egen form), jeg er mest forbannet. Jeg stresser og har ikke roen. Jeg må ta meg sammen og jobbe ordentlig fremover, sa skiskytteren.

Tiril Eckhoff følte med lagvenninnen etter å ha kuttet 40 sekunder av forspranget.

– Det er sykt kjipt for Synnøve, og jeg vet akkurat hvordan hun har det. Jeg prøvde bare å gå mitt eget løp, sa Eckhoff.

De beste gutta sto over

Den individuelle verdenscupen åpner med normaldistanse for menn onsdag 3. desember. Kvinnene går neste dag, før skiskytter-uka rundes av med sprint og jaktstart i helgen.

De forhåndsuttatte løperne Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø sto over søndagens mixed stafett. Alexander Os og Tarjei Bø er de siste som også vil stå på startstreken i Östersund.

Fanny Welle-Strand Horn, Hilde Fenne, Kaia Wøien Nicolaisen, Marte Olsbu og Elise Ringen utgjør resten av det norske kvinnelaget.

Nok en feilfri skyting på Birkeland.

NOK ET FULLT HUS: Lars Helge Birkeland skjøt også feilfritt på stående.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal