Kristoffersen avslører sykdomstrøbbel – skal ta blodprøve

ADELBODEN/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen forteller at han har slitt med sykdom de siste rennene. Nå skal han ta blodprøve for å finne ut hva som er feil.

Kristoffersen

KJØRTE SEG OPP: Henrik Kristoffersen slo tilbake etter en skuffende 1.-omgang og sikret 2.-plassen i Adelboden.

Det ble berg- og dalbane for nordmannen gjennom slalåmrennet i Adelboden søndag.

Etter en skuffende 1.-omgang var han så frustrert at han kastet stavene i en vegg etter å ha forlatt målområdet.

Men så kjørte han seg opp fra 8.- til 2.-plass i finaleomgangen, hvor han kun ble slått av hjemmehåpet Daniel Yule.

Yule

I FORM: Sveitseren Daniel Yule.

Tatt paracet om nettene

Dermed økte Kristoffersen sammenlagtledelsen i verdenscupen. Ledelsen er sikret til tross for at nordmannen har slitt med sjukdom siden Zagreb-helgen, som endte med fiasko.

Kristoffersen forteller at han er «veldig sliten».

– Jeg skal ta fri i morgen, og så få kroppen i gang igjen på tirsdag. Jeg skal ta en blodprøve for å sjekke om det er noe i kroppen, fordi jeg har vært smådårlig siden Zagreb, sier nordmannen.

Teknikeren hoster og harker under intervjuet med NRK.

– Natt til lørdag var første gang jeg ikke gikk på paracet om natta. Det er sånn det er, det. Det må man tåle. Jeg tror ikke det har hatt så mye å si for prestasjonen, sier Kristoffersen.

Var rådvill

Nordmannen var tydelig frustrert etter å ha kjørt inn til daværende fjerdeplass etter 1.-omgang i slalåmklassikeren.

Og det var altså utstyret som plaget nordmannen. Kristoffersen beskrev det som «helt jævlig» å kjøre.

– Vi har såpass mye vi kan velge i, men jeg vet ikke (hva det er). Kanskje det er for aggressivt. Jeg vet ikke, sa Kristoffersen.

– Hvordan har du det nå?

– Nå er jeg litt småforbannet, men det går fint, sa Kristoffersen.

– Vi må finne ut hva vi skal gjøre med «set-up», og så kjøre på i andre omgang, fortsatte nordmannen.

Her fant han også noen svar, men til tross for å ha byttet både sko og skipar, var han ikke helt fornøyd med 2.-omgangen, heller.

– Det har kommet på et nivå der utstyret har ekstremt mye å si. Det er ganske utrolig hvordan små ting kan gjøre så store forskjeller, sier Kristoffersen.