Folkefest i Stavanger

VM i Stavanger trekker siddisene i hopetall ut i sola. Familien på fire har vært her nesten hvert eneste år siden 1999.

Familien Dahl under sandvolleyball-VM i Stavanger

Med norsk flagg på kinnene er familien klar for en dag med sandvolleyball. Fra venstre: Hanne Dahl(7), Ole Dahl, Marie Dahl(10) og Nina Dahl.

Foto: Yngvild Schei / NRK

Så dedikert er familien at Nina Dahl dro på kamp 10. juli 1999 høygravid. Hun fødte Marie(10) samme kveld.

– Det var ganske spesielt, men det er jo så gøy det her. Det er nok den enorme stemningen og været som gjør at folk kommer igjen og igjen. Hele byen snus på hodet, man kan ikke unngå å være en del av det, smiler Nina.

Helaften

Når familien tar turen til arenaen, gjør de det med stil. Sekken pakkes med pledd, solkrem, briller, drikke og noe å spise slik at de kan nyte late dager på tribunen.

– I dag har vi tatt med ekstra boller, og jentene skal få is seinere, sier tobarnsfaren Ole Dahl.

Han får billetter gjennom jobben og kommer igjen år etter år for spenningen i kampene. Men han spår ikke norsk seier i mesterskapet.

– Det er jo kjempegøy med norske kamper, men jeg tror ikke de kommer til å vinne. Det blir nok brasilianerne i år også, Ricardo og Emanuel. Det er jo brasilianerne som er best, sier han.

Brennende engasjement

Marie har fått øynene opp for volleyball etter å ha sett verdens beste spille i Vågen år etter år. Folkefesten bidrar på flere områder, og sandvolleyball blir stadig mer populært.

– Jeg skal begynne å spille sandvolleyball. Også skal jeg bli så god at jeg kan spille her selv en gang, sier hun optimistisk.

– Da må mamma og pappa heie på meg, legger hun begeistret til.

Siste nytt

 • Mesterliga-finalen flyttes

  Mesterliga-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, bekrefter Uefa i en pressemelding. Britiske myndigheter besluttet i forrige uke å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjorde det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul. Finalen skal nå spilles på Estádio do Dragão, og 6000 supportere fra hvert lag slipper inn på arenaen, opplyser Uefa.

  Guardiola
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP
 • Ullvang hundredeler unna OL-billett

  Lars Magne Ullvang ble nummer tre i A-finalen på K1 1000 meter i OL-kvalifiseringen i Szeged. Padleren leverte en sterk sluttspurt, men det holdt akkurat ikke til å ta seg forbi franske Guillaume Burger, som ble nummer to og sikret OL-billett. Artuur Peters ledet hele veien og vant, mens Burger kom i mål 62 hundredeler bak belgieren, skriver NTB. Ullvang var igjen 28 hundredeler bak Burger, og dermed ble det ikke OL-billett i denne omgang.

  Ullvang
  Foto: Ester Ayerdi / NTB
 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal