Hopp til innhold

Følg etappe 19 og delta i Tour de France-chatten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hva vil du at NRKs reporter skal spørre sammenlagtleder Bradley Wiggins om? Send inn spørsmål via chatten, så velger vi kanskje ditt!

 • Trykk på vinduet over for å få siste oppdateringer fra Tour de France. Du kan også sende inn spørsmål og kommentarer.

Mobilbruker? Trykk her i stedet!

Litt om dagens etappe:

Da er det klart for den nest siste etappen i årets Tour de France. Det er tempo som står på planen.

Sannsynligvis blir det en ny dag med Sky-dominans. I går vant Mark Cavendish etter spurt, og i dag er lagkameraten og sammenlagtleder Bradley Wiggins storfavoritt.

Wiggins er sistemann ut klokken 16.33. Startlisten følger sammendragslisten, bare omvendt. Dermed er det Chris Froome og Vincenzo Nibali som kjører ut før Wiggins.

Edvald Boasson Hagen starter klokken 14.36 som nummer 101.

Wiggins har full kontroll på den gule trøya, om ikke noe uventet skulle skje, så det mest spennende før turen inn til Paris i morgen er hvem som stikker av med de to siste etappeseierne.

Stillingen i sammendraget før start:

 • 1 Bradley Wiggins Sky Procycling 83:22:18
 • 2 Christopher Froome Sky Procycling 0:02:05
 • 3 Vincenzo Nibali Liquigas-Cannondale 0:02:41
 • 4 Jurgen Van Den Broeck Lotto Belisol Team 0:05:53
 • 5 Tejay Van Garderen BMC Racing Team 0:08:30

Siste nytt

 • Marerittrekken fortsetter for Stabæk

  Bob Bradley har fått alt annet enn en enkel start på comebacket som Stabæk-trener. Lørdag kveld ble det bare 1-1 borte mot tabelljumbo Aalesund i Eliteserien.

  Dermed står amerikaneren med ett tap og én uavgjort siden han tok over som Stabæk-trener. Stabæk fortsetter også nest nederst på eliteserietabellen, med fire poeng opp til trygg plass.

  Det var Aalesund som kom best ut fra startblokkene da Erlend Segberg banket vertene i ledelsen etter 16 minutter. Scoringen kom etter at Isak Pettersson måtte gi retur på et skudd fra Martin Ramsland, som Markus Karlsbakk plukket opp og sendte videre til målscorer Segberg.

  Vertene fikk imidlertid ikke med seg ledelsen inn til pause da Kaloyan Kostadinov fyrte av en kanonkule i krysset fra innenfor 16-meteren, rett før dommeren skulle blåse av omgangen.

  – Den satt, men jeg føler at vi starter litt tregt. Vi jobber oss opp, og så er vi bra i de siste 30 minuttene, konkluderte målscoreren overfor TV 2 i pausen.

  Etter hvilen fortsatte Stabæk å presse på, og etter om lag et kvarter var Fredrik Haugen bare et par centimeter unna å fullføre snuoperasjonen da han skjøt et frispark i stolpen. Dessverre for de tilreisende bortesupporterne ble også det nærmeste de kom et vinnermål.

  Aalesund fortsetter også helt i bunn av tabellen, fem poeng bak Stabæk, som har to kamper mindre spilt. (NTB)

  VXZkXbsauVw
  Foto: NTB
 • Vipers med ny klar seier

  Etter tapet i åpningsrunden har Vipers Kristiansand funnet seierstaktene igjen i mesterligaen håndball. Lørdag ble Zaglebie Lubin knust 33-20 i Polen.

  Vipers har vunnet turneringen tre år på rad, men tapte klart for Ikast i åpningen av høstens gruppespill. Forrige helg slo laget tilbake med 37-26 over forrige sesongs finalemotstander FTC Hungaria, og lørdag ble det ny utklassingsseier.

  Katrine Lunda slo an tonen med godt keeperspill, og framover tegnet Anna Vjakhireva og Mina Hesselberg seg hyppig på scoringslista. Vjakhireva ble lagets toppscorer med åtte mål.

  Med seieren klatret Vipers på tabellen, men er fortsatt bak Krim Ljubljana og Ikast som ennå ikke har avgitt poeng. (NTB)

  ZvSiQz4YA68
  Foto: NTB
 • Superløp av Fjeld Halvorsen

  Andreas Fjeld Halvorsen har vist enorm form den siste tiden. Lørdag fortsatte oppturen for 18-åringen, som hadde bursdag 14. september.

  Da løp han 1500 meter på Brandbu og satte personlig rekord med 3.40,33. Det skriver Norsk Friidrett på Twitter.

  Tiden er tidenes nest beste av en norsk 18-åring. Ikke overraskende er Jakob Ingebrigtsen historiens beste i denne aldersklassen. Han løp 3.30.16 som 18-åring.

  Fjeld Halvorsens tid er også årets nest beste i Europa i år i denne aldersklassen. Her er det bare nederlandske Niels Laros med 3.31,25 som har vært sterkere.

  Andreas Fjeld Halvorsen med ny pers 3:40,33 på 1500 meter på Brandbu i dag. Tiden er nest beste av en 18-åring igjennom alle tider i Norge og også nest best av en 18-åring i Europa i år. Kilde: Hans Jørgen Borgen på Facebook.

  SmyoiypcL40
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste