Sportsnyheter

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Gullballen gikk til Lionel Messi. Superstjernen sikret sin sjuende Ballon d'Or under mandagens prisutdeling. Ingen har vunnet prisen oftere enn argentineren.

Siste nytt

 • Olympiatoppen avlyser Kina-reise

  Olympiatoppen har bestemt seg for å avlyse sin reise til Beijing kommande helg grunna den nye koronavarianten omikron.

  Det er kontinentalcuprenn i hopp og kombinert i OL-anlegget til helgen og ein gyllen sjanse for norske hopparar til å prøve bakken før OL i februar. Det blir likevel ikkje noko av.

  – Vi har vedtok å ikkje reise fordi det er stor uvisse knytt til korleis den nye virusvarianten vil påverke innreise og karantenekrav, seier Halvor Lea i Olympiatoppen til NRK.

  Virusvarianten omikron blei først påvist i Sør-Afrika 24. november og har den siste veka spreidd seg til fleire land i verda.

  Beijing-OL 2022
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • NFF drar til Qatar

  Det var knyttet usikkerhet rundt om Norges Fotballforbund skulle dra til Qatar. Nå har forbundet bestemt at det blir en tur til VM-arrangøren 8. desember. Det bekreftes i en pressemelding.

  – Det er gode grunner til å ikke reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

  Han sier videre at de ønsker å møte representanter for myndighetene, VM-komiteen og migrantarbeidere. Bjerketvedt sier at det kommer til å bli stilt kritiske spørsmål.

  Terje Svendsen kommer også til å dra dit.

  – Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

  Presstreff i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vinter-universiaden avlyst

  Vinterleikane for studentar, vinter-universiaden i Luzern i Sveits, er avlyst som følgje av korona-varianten omikron.

  Universiaden er ein multi-idrettskonkurranse i vinteridrettar, som blir arrangert annakvart år.

  Årets skulle ha vore den 30. i rekke, og skulle eigentleg vore avvikla i januar, men blei utsett til desember på grunn av covid-epidemien.

  Arrangementet skulle opna 11. desember og pågått i ti dagar. Men på grunn av omikron og innstrammingar i reise til Sveits, er arrangementet no avlyst, mindre enn to veker før det skulle ha starta.

  Rundt 1600 utøvarar frå om lag 50 land var påmelde.

  Vinter-universiade
  Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal