NRK Meny
Normal

Følg Magnus Carlsen i Kina i dag

Hverken motvind eller sola i ansiktet kan stoppe Magnus Carlsen. Men Teimour Radjabov skal gjøre et forsøk. Følg partiet direkte nå.

 Magnus Carlsen
Foto: NPSCT, Yufeng, / Scanpix

Teimour Radjabov

Teimour Radjabov.

Foto: Coruschess2009

Det blir en utrolig spennende avlutning på Grand Slam-turneringen Perls Spring i Kina.

Magnus Carlsen har allerede sikret seg minst delt førsteplass to runder før slutt.

Les: Carlsen vant superturnering

Tar han et halvpoeng i dag, så unngår han stikkamp om førsteplassen.

Et annet spenningsmoment med dagens parti er at dersom Carlsen vinner, så vil han gå over 2800 i rating. Ikke en gang Garri Kasparov var så høyt rangert i den alderen.

Sjekk Magnus Carlsens sjakkparti her

Tøff oppgave

Carlsen har svart i dagens parti, så det blir en tøff oppgave. Men det er slettes ikke umulig å holde stand mot Radjabov. Carlsen vinner turneringen alene dersom han tar, eller Topalov avgir poeng på de to siste rundene. Helt eller halvt.

Pappa Henrik Carlsen sier til NRK at Magnus er utrolig fokusert på oppgaven, og nekter å snakke om seier før alle partier er unnagjort.

Les: Kasparov trente Carlsen i hemmelighet

Endelig avgjørelse

Det er svært sannsynlig at turneringen blir avgjort i dag. For det første er sjansene store for at Carlsen klarer å holde remis mot Radjabov. For det andre spiller Topalov svart mot Wang Yue, noe som favoriserer kineseren, selv om Topalov er verdens høyest rangerte sjakkspiller.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag