NRK Meny
Normal

Følg Magnus Carlsen i Kina i dag

Hverken motvind eller sola i ansiktet kan stoppe Magnus Carlsen. Men Teimour Radjabov skal gjøre et forsøk. Følg partiet direkte nå.

 Magnus Carlsen
Foto: NPSCT, Yufeng, / Scanpix

Teimour Radjabov

Teimour Radjabov.

Foto: Coruschess2009

Det blir en utrolig spennende avlutning på Grand Slam-turneringen Perls Spring i Kina.

Magnus Carlsen har allerede sikret seg minst delt førsteplass to runder før slutt.

Les: Carlsen vant superturnering

Tar han et halvpoeng i dag, så unngår han stikkamp om førsteplassen.

Et annet spenningsmoment med dagens parti er at dersom Carlsen vinner, så vil han gå over 2800 i rating. Ikke en gang Garri Kasparov var så høyt rangert i den alderen.

Sjekk Magnus Carlsens sjakkparti her

Tøff oppgave

Carlsen har svart i dagens parti, så det blir en tøff oppgave. Men det er slettes ikke umulig å holde stand mot Radjabov. Carlsen vinner turneringen alene dersom han tar, eller Topalov avgir poeng på de to siste rundene. Helt eller halvt.

Pappa Henrik Carlsen sier til NRK at Magnus er utrolig fokusert på oppgaven, og nekter å snakke om seier før alle partier er unnagjort.

Les: Kasparov trente Carlsen i hemmelighet

Endelig avgjørelse

Det er svært sannsynlig at turneringen blir avgjort i dag. For det første er sjansene store for at Carlsen klarer å holde remis mot Radjabov. For det andre spiller Topalov svart mot Wang Yue, noe som favoriserer kineseren, selv om Topalov er verdens høyest rangerte sjakkspiller.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm