Hopp til innhold

Slettet sin egen bakkerekord

Laghoppingen i Kollen ble avbrutt etter 1. omgang. Andreas Kofler satte ny bakkerekord, mens Norge kom 2. plass bak suverene Østerrike.

Video Bakkerekord i Holmenkollen

Østerrikeren Andreas Kofler hadde selv den gamle rekorden med 139,5 meter. Den nye rekorden lyder på 141 meter! Thomas Morgenstern var nær ved å tangere rekorden, men landet på 140,5 meter.

Anders Jacobsen åpnet med et førstehopp på 120,5 meter, og virket ikke fornøyd etter hoppet.

Da lå Norge på 5. plass.

Se laghoppingen DIREKTE fra kl. 15.25

Se førstehoppet til Anders Jacobsen her!

Video Ok hopp av Jacosen i førsteomgang

Johan Remen Evensens første hopp målte 119 meter. Kort tid etter hoppet ble det et lengre avbrekk i rennet på grunn av for mye og ustabil vind. Også i prøveomgangen tidligere på lørdag var det trøbbel med vinden, og denne omgangen måtte avbrytes.

Evensen mener nordmennene har en fordel med tøffe vindforhold.

– Fordi vi er tøffe, og vi har hoppet under langt verre forhold før, sa han etter hoppet sitt.

Både Anders Bardal og Tom Hilde gjennomførte brukbare hopp, og Norge endte på 2. plass. Klokken 16.35 kom meldingen om at 2. omgang ikke ville bli gjennomført på grunn av de vanskelige vindforholdene.

Slovenia tok bronsemedaljene.

PS. Koflers gamle rekord var fra 14. mars 2010. Både Adam Malysz og Anders Jacobsen har hoppet lenger, men hoppene er ikke godkjent som rekorder.

Se video fra den individuelle hoppkonkurransen i stor bakke under!

Video Jacobsen og Bardal skuffet etter hoppkonkurransen

Siste nytt

 • Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel.

  Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland.

  Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter.

  – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)

  2019 FIS Nordic World Ski Championships
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste