NRK.no fulgte herrestafetten

Norge tok gull på herrestafetten fredag. NRK.no fulgte den spennende stafetten i tekst her.

Petter Northug ploger inn til seier på stafetten
Foto: NRK

Nett-TV: Se stafetten direkte fra kl 12.45

SISTE: Publikum går av hengslene idet Northug kommer innpå stadion. Petter Northug setter inn sitt berømte rykk og parkerer konkurrentene. Han er totalt overlegen og passerer mållinja nesten baklengs og kopierer Bjørn Dæhlies berømte målgang. For en triumf. Norge vinner herrestafetten, mens Sverige tar sølv og Tyskland bronse.

Det nærmer seg mål. Angerer, Hellner og Northug kjemper om GULL.

Der kommer et lite rykk fra nordmannen. Han legger seg rett bak Hellner, som nå leder an.

4. etappe, 7 km: Petter Northug ser ut til å ha brukbar kontroll, men i et spurtoppgjør må han kjempe mot en Marcus Hellner i form. Foreløpig er feltet samlet.

4. etappe, 3,5 km: Rekkefølge: Sverige, Italia, Norge. Men Italia og Tyskland ligger i samme gruppe. Utøverne føler på hverandre og feltet venter på at noen skal ta et intinativ.

4. etappe, 2,8 km: Det er fem lag i tet. Italia leder an, mens Northug legger seg bakerst.

3. veksling: Petter Northug skal gå 4. etappe for Norge. Finland veksler i ledelse. Italia på 2. plass. Sverige følger på 3. plass, og Norge på 4. plass - 11,6 sekunder bak finnen. Marcus Hellner går siste etappe for Sverige.

Italieneren rykker i oppoverbakkene, og det blir en luke på rundt seks sekunder tilbake til Gjerdalen! Det er Italia og Finland i tet, men Södergren går nå også fra Norge.

3. etappe, 7 km: Tyskland, Italia, Norge, Sverige og Finland passerer sammen.

3. etappe, 3,5 km: Nå er plutselig både Italia, Russland, Finland og Tyskland i ryggen på Norge og Sverige. Dette kan bli svært spennende når Petter Northug skal ut på sin 4. etappe.

3. etappe, 2 km: Sveriges Anders Södergren og Norge passerer så godt som samtidig. Men det går litt sakte og hovedfeltet tar innpå.

2. veksling: Rønning sender Tord Asle Gjerdalen ut på 3. etappe i hælene på Sverige. Det er blitt en luke på 20 sekunder bak til Russland. I øyeblikket handler det om Norge og Sverige i gullstriden.

- Dette er ulidelig spennende, sier trener Morten Aa Djupvik.

2. etappe, 7 km: Rønning er i ledelsen nå, tett fulgt av Sverige og Russland. Tyskland er på fjerdeplass, 22 sekunder bak Rønning.

2. etappe, 5 km: Eldar Rønning er kun 2,5 sekunder bak nå. Han har så langt gått en fantastisk etappe.

- Jeg hadde en tung dag der ute i dag, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Russeren går feil i sporet, det er ikke lov. Men han tjener ikke noe på det.

2. etappe, 2. km: Rønning åpner tøft og har nå tatt innpå tetduoen. Dette blir spennende.

1. veksling: Johnsrud Sundbye veksler med Eldar Rønning, som går 2. etappe for Norge. Rønning går ut 22,7 sekunder bak Russland og Sverige.

8,5 km: Det er blitt en luke på 12,5 sekunder frem til Russland og Sverige. Avstanden øker hele tiden frem til tetduoen for nordmannen.

7 km: Norge mister kontakten med Sverige og Russland. Johnsrud Sundby har ikke krefter til å følge med rykket.

5 km: Martin Johnsrud Sundby går billig i øyeblikket, og sparer krefter bak ryggen på russeren. Foreløpig et godt disponert løp av nordmannen. Tyskland er på 4. plass - 6,4 sekunder bak Sverige.

2,8 km: Det er blitt en ørliten luke frem til de tre favorittene. Norge er på 3. plass, mens Sverige og Daniel Rickardsson leder an i tet.

Passering 2 km: Sverige, Norge og Russland. Feltet ligger fortsatt tett.

Stafetten er i gang.

- Jeg er veldig rolig, sier Eldar Rønning til NRK, like før start.

Mange ser for seg et spennende opppgjør mellom Norge og Sverige på denne stafetten.

Les også: Northug: - Det er Sverige som har stafettronen

Det var en stund knyttet usikkerhet til Petter Northugs form og helse etter at han hadde noe trøbbel med luftveiene etter onsdagens lagsprint. Nå skal han være i fin form igjen, og bekreftet torsdag at han ville gå både stafetten og femmila.

Les også: Northug går stafetten og femmila

Norge stiller med følgende lag:

1. etappe: Martin Johnsrud Sundby

2. etappe: Eldar Rønning

3. etappe: Tord Asle Gjerdalen

4. etappe: Petter Northug

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Nuis og Wüst meistrar på 1500 m

  Kjeld Nuis tok gullet på mennenes 1500 m i skøyte-VM. Med 1.41,66 var han sju hundredeler framfor landsmannen Thomas Krol. Joey Mantia tok bronse med 1.42,16.

  Sindre Henriksen blei beste nordmann på 8.-plass med 1.43,34. Sverre Lunde Pedersen kom på 10.-plass med 1.43,62 og Allan Dahl Johansson blei nr 18 med 1.44,70.

  Ireen Wüst vann kvinneklassen med 1.50,92, framfor Evgeniia Lalenkova (1.51,13) og Elizaveta Kazelina (1.51,41.).

  Kjeld Nuis
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Bayern tok tilbake tabelledelsen

  Bayern München ledet 3-0 allerede etter tolv minutter og vant til slutt 4-1 borte mot Köln i 1. Bundesliga søndag. Dermed er laget tilbake på tabelltopp. Med dagens seier er Bayern poenget foran RB Leipzig på toppen av tabellen. Erling Haalands Borussia Dortmund er på tredjeplass ytterligere tre poeng bak.

  vGSOFCBY8Aw
  Foto: Martin Meissner
 • Træen topp 10 i Colombia

  Syklisten Torstein Træen klatret med de beste og syklet inn til en tiendeplass på kongeetappen i Tour Colombia. 24-åringen krysset målstreken 1,29 bak den colombianske etappevinneren Daniel Felipe Martínez. Søndagens resultat holdt til en 9.-plass i sammendraget for unggutten som sykler for det norske profflaget Uno-X Norwegian Development Team.

  Torstein Træen.
  Foto: Uno-X Norwegian Development Team

Sendeplan

Kl. Program Kanal