NRK Meny
Normal

Bradley Wiggins har brutt Tour de France

Den 6. etappen av Tour de France ble tidenes norske jubeldag i det franske sykkelrittet. Følg dagens etappe direkte NÅ.

Bradley Wiggins

Bradley Wiggins.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

NRK.no følger dagens etappe fra kl 12.20 med jevnlige oppdateringer. Trykk F5 for å oppdatere!

Se kart og les om Tour de France her

Tom Boonen (Quick Step)

Tidligere verdensmester (2005) Tom Boonen måtte bryte.

Foto: Jacques Brinon / AP

18.02: Den eneste trøya som skifter overkropp i dag, er den hvite ungdomstrøya. Robert Gesink overtar den fra Geraint Thomas. Hushovd er med andre ord fortsatt i gult.

18.01: Cavendish vinner spurten. Hushovd prøvde seg tidlig i spurten, men så ut til å stivne litt. Favorittseier til den lynraske, lille briten fra Isle of Man. Petacchi blir toer, Greipel treer og Feillu firer. Hushovd blir nummer syv.

18.00: Nå er edet like før det braker løs!

17.50: Det er 3 kilometer igjen. Dette går mot massespurt.

17.45: Det som er igjen av hovedfeltet, der Hushovd sitter, er nå bare ni sekunder bak bruddet. Gruppen til Edvald Boasson Hagen taper tid til hovedfeltet og er nå 1,48 min bak hovedfeltet.

17.32: Mickaél Delage (FDJ) vant den innlagtet spurten og sikret seg 20 poeng. Meersman tok 17p. Mark Cavendish vant spurten i den andre gruppa der blant andre Hushovd sitter. Nordmannen spurtet ikke.

17.28: Hele Sky-laget ventet på Wiggins, men siden han ikke klarte å fortsette må hele Sky-laget kjempe seg opp igjen til hovedfeltet. På siste måling var de 1,27 min bak.

17.27: Edvald Boasson Hagen sykler videre og ser ut til å ha kommet seg fra veltet uten store skader. Veltet i hovedfeltet kom da farten ble skrudd opp da den innlagte spurten nærmet seg.

17.16: BRADLEY WIGGINS MÅ BRYTE TOUR DE FRANCE! Sammenlagtfavoritten holdt seg til kragebeinet. RadioSchacks sammenlagtkandidat Christopher Horner ble også skadet i veltet, men fortsetter å sykle.

17.15: Stygg velt 37 km før mål. Edvald Boasson Hagen er involvert, men mest alvorlig er det for Bradley Wiggins som ser ut til å ha brukket kragebeinet.

17:02: 48 km før mål: Et velt der flere ryttere er innblandet, blant andre Astanas Roman Kreuziger (9. plass sammenlagt de to siste årene i TdF). Både Astana-rytteren og de andre fortsetter på etappen.

16.59: Hovefeltet er nå bare 2,28 min bak utbryterne. 25 km til den innlagte spurten som igjen bare er 25 km før mål. Blir spennende å se hvem som tør å satse på den innlagte spurten og hvem som sparer seg til finalen.

16.33: TV-bildene fanget opp en samtale mellom sportsdirektør i Sky, Sean Yates, og Edvald Boasson Hagen som var nede ved Sky-bilen. Samtalen røpet at Sky-laget sannsynligvis skal sykle for nordmannen også på dagens etappe og ikke Ben Swift.

16.32: De fire utbryterne er nå 3,49 min foran hovedfeltet.

15.44: - Det er en flat etappe, og jeg tror det blir en spurt som passer for meg. Jeg tror jeg har en rimelig god sjanse i dag, sa Tyler Farrar.

15.29: - Målet er å beholde den gule ledertrøyen, og så skal jeg hjelpe Tyler Farrar, sa Thor Hushovd til TV 2 før start i dag.

15.19: Hovedfeltet tar igjen på de fire som gikk i brudd. Ledelsen er nå redusert til drøye fem minutter. Forspranget har vært oppe i over sju minutter.

14.52: Belgiske Tom Boonen har brutt Tour de France. Boonen gikk av sykkelen idet det var 127 km igjen av den 7. etappen. Den tidligere verdensmesteren veltet for to dager siden, og har slitt med smerter siden. Boonen veltet stygt drøyt 100 kilometer ut i den 5. etappen.

14.49: - Det knytter seg mye spenning og mange følelser til dagens etappe, sa Cavendish før start.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er plassert i hovedfeltet.

14.26: Mark Cavendish tok sin første Tour-seier i Châteauroux, der det er målgang i dag. Forventet målgang er rundt kl 17.25.

14.16: Ledelsen til de fire rytterne, Urtasun, Delage, Meersman og Talabardon, er nå oppe i sju minutter og 27 sekunder. Det er kjørt nesten 70 kilometer av dagens etappe.

13.56: Etter 54 kilometer hadde bruddet fortsatt en solid ledelse til resten.

13.33: Urtasun, Delage, Meersman og Talabardon leder nå med sju minutter. Meersman er nå den virtuelle ledere av rittet. Før dagens ritt lå han på en 56. plass - 3,22 bak Thor Hushovd.

13.10: Sky-lagets sjef, Sean Yates, sier til rittets hjemmeside at de ikke har tenkt så mye på en ny seier på dagens etappe. Hovedmålet er å gjøre "reisen" til Bradley Wiggins" lettest mulig.

13.03: Tetgruppen leder nå med 6,25, men det er 192 kilometer igjen.

12.39: Kvartetten har allerede fått et forsprang til 3,40.

12.27: Fire ryttere har allerede stukket av og fått et forsprang på 30 sekunder. Det er Pablo Perez Urtasun, Mickael Delage, Gianni Meersman og Yannick Talabardon.

12.20: Starten går i Le Mans

Les også: Fransk storavis hyller det norske sykkelmirakelet

Fredagens 218 km lange etappe går mellom Le Mans og Châteauroux.

Dette er en flat etappe som kan passe både Thor Hushovd og gårsdagens vinner, Edvald Boasson Hagen.

- Vi skal være oppmerksomme på begge de to norske på denne etappen, sa sportssjef i Norsk Cykleforbund, Steffen Kjærgård, torsdag.

Les også: Vil jobbe for flere Edvald-seirer

Mark Cavendish tok imidlertid sin første Tour-seier akkurat i Châteauroux. Siden har han tatt 16 etappeseire i Tour de France, og man bør ikke utelukke briten i dag.

Hjemmesiden til Tour de France

Les også:

Video Edvald vant dagens etapper i Tour de France

VIDEO: Se intervju med gårsdagens etappevinner Edvald Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag