NRK Meny
Normal

Føler seg presset til å løpe

Karoline Bjerkeli Grøvdal kjemper for å bli frisk til EM, men føler at friidrettsforbundet presser henne til å vise at hun er skadefri før hun blir tatt ut.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal er skadet og kjemper for å bli klar til EM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Til tross for at Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har løpt nærmere tjue sekunder fortere enn A-kravet til EM tre av de siste fire sesongene, er hun fortsatt ikke tatt ut til mesterskapet. Hun har vært skadet hele sesongen og selv om hun er på bedringens vei gjør det at friidrettsforbundet nøler med å ta henne ut.

Ronny Nilsen

Sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

På grunn av de gode tidene hun har fra tidligere år har friidrettforbundet sagt at hun vil bli tatt ut hvis hun kan vise at hun er skadefri. Valget har falt på å gjøre det ved å løpe 1500 meter på Bislett 2. august.

– For min del hadde det vært bedre å få et klarsignal. Det er fortsatt en måned til EM, og da kunne jeg sluppet å stresse med den 1500-meteren om under to uker, forteller Bjerkeli Grøvdal til NRK.no.

Må være skadefri

– Synes du det er dumt at ikke forbundet tar hensyn til skadesituasjonen din?

– Ja, jeg synes egentlig det. Jeg hadde fått mer ro på meg til å bli helt bra i kneet, hvis de hadde sagt at «du får løpe i EM hvis du er bra». Jeg løper ikke EM hvis jeg ikke er bra likevel, sier hun, og mener det er unødvendig å måtte stresse for å løpe et løp som ikke engang er samme distanse som hun håper å delta på i EM.

Kun uker før EM-uttaket kan det virke som om informasjonen mellom utøver og forbund ikke er optimal. Overfor NRK sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, at det blir EM på Karoline dersom hun er frisk i tide.

– Hvis hun sier at hun er skadefri, så er det godt nok for meg. Det er kanskje en tilfredstillelse å få løpt løp før mesterskapet starter. Det er derfor hun og treneren tenker å løpe på Bislett 2. august, mener han.

Bør ikke stresse

Hun sier til NRK at det er dere i forbundet som ønsker at hun skal løpe?

– Da får vi heller ta en prat sammen, så vi begge to er enige om det samme, sier Ronny Nilsen og gjentar at Grøvdal vil bli tatt ut til mesterskapet om hun er skadefri.

– Det blir hun. Helt klart. Hun har tatt kravet med god margin i fjor, og vi vet hvilket potensiale hun har. Jeg tror ikke hun skal tenke på å stresse med 1500 meteren. Det viktigste er at hun er skadefri til mesterskapet og får sjansen til å prestere godt der, sier Nilsen nå.

Nok en skadesesong

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har lenge vært et av Norges beste kvinnelige løpere, men etter en god sesongoppkjøring pådro hun seg et tretthetsbrudd i leggen under samling i Flagstaff i USA. Og da den skaden var leget etter sju uker, fikk hun problemer med det ene kneet.

– Det har vært jævelig rett og slett. Å bare følge med andre og kun ha lyst til å løpe selv, forteller hun.

Selv om hun ikke har kunnet delta i løp siden april, er hun ikke i tvil om at formen er god. Grøvdal har nemlig kunnet løpe i trapper og oppoverbakker, mens så fort hun skal løpe bortover, så melder problemene i kneet seg.

– Jeg er sikker på at jeg kunne løpt i dag og gjort det ganske bra, for jeg føler jeg har fått trent på mine svakheter, men når ikke kneet og kroppen vil, så kan man ikke skynde seg heller, avslutter hun.

Siste nytt

 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

 • Strømmen senka Sogndal

  Strømmen har hatt ein tung sesong i 1.-divisjon så langt, men fekk seg ein opptur då dei vann 1–0 heime mot Sogndal i dag. Sindre Mauritz-Hansen scora kampens einaste mål etter om lag éin time. Strømmen klatra dermed opp på kvalikplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal