NRK Meny
Normal

Føler seg oversett av Tromsø-OL

Flere av vinteridrettenes særforbund mener de er oversett i planleggingen av Tromsø 2018.

Roger Ingebrigtsen, OL Tromsø 2018

Roger Ingebrigtsen, Tromsø 2018.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

- Jeg reagerer på at ingen fra Tromsø 2018 er til stede i VM her i Canada, sier ishockeypresident Ole-Jacob Libæk til NRK.

- Ishockeyforbundet er mektig internasjonalt, og ingen får OL uten støtte fra ishockeyen, sier Libæk.

Nett-TV: - Ishockeyforbundet er mektig

Nettradio: - Idretten må være med

Nettradio: -Flere spørsmål må stilles til Tromsø-OL

- Jeg har vært president i Norges Curlingforbund i ett år, og vi har kun hatt to kontaktmøter med dem. Det er nå fem måneder siden sist vi hørte noe fra Tromsø 2018, sier han.

Ingen agenda

Presidenten i curlingforbundet, Øyvind Nøhr, sier de har prøvd å komme i kontakt med organisasjonen flere ganger uten å få svar.

Nøhr går hardt ut mot mangelen på kommunikasjonen fra Tromsø-OL.

- Det har ikke vært noen agenda og det har heller ikke vært noe referat fra møtene. Det siste møtet var i januar, og jeg har ikke sett noe referat fra det møtet eller noen innkalling til et nytt møte.

- Vi er helt uviss i curlingforbundet om hva som skjer med Tromsø 2018 i forhold til curlingidretten, forteller Nøhr.

Får ikke svar

- Men hvilke innspill har dere kommet med?

- For oss er det viktig å spre curlingidretten som sport i hele Norge. Vi har spilt inn til Tromsø at det er viktig at det kommer opp en hall i forkant slik at man kan få til lokal aktivitet. Vi har gitt ideer til hvordan dette kan finansieres, men vi har ikke fått svar, sier curlingpresidenten.

- Dere har ikke hørt noe?

- Vi har ikke hørt noe som helst, sier han.

Flere er misfornøyd

Men curlingforbundet er på langt nær alene. I forrige uke sa ishockeypresident Ole Jacob Libæk til TV 2 at de ikke følte seg velkomne i prosjektet.

NRK har snakket med kilder i Skiskytterforbundet, Skiforbundet og Skøyteforbundet, og også der er det misnøye. Men ingen vil gå ut med kritikken offentlig.

Tar selvkritikk

Kommunikasjons- og strategisjef i Tromsø 2018, Roger Ingebrigtsen, innrømmer at de ikke har vært flinke nok til å inkludere idretten i planleggingen av Tromsø-OL. Han innser at de har en jobb å gjøre.

- Vi har forsøkt å være i dialog med særforbundene, men dette er et gigantisk stort prosjekt der vi både skal være god mot idretten i Tromsø, Nord-Norge, Norge og Verden. Vi har nok ikke greid å rekke like godt over alt og alle, sier han.

- Hvorfor har dere ikke svart curlingforbundet?

- Det vil jeg med en gang sjekke opp. De skal selvfølgelig få svar. Alle henvendelser til oss skal få svar, så da må vi bare ta selvkritikk på akkurat det.

Vil møte idretten

Ingebrigtsen forteller nå at de ønsker å bedre på forholdet til idretten.

- Vi skal møte samtlige idrettsforbund på en større konferanse i Oslo snart. I tillegg ønsker vi å gjennomføre møter med hvert enkelt av vinterforbundene i tiden fremover, sier han.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal