Følelsesladet Fourcade etter gullet: – Kroppen var tom

HOLMENKOLLEN (NRK): I sommer flyttet Martin Fourcade (27) til Oslo for å forberede seg til VM. Allerede på VMs åpningdsag kom belønningen.

BIATHLON-WORLD-MIXED

VMS FØRSTE GULL: Martin Fourcade ble tatt imot av resten av laget, Anais Bescond, Marie Dorin Habert og Quentin Fillon Maillet da han gikk inn til fransk gull.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det er mitt første stafettgull. Det er veldig følelsesladet, sier Frankrikes ankermann Martin Fourcade til NRK.

Han er omringet av den franske pressen, og beskyttes av landslagets medieansvarlig. Men smilet er på plass. Dette betyr mye. Hans totalt 16. VM-gull, men altså det første på en stafett.

Franskmannen kunne ikke fått en bedre start på VM.

Og det er kanskje ikke så rart at det er lettelse å spore. For Fourcade har slitt sykdom tett opp til mesterskapet, og for en gangs skyld ikke vært helt sikker på egen form. Og selv om han ikke viste tydelige svakheter, føler 27-åringen han har mye å gå på.

– Kroppen min var bare tom. Det var ikke min beste dag i dag, så jeg er kjempeglad for at det holder til gull, sier Fourcade.

– Jeg er ikke fornøyd med formen. Jeg får kanskje flere svar etter neste konkurranse, for jeg trenger noen flere dager, utdyper han.

Fourvade går i mål, med telemarknedslag inn på oppløpet .

STIL: Se Martin Fourcade og Frankrikes målgang her.

Ga ski til Kongen

Ved første veksling lå Frankrike på en sjuendeplass, og på andre etappe falt Marie Dorin Habert. Likevel ble ankermann Fourcade sendt ut to tideler bak ledende Ukraina. Da lå veien åpen for Fourcade.

Norges Tarjei Bø og tysklands Simon Schempp var sjanseløse. Gullet var fransk og Fourcade fikk et blidt møte med kong Harald og kronprins Haakon. Et møte Fourcade tidligere denne uken sa han ønsket seg.

– Jeg har møtt Kongen før. Jeg spurte om han hadde brukt skiene jeg ga ham for to år siden, men han hadde gitt dem til sønnen sin, så da er jeg fornøyd, avslører gullvinnereren.

Kong Harald og Fourcade

TO KONGER: Martin Fourcade og resten av det franske laget møtte kong Harald og kronprins Haakon etter gullet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Bodde i Norge

Fourcade har et spesielt forhold til Holmenkollen. Han gikk sitt første verdenscuprenn her i 2008, men ble bare nummer 61. Det ga ham likevel motivasjon.

– Jeg likte meg så godt her, selv om resultatet var dårlig. Jeg har kjempet for seire, men også vært skuffet her. Jeg savner smaken av VM-gull, sa han på pressekonferansen tirsdag.

Den smaken fikk han altså i dag. At han flyttet til Norge i flere måneder forrige sommer for å forberede seg til VM, har også tydeligvis hjulpet. For på mixed stafetten rykket han fra tyskernes ankermann inne på stadion. Over den siste kulen gjorde den populære franskmannen til og med et lite hopp, før han ble møtt av jublende lagkamerater i mål.

– Jeg trente så mye her på en slik avslutningen denne sommeren og det hjalp meg i dag, innrømmer Fourcade.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Ungarn hjalp Norge

  Norge trenger hjelp fra andre lag for å gå videre i EM, og et av resultatene de trengte var Ungarn-seier mot Tyskland. Det ble en nervepirrende kamp, men Ungarn vant til slutt 26-25. Senere i kveld må Romania slå Nederland for norsk avansement.

  Hpndball
  Foto: Jean-christophe Verhaegen / AFP
 • Misfornøyd Lunde Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på dagens 10 000m med en femteplass, men var misfornøyd med baneforholdene. Nordmannen mente det var for mye vann på isen. Nederlandske Marcel Bosker vant foran russerne Alexander Rumyantsev og Danila Semerikov.

  Sverre Lunde Pedersen
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal