Fnyser av dopingbeskyldninger: – Jeg har ikke astma

WARSZAWA/BERLIN: Polske Patryk Dobek som tok femteplass mener at nordmannen får hjelp av astmamedisin, og nå slår Warholm tilbake.

dobek

DRØYE PÅSTANDER: Patryk Dobek var ikke nådig i beskrivelsen av Karsten Warholm til mediene i hjemlandet.

Foto: David J. Phillip / AP

– Jeg betrakter ikke min femteplass som noe tap, og samtidig er jeg verken imponert eller inspirert over Warholm. Nordmenn bruker jo astmamedisin som forbedrer prestasjonene. Dette har jeg hele tiden i hodet mitt, sa polakken til polske journalister i mixed zone.

Han innrømmer at han ikke har bevis, og viser heller til Warholms oppladning til semifinalen på 400 meter flatt.

– Han gjorde ingen oppvarming, og klarte lett tiden under 45 sekunder. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men det er ikke normalt. De fleste jobber hardt for å oppnå resultater, men andre går den kortere veien, fortsatte Dodek.

Intervjuet ble gjengitt av mange polske aviser, som Polskatimes, og journalister ble overrasket over beskyldningene.

Dårlig sportsånd

Det er mildt sagt Warholm selv også.

– Jeg har ikke astma, jeg bruker ikke astmamedisin og jeg regner med at de som gjør det bruker det for å oppnå normaltilstand. Alt jeg gjør er 100 prosent rent, sier han når NRKs reporter forteller om det i mixed zone etter 400-meteren.

warholm gull

GULLGUTT: Fredag kveld, etter finalen på 400 meter flatt hvor Karsten Warholm løp seg tom, kunne han endelig feire gullmedaljen fra 400 meter hekk dagen før.

Flere polske medier karakteriserte påstandene til Dobek som grove, usportslige og upassende, noe Warholm langt ifra er uenig i.

– Da er man over på dårlig sportsånd. Jeg er for diskusjoner, også om doping, men synsing som dette her hører ikke hjemme i det offentlige rom. Jeg har ikke sans for ryktespredning som dette.

– Skal man uttale seg eller diskutere bør man gjøre det på generell basis inntil man har håndfaste bevis, sier Warholm.

Ler av protest

Beskyldningene kommer kort tid etter at det ble lagt inn protest fra sølvvinner Yasmani Copello (Tyrkia), på en av Warholms hekkepassering i siste sving av finalen, en protest som raskt ble avvist av juryen. Også dette fikk europamesteren vite gjennom media.

– Jeg bare ler av det, jeg visste ikke noe om det før jeg leste det på nrk.no, sier han.

I motsetning til dopinganklagene har ikke Warholm problemer med at det legges inn offisielle protester.

– Det skal være lov å legge inn protest, men når den blir avvist er det heller ikke noen sak lenger. Jeg har en stivhet i lyskene som gjør at jeg hopper over hekkene på en spesiell måte, men jeg var aldri redd for at jeg var utafor. Her er det nok noen som ikke har sett skikkelig på reglene, sier han.

2018 European Championships - Berlin

BEST ETTER PROTEST: Protesten fra Yasmani Copello og Tyrkia ble blant avvist av juryen etter finalen på 400 meter hekk.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal