Hopp til innhold

Fnyser av dopingbeskyldninger: – Jeg har ikke astma

WARSZAWA/BERLIN: Polske Patryk Dobek som tok femteplass mener at nordmannen får hjelp av astmamedisin, og nå slår Warholm tilbake.

dobek

DRØYE PÅSTANDER: Patryk Dobek var ikke nådig i beskrivelsen av Karsten Warholm til mediene i hjemlandet.

Foto: David J. Phillip / AP

– Jeg betrakter ikke min femteplass som noe tap, og samtidig er jeg verken imponert eller inspirert over Warholm. Nordmenn bruker jo astmamedisin som forbedrer prestasjonene. Dette har jeg hele tiden i hodet mitt, sa polakken til polske journalister i mixed zone.

Han innrømmer at han ikke har bevis, og viser heller til Warholms oppladning til semifinalen på 400 meter flatt.

– Han gjorde ingen oppvarming, og klarte lett tiden under 45 sekunder. Jeg vet ikke hvordan han gjør det, men det er ikke normalt. De fleste jobber hardt for å oppnå resultater, men andre går den kortere veien, fortsatte Dodek.

Intervjuet ble gjengitt av mange polske aviser, som Polskatimes, og journalister ble overrasket over beskyldningene.

Dårlig sportsånd

Det er mildt sagt Warholm selv også.

– Jeg har ikke astma, jeg bruker ikke astmamedisin og jeg regner med at de som gjør det bruker det for å oppnå normaltilstand. Alt jeg gjør er 100 prosent rent, sier han når NRKs reporter forteller om det i mixed zone etter 400-meteren.

warholm gull

GULLGUTT: Fredag kveld, etter finalen på 400 meter flatt hvor Karsten Warholm løp seg tom, kunne han endelig feire gullmedaljen fra 400 meter hekk dagen før.

Flere polske medier karakteriserte påstandene til Dobek som grove, usportslige og upassende, noe Warholm langt ifra er uenig i.

– Da er man over på dårlig sportsånd. Jeg er for diskusjoner, også om doping, men synsing som dette her hører ikke hjemme i det offentlige rom. Jeg har ikke sans for ryktespredning som dette.

– Skal man uttale seg eller diskutere bør man gjøre det på generell basis inntil man har håndfaste bevis, sier Warholm.

Ler av protest

Beskyldningene kommer kort tid etter at det ble lagt inn protest fra sølvvinner Yasmani Copello (Tyrkia), på en av Warholms hekkepassering i siste sving av finalen, en protest som raskt ble avvist av juryen. Også dette fikk europamesteren vite gjennom media.

– Jeg bare ler av det, jeg visste ikke noe om det før jeg leste det på nrk.no, sier han.

I motsetning til dopinganklagene har ikke Warholm problemer med at det legges inn offisielle protester.

– Det skal være lov å legge inn protest, men når den blir avvist er det heller ikke noen sak lenger. Jeg har en stivhet i lyskene som gjør at jeg hopper over hekkene på en spesiell måte, men jeg var aldri redd for at jeg var utafor. Her er det nok noen som ikke har sett skikkelig på reglene, sier han.

2018 European Championships - Berlin

BEST ETTER PROTEST: Protesten fra Yasmani Copello og Tyrkia ble blant avvist av juryen etter finalen på 400 meter hekk.

Foto: Michael Dalder / Reuters

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal