NRK Meny
Normal

Fnyser av FIS-forslaget som skal begrense Norge-dominansen

Vidar Løfshus slår hardt tilbake mot FIS-forslaget som vil begrense Norges enorme pengebruk innenfor langrenn.

Vidar Løfshus

KRITISK: Landslagssjef Vidar Løfshus vil beholde størrelsen på støtteapparatet sitt.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg tror det er noen folk som må tenke seg om og få satt ting i perspektiv, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Den norske dominansen i internasjonal langrenn har blitt et diskusjonstema etter at de norske fargene preget resultatlistene etter minitouren på Lillehammer. Det fikk Jürg Capol til å foreslå mulige endringer i langrennssporten.

Capol, direktør i FIS Marketing AG, foreslår et tak på hvor høye budsjettene til landslagene kan være og at mulighetene for å teste ski blir begrenset. Det siste mener lederen for langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, kan bli en realitet allerede neste vinter.

– Dette er bare noe som noen prater om. Eventuelle beslutninger skal tas i FIS sin komite. Dette har jeg et veldig avslappet forhold til, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Stort støtteapparat

Landslagssjefen mener det fra Norges side handler om å profesjonalisere sporten, til det beste for alle.

OS SOTJI 2014 SKI CROSS WOMEN WEB_SPORT

NOE BRA: Rikard Grip er positiv til noen av forslagene som er lansert i langrennssporten.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

– Vi har et forholdsvis stort støtteapparat. Det handler om arbeidsbelastningen på folkene som er med og det er ikke nødvendigvis sånn at Norge har så mye større støtteapparat enn andre nasjoner.

– Sånn som Cologna og Kowalczyk har opptrått de siste årene, har de brukt mer ressurser per løper.

Vil ikke ha lotteri

Svenskenes landslagssjef, Rikard Grip, er ikke like avfeiende som sin norske kollega. Han har tro på en mulig tidsbegrensing for testing av ski i konkurranseløypene.

– Jeg ser gjerne at det blir en begrensning på hvor mye tid man får i løypene, for det blir mye slitasje. Men det må ikke hindre at folk kan gjøre en bra jobb. Det er kjedelig hvis det blir lotteri, sier han.

Forslaget om begrensninger av antall mennesker i støtteapparatet har han derimot ingen tro på.

– Det blir feil. Vi må finne andre begrensninger.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal