NRK Meny
Normal

Flytter til Oslo for å gjøre Norge best i OL

Norges skytetrener Siegfried Mazet drar fra Frankrike til Norge i sommer. Målet er å få de norske skiskytterne i OL-form.

Siegfried Mazet

BLINK: Norges skytetrener Siegfried Mazet skal få de norske skiskytterne tilbake i toppen til OL.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Forrige sesong ble en av de aller dårligste for skiskytterne på tre tiår.

Det gikk for sakte i sporet for de norske utøverne og skytingen var fortsatt ikke god nok, til tross for at landslaget hentet inn Martin Fourcades tidligere skytetrener, franske Siegfried Mazet før forrige sesong.

Morten Aa Djupvik

Sportssjef Morten Aa Djupvik: Vi skal bli beste nasjon i OL.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nå intensiverer landslaget skytetreningen frem mot OL-sesongen. Der er målet å bli beste nasjon, ifølge sportssjef Morten Aa Djupvik.

Nærmere utøverne

Mazet, som er bosatt i Frankrike og har pendet mellom Norge og hjemlandet, skal derfor tilbringe mesteparten av sommeren og høsten i Oslo.

– Jeg skal være her for å komme nærmere utøverne, men først blir det en tur til Lofoten, smiler han.

– Det blir samme treningsmengde som før, men med mer fokus på kvalitet og konsentrasjon i treningen, forteller Mazet.

Emil Hegle Svendsen setter pris på en tettere oppfølging.

– Det er veldig godt å høre at han har lyst til det. Han har vært veldig bra den første sesongen, sier han.

Tarjei Bø forteller at en mer personlig oppfølging var noe av det som ble etterlyst av utøverne i evalueringen etter sesongen.

– Vi jobber så bra på samlingene og hadde lyst på litt av det samme trøkket når vi er for oss selv hjemme. Det høres ut som om de har lyttet på oss og er enige, forteller han.

emil hegle svendsen

Emil Hegle Svendsen er fornøyd med at Mazet følger opp skiskytterne i sommer.

Foto: Barbara Gindl / AFP

Endring også på langrenn

OL er det desiderte høydepunktet for utøvere og landslagsledelse neste sesong. En sjetteplass på medaljestatistikken, som under VM, er ikke godt nok denne gangen.

– Hvis vi ønsker å være gode i OL, kan vi ikke komme på 15.-plass i begynnelsen av sesongen. Jeg vil at vi skal være topp fem allerede i sesongstarten, sier Mazet.

Også på langrennssiden blir det endringer, forteller landslagssjef Egil Kristiansen.

– Det som blir den store endringen er at vi gjør oss ferdig med den store volumtreningen litt tidligere. Det blir deretter hardøkter med skyting til høsten, sier Kristiansen.

Ola Lunde

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

– Klokka viste at vi ikke var gode nok, så vi må ta litt tak der.

– Må utvikle seg i sporet

Morten Aa Djupvik stiller med samme utøvere og trenere som under VM. Likevel har han klokkertro på at laget vil lykkes i OL.

– Det er to stafetter som er viktigere enn alt annet, og å kjempe om gull og medaljer der er det største vi kan få til, sier han.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde er svært positiv til at Mazet skal trene mer med det norske laget i sommer, han frykter likevel at det er for langt frem til å bli beste nasjon i OL.

– Med tanke på at damene var såpass langt bak forrige sesong, så er veien ganske lang. På herresiden er det ikke så langt frem, men totalt sett må det jobbes knallhardt, sier han.

– De må i hvert fall utvikle seg i sporet, det er helt tydelig at Martin Fourcade har gått klart raskere enn de norske i langrennssporet i år, mener Lunde.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale