NRK Meny
Normal

Flys hjem i luftambulanse i dag

Landslagstrener Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen, som ble skadd under sykkel-VM, får reise hjem i dag.

CYCLING-ESP-WORLD-UCI-ROAD-MEN

Slik så bilen ut etter ylukken i Ponferrada.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Begge må gjennom omfattende operasjoner.

NRK har fått opplyst at de to skadde fra den norske lagledelsen vil ankomme Gardemoen en gang iløpet av dagen med et ambulansefly. Derfra vil de bli hentet i en ambulansebil og kjøres til sine respektive sykehus, hvor begge må gjennom operasjoner.

Stig Kristiansen må opereres i hoften, mens Josefsen må gjennom flere operasjoner. Mekanikeren som var passasjer i bilen, må opereres i begge knærne og i albuen etter det NRK kjenner til.

Sykkelforbundet har jobbet iherdig med å få de to hjem til norske legespesialister da kommunikasjonsprobler med de spanske legene grunnet språk har til tider vært vanskelig.

Venter med intervju.

Operasjonen vil skje enten i kveld eller i morgen avhengig av kapasiteten på sykehusene. De norske legene har vært i kontakt med sine spanske kollegaer for å være best mulig forberedt.

Etter at operasjonene er gjennomført og de to skadde har fått hvile ut vil de kunne snakke med pressen.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen skriver følgende i en sms til NRK:

- Vi har fått opplyst at de vil bli fraktet omtrent rett til operasjonsbordet og må gjennomgå flere operasjoner. Det vil derfor ikke være mulig å få en samtale med de nå. Vi må se det an utover i uken, skriver Tiedemann Hansen.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias