NRK Meny
Normal

Flys hjem i luftambulanse i dag

Landslagstrener Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen, som ble skadd under sykkel-VM, får reise hjem i dag.

CYCLING-ESP-WORLD-UCI-ROAD-MEN

Slik så bilen ut etter ylukken i Ponferrada.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Begge må gjennom omfattende operasjoner.

NRK har fått opplyst at de to skadde fra den norske lagledelsen vil ankomme Gardemoen en gang iløpet av dagen med et ambulansefly. Derfra vil de bli hentet i en ambulansebil og kjøres til sine respektive sykehus, hvor begge må gjennom operasjoner.

Stig Kristiansen må opereres i hoften, mens Josefsen må gjennom flere operasjoner. Mekanikeren som var passasjer i bilen, må opereres i begge knærne og i albuen etter det NRK kjenner til.

Sykkelforbundet har jobbet iherdig med å få de to hjem til norske legespesialister da kommunikasjonsprobler med de spanske legene grunnet språk har til tider vært vanskelig.

Venter med intervju.

Operasjonen vil skje enten i kveld eller i morgen avhengig av kapasiteten på sykehusene. De norske legene har vært i kontakt med sine spanske kollegaer for å være best mulig forberedt.

Etter at operasjonene er gjennomført og de to skadde har fått hvile ut vil de kunne snakke med pressen.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen skriver følgende i en sms til NRK:

- Vi har fått opplyst at de vil bli fraktet omtrent rett til operasjonsbordet og må gjennomgå flere operasjoner. Det vil derfor ikke være mulig å få en samtale med de nå. Vi må se det an utover i uken, skriver Tiedemann Hansen.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund