Flys hjem i luftambulanse i dag

Landslagstrener Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen, som ble skadd under sykkel-VM, får reise hjem i dag.

CYCLING-ESP-WORLD-UCI-ROAD-MEN

Slik så bilen ut etter ylukken i Ponferrada.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Begge må gjennom omfattende operasjoner.

NRK har fått opplyst at de to skadde fra den norske lagledelsen vil ankomme Gardemoen en gang iløpet av dagen med et ambulansefly. Derfra vil de bli hentet i en ambulansebil og kjøres til sine respektive sykehus, hvor begge må gjennom operasjoner.

Stig Kristiansen må opereres i hoften, mens Josefsen må gjennom flere operasjoner. Mekanikeren som var passasjer i bilen, må opereres i begge knærne og i albuen etter det NRK kjenner til.

Sykkelforbundet har jobbet iherdig med å få de to hjem til norske legespesialister da kommunikasjonsprobler med de spanske legene grunnet språk har til tider vært vanskelig.

Venter med intervju.

Operasjonen vil skje enten i kveld eller i morgen avhengig av kapasiteten på sykehusene. De norske legene har vært i kontakt med sine spanske kollegaer for å være best mulig forberedt.

Etter at operasjonene er gjennomført og de to skadde har fått hvile ut vil de kunne snakke med pressen.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen skriver følgende i en sms til NRK:

- Vi har fått opplyst at de vil bli fraktet omtrent rett til operasjonsbordet og må gjennomgå flere operasjoner. Det vil derfor ikke være mulig å få en samtale med de nå. Vi må se det an utover i uken, skriver Tiedemann Hansen.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal