NRK Meny
Normal

Flyers snudde 0-3 til 4-3, to ganger på én gang

Simon Gagne kronet et historisk comeback med vinnermålet da Philadelphia Flyers vendte 0-3 til seier 4-3 og sendte Boston Bruins ut av NHL-sluttspillet fredag.

Philadelphia Flyers Simon Gagne jubler over vinnermålet sammen med Mike Richards.

Philadelphia Flyers Simon Gagne jubler over vinnermålet sammen med Mike Richards.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Tuukka Rask

Boston Bruins-målvakt goalie Tuukka Rask var fortvilet etter å ha sluppet inn 4-3-målet.

Foto: ADAM HUNGER / Reuters

Flyers ble det tredje NHL-lag som har gått videre i sluttspillet etter å ha tapt de tre første kampene, og det første siden 1975.

Resultater NHL

Ikke nok med det. Laget lå også under 0-3 i den sjuende kampen fredag, men vendte til seier på bortebane.

Flyers har dermed snudd to 0-3-situasjoner samtidig, etter at laget både lå under 0-3 i antall kamper i kvartfinale-serien, og under 0-3 i nattens sjuende og avgjørende kamp.

- Det er vanskelig å fatte, men vi greide det. Vi kunne gitt opp da vi lå under 0-3, men vi kjempet bare videre, sa Gagne.

Han ble matchvinner i overtallsspill 7.08 minutter før slutt, etter at Bruins ble straffet for å ha for mange spillere på isen.

- Vi greide ikke å holde fast på strategien vår, og så mistet vi hodet, sa Bruins-kaptein Zdeno Chara.

Michael Ryder og Milan Lucic (2) ga Bruins en tidlig 3-0-ledelse, og publikum trodde at faren for en ydmykende sluttspillexit var over. Men James van Riemsdyk ga Flyers håp med redusering før første pause.

Tidligere Vålerenga-spiller Scott Hartnell gjorde 2-3, og Danny Briere utlignet på pasning fra Hartnell.

Enkelt

- Vi fikk aldri panikk. I stedet begynte Bruins å bli nervøse, og vi spilte enkelt, sa Gagne.

Bruins greide bare 11 skudd på mål i de to siste periodene, og Michael Leighton reddet alle sammen. Flyers-reserven fikk sjansen da Brian Boucher skadet kneet i 5. kamp, og han har storspilt.

De eneste andre NHL-lag som har vendt 0-3 til 4-3 i best av sju kamper er Toronto Maple Leafs i 1942 (mot Detroit) og New York Islanders i 1975 (mot Pittsburgh). De 159 andre lagene med 3-0-ledelse greide alle å ta seg videre.

Philadelphia Flyers-trener Peter Laviolette

Philadelphia Flyers-trener Peter Laviolette tok frem storgliset på isen i Boston etter seieren.

Foto: ELSA / Afp

I basketballserien NBA har intet lag vendt 0-3 til avansement, mens det har skjedd bare en gang i Major League baseball.

Møte mellom Askeladder

Flyers møter Montreal Canadiens i semifinalen, et oppgjør mellom sluttspillets to askeladder.

Begge fikk 88 poeng i grunnserien og tok sluttspillplass med ett poengs margin.

Sisteseedede Canadiens har hittil slått ut grunnseriens beste lag Washington Capitals og tittelforsvarer Pittsburgh Penguins.

- Vi har enorm selvtillit etter det vi har utrettet, men det har motstanderen vår også, sa Hartnell.Søndag spilles første semifinale i Philadelphia.

Siste nytt

 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal