Hopp til innhold

Fly forbanna etter dårlige forhold: – Hvorfor kan man ikke bare vente?

Robert Johansson og Marius Lindvik feilet i å kvalifisere seg til andre omgang i storbakken i Raw Air i Lillehammer torsdag. Polske Dawid Kubacki vant foran Anze Lanisek og Daniel Tschofenig.

Halvor Egner Granerud nådde ikke helt opp og endte på en sjetteplass, men leder fremdeles sammendraget når Raw Air-sirkuset drar videre til Vikersund. Stefan Kraft, som hadde gode sjanser i Raw Air-sammendraget, fikk spolert sine sjanser etter et hopp på 113 meter i tøffe forhold.

Nå er Lindvik ekstremt sint.

– Jeg har ikke sjans, rett og slett. Kan man ikke bare vente? Kan ikke juryen holde meg igjen og ta meg av bommen? Det er helt håpløst, sier Lindvik til NRK.

Kraft var også oppgitt.

– Jeg forstod ikke juryen i dag. Det gikk utover Raw Air-rankingen min og verdenscup-rankingen. Det er ikke OK, sier Kraft til NRK.

Han får støtte av lagkamerat Halvor Egner Granerud og tyske Markus Eichenbichler.

– Det at han fikk grønt på de forholdene, synes jeg var spesielt. Når det skifter så mye burde man ventet. Han hadde ikke mulighet, sier Granerud til NRK.

– Det var ikke rettferdig i dag, sier Eichenbichler om forholdene.

Lindvik har slitt med sykdom de siste dagene, men mobilisert for å stille i konkurransene i Raw Air. Det gjør han enda mer oppgitt.

– Nå er jeg forbanna. Jeg har vært dårlig i hele dag og mobilisert for å hoppe, og så er det dette jeg får. Både i går og i dag har jeg dårligest forhold av alle, sier Lindvik.

Rennsjef Sandro Pertile vil ikke kalle konkurransen urettferdig, men ufordrende.

– Alle fikk grønt lys innenfor korridoren, men det går noen sekunder før hopperne setter utfor, og med denne situasjonen i dag, endret vinden seg. Noen hadde flaks, andre hadde mindre flaks. Vi sikter mot å gjøre hopprenn rettferdig, men dager som dette er en del av sporten vår. Vi konkurrerer ikke i en gymsal, sier Pertile til NRK.

– Kunne man endret konkurransetidspunktet?

– Nei, det kan man ikke på grunn av TV-tiden. Det var ikke et alternativ, sier han videre.

Holmenkollen skifestival og Raw Air 2023
Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • TV 2: Landslagssjefen operert etter sykkelulykke

  Landslagssjef Ståle Solbakken har pådratt seg flere brudd etter en sykkelvelt i helgen. Det forteller han til TV 2.

  Solbakken bekrefter overfor kanalen at han pådro seg brudd i albuen på en sykkeltur søndag. I etterkant ble han operert på Elverum sykehus.

  – Et stort og et lite brudd etter en stygg velt på min sykkeløkt. Men snart klar for viktige kamper, sier han til TV 2.

  Norge skal spille flere viktige EM-kvalifiseringskamper i sommer. Den første er mot Skottland 17. juni.

  NFF pressekonferanse
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Hovland ned på verdensrankingen

  Viktor Hovland gjør et lite fall og er nummer sju på den nyeste spillerrangeringen i golf. Topp fem er uendret siden sist.

  Max Homa er mannen som har dyttet Hovland ned fra 6.-plassen. Søndag leverte amerikaneren en bedre sisterunde og havnet foran Norges golfproff i PGA-turneringen i Fort Worth.

  Der falt Hovland ut av tetkampen og endte på delt 16.-plass.

  For andre uke på rad topper Scottie Scheffler verdensrankingen. USA-stjernen er foran spanjolen Jon Rahm og nordiren Rory McIlroy.

  Viktor Hovland
  Foto: JONATHAN BACHMAN / AFP
 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste