Fluorvedtak skaper forvirring

Vedtakene rundt fluorholdig smurning fra de internasjonale forbundene i langrenn og skiskyting har skapt forvirring. Skipresident Erik Røste sier de er like.

Tirsdag tok både ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) beslutninger rundt fluorbruk i skismurning kommende sesong.

I etterkant har det hersket forvirring rundt hva som var besluttet. Meldingene som ble sendt ut, ble tolket dit hen at skiskytterne må forholde seg til fluorforbud i den kommende OL-sesongen, mens innføringen av forbudet for langrennsløperne er utsatt.

– Det ble forvirring i går rundt hva som ble vedtatt av IBU og FIS, men det er ingen forskjell på vedtakene, sier skipresident Erik Røste til NTB onsdag. (NTB)

9klGHU-B9Pg
Foto: Håkon Mosvold Larse

Sportsnyheter

Treneren knakk fullstendig sammen etter sensasjonsseier – vinneren beklaget til nordmennene

34 år gammel skulle Dave Ryding bli før han tok sin aller første verdenscupseier. Det fikk treneren hans til å bryte sammen i snøen.

VM snøsport for parautøvere

Vilde Nilsen cruiset inn til nytt VM-gull: – Jeg har jobbet hardt mentalt

Vilde Nilsen sikret sitt andre gull i VM, da hun spurtet inn til seier på lørdagens klassiske sprint.

Siste nytt

 • Norge klar for VM i curling

  Norge slo Latvia 8-6 i den avgjørende omspillskampen i VM-kvalifiseringen og sikret seg plass i mesterskapet i Canada i mars.

  Seieren satt på det andre av to forsøk på å sikre seg en VM-billett i omspillet. Norge vant alle kampene i grunnspillet, men tapte tidligere lørdag 6-7 for Danmark.

  Dermed måtte de gjøre opp om den andre tilgjengelige VM-plassen mot latvierne.

  Foruten skip Marianne Rørvik spiller Mille Haslev Nordbye, Eirin Mesloe og Martine Rønning for Norge. (NTB)

 • Rubljov ute av Australian Open

  Marin Cilic nådde finalen i Australian Open i 2018, men var underdog mot Andrej Rubljov i årets tredje runde. Det endte likevel med seier til kroaten.

  24 år gamle Rubljov er nummer fem på verdensrankingen, men skulle få slite mot sin langt mer meritterte motstander.

  Cilic, som vant US Open i 2014, slo Rublev med settsifrene 7-5, 7-6 (7-2), 3-6, 6-3. Han avanserer til fjerde runde. Der venter canadiske Felix Auger-Aliassime.

  Cilic er rangert som nummer 29 på ATP-rankingen, men var helt oppe på 3.-plass i 2018 etter å ha nådd finalen i Australian Open. Den endte med tap for Roger Federer, i sveitserens hittil siste Grand Slam-seier.

  Australian Open Tennis
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Hovland i tetkampen

  Viktor Hovland gikk lørdagens runde i Abu Dhabi-mesterskapet på to slag under par. Den norske golfstjernen ligger tre slag bak lederen i europatourturneringen.

  Nordmannen er med i seierskampen foran siste dag i Abu Dhabi. Han ligger på delt 4.-plass med totalt åtte slag under par, mens Jamieson er elleve under og duoen Shane Lowry og Thomas Pieters ligger to slag foran Hovland.

  Vinneren av turneringen i Abu Dhabi stikker av med en premiesjekk på 11,8 millioner kroner. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal