Hopp til innhold

Flom truer Formel 1-runden i Italia

Flom og en elv som har gått over sine bredder tett ved Imola-banen skaper usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens Formel 1- og Formel 2-runde i Italia.

Ifølge nyhetsbyrået AP har alt personell fått beskjed om på holde seg borte fra Imola-banen onsdag.

Voldsomme nedbørsmengder har ført til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen er oversvømmet og evakuert.

Det skal etter planen kjøres både Formel 1 og Formel 2 i Italia denne helgen. Dennis Hauger er norsk deltaker i sistnevnte klasse.

NTB har torsdag morgen vært i kontakt med Hauger-manager Harald Huysmann og fått tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i MP Motorsport. Der heter det blant annet arrangørene inntil videre ikke har gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kan få for kjøringen på Imola.

Samtidig fremgår det at MP-teamet har måttet utsette å rigge opp paddocken sin. Et bilde NTB har sett viser at området der den skulle vært etablert står under betydelige mengder med vann.

Flom har rammet store deler av Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia. Byen Cesena, som ligger 60 kilometer fra Imola, er blant annet påvirket av situasjonen.

Nyhetsbyrået AP skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i Imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. Det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av.

Formel 1- og Formel 2-stjernene skal i utgangspunktet kjøre trening fredag, kvalifisering lørdag og løp søndag. (NTB)

Italy Floods
Foto: Michele Nucci / AP

Siste nytt

 • Deila bekymret for landslagsuttatte Nusa: – Det ville vært krise

  Ronny Deila er hovedtrener i belgiske Club Brügge, hvor både Hugo Vetlesen og Antonio Nusa spiller. Torsdag skal Brügge spille borte mot Bodø/Glimt i Serieligaen, men Nusa er ikke med i troppen til det belgiske laget i Bodø.

  – Nusa er ikke her fordi han har en belastningsskade i ryggsøylen. Det er det vi kaller en begynnelse på et tretthetsbrudd. Det er jo ikke det, selvfølgelig, men vi må være forsiktige fordi han er ung, i utvikling og har vært gjennom mye belastning. Det er grunnen til at han har fått det, sier Deila.

  Nusa fikk landslagsdebuten i september, hvor han scoret etter allerede ti minutter på banen og ble den nest yngste målscoreren på det norske landslaget gjennom tidene.

  – Han har vært veldig god for Norge og veldig god for oss i år. Han er muligens aktuell til helgen, men han har ikke trent noe på 14 dager. Vi er litt forsiktige og også litt bekymret med tanke på det landslagsgreiene som kommer nå. Det ville vært krise om han kom tilbake fra et landslag og ikke kan prestere i Brügge. Da er alt tapt for alle, sier Deila.

  nusa
 • Fifa bekrefter: Åpner dørene for russiske U17-landslag

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) opphever deler av suspensjonen mot Russland og tillater deltakelse for russiske U17-landslag.

  Fifa-styret hadde onsdag et digitalt møte. Der ble Russland-spørsmålet et sentralt tema. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. Det er i denne aldersgruppen også Fifa nå åpner opp for en russerretur.

  Uefas beslutning skapte sterke reaksjoner og førte til fordømmelse fra flere hold.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Vi var ikke kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og vi må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak. Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund. (NTB)

  2rJA_fLs5ZU
  Foto: AP
 • Fotball-VM i 2030 skal spilles i seks land i tre verdensdeler

  Presidenten i det sør-amerikanske fotballforbundet (Conmebol), Alejandro Domínguez, skriver på X at Uruguay, Paraguay og Argentina vil være vertskap for de tre første kampene i fotball-VM i 2030.

  Mesterskapet kommer 100 år etter det første fotball-VM i 1930, som ble spilt i Uruguay. Hjemmenasjonen vant også det nevnte mesterskapet.

  Åpningsseremonien i 2030 skal holdes i den urugyanske hovedstaden Montevideo.

  Etter de første kampene skal imidlertid mesterskapet videre. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter selv i en pressemelding at de onsdag ble enige om at den eneste kandidaten til majoriteten av mesterskapet var den samlede søknaden til Marokko, Portugal og Spania.

  Fifa-president Gianni Infantino sier at det vil forene Afrika og Europa i feiring av fotballen, men også gi et «unikt sosialt og kulturelt samhold».

  – For et flott budskap om fred, toleranse og inkludering, sier Infantino.

  FILE PHOTO: International Friendly - Argentina v Panama
  Foto: AGUSTIN MARCARIAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste