NRK Meny
Normal

Flere syklister tatt i doping

Ezequiel Mosquera, som ble nummer to i Spania Rundt, og David Garcia Da Pena har avlagt positive dopingprøver. Dermed er tre spanske syklister tatt i doping.

Ezequiel Mosquera

Spanske Ezequiel Mosquera testet positivt under Spania Rundt.

Foto: MIGUEL VIDAL / Reuters

Alberto Contador

Spanske Alberto Contador ble testet under Tour de France.

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Natt til torsdag ble kjent at Tour de France-vinner Alberto Contador avla positiv dopingprøve under Touren.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) opplyser at prøvene til de to spanjolene viste spor av det forbudte stoffet hydroxyethyl.

Testet i Spania Rundt

Begge rytterne sykler for Xacobeo. Den spanske duoen avla de positive prøvene etter 18. etappe i Spania Rundt 16. september.

B-prøvene er imidlertid ikke analysert ennå.

Mosquera kom på annenplass sammenlagt i det spanske etapperittet. Han ble kun slått av Vincenzo Nibali. Nibali seiret 42 sekunder foran hjemmefavoritten Mosquera.

Video Norges lag reagerer på Contador

VIDEO: Norges VM-lag reagerer på avsløringen av Contador.

David García Da Pena er et mer ubeskrevet blad, men har vunnet en etappe av Spania Rundt i 2008. I 2009 vant han Vuelta a la Rioja.

Tre fra Spania

Til sammen er nå tre spanske syklister tatt for doping de siste dagene.

Dopinganklagede Alberto Contador hevdet fortsatt at han er uskyldig og skyldte på det spanske biffkjøttet han spiste da han møtte pressen torsdag.

Thor Hushovd

Thor Hushovd: - Vil ikke kommentere avsløringene.

Foto: JAIME REINA / Afp

Den tredoble Tour-vinneren avla dopingprøve med det forbudte stoffet clenbuterol under årets Tour de France 21. juli, som var hviledag.

- Jeg er offeret. Kjøttet ble kjøpt i en spansk butikk, men jeg kjenner ikke opprinnelsen. Det er så lite av dette stoffet, at det er umulig å få i seg så lite med dopingbruk, sa han under pressekonferansen.

Ordknapp Hushovd

Avsløringene påvirker også utøverne i sykkel-VM som foregår i Australia i øyeblikket. Thor Hushovd har vært sparsom med kommentarene, og overfor media kom han med følgende kommentar tidligere i dag:

- Jeg vil si at jeg er her for VM, og det er alt jeg har å si.

- Det er tragisk at han er tatt, sier Boasson Hagen til NRK.

- En vond dag

"Det er en vond dag for alle oss som elsker sykkelsporten. Og det verste er at kjærligheten aldri ruster, selv om doping er ei mare fra sesong til sesong," skriver NRKs sykkelkommentator, Ove Eriksen, i en kommentar i dag.

Les kommentaren her: Contador ekspedert! Vær så god neste!

Torsdag ettermiddag kom også nyheten om at 50 uidentifiserte tabletter har blitt funnet hos syklisten Riccardo Riccò. Syklisten skal allikevel ikke være under formell etterforskning.

Siste nytt

 • Moberg skadet skulderen i velt

  Den norske syklisten Emilie Moberg må operere skulderen etter en velt i rittet Tour of Chongming Island i Kina torsdag. Halden-jenta var innblandet i en stygg massevelt i høy fart like før mål. – Nå må jeg hjem for å operere. Det er leddbånd i skulderen som har røket, forteller Moberg til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag