NRK Meny
Normal

Flere syklister tatt i doping

Ezequiel Mosquera, som ble nummer to i Spania Rundt, og David Garcia Da Pena har avlagt positive dopingprøver. Dermed er tre spanske syklister tatt i doping.

Ezequiel Mosquera

Spanske Ezequiel Mosquera testet positivt under Spania Rundt.

Foto: MIGUEL VIDAL / Reuters

Alberto Contador

Spanske Alberto Contador ble testet under Tour de France.

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

Natt til torsdag ble kjent at Tour de France-vinner Alberto Contador avla positiv dopingprøve under Touren.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) opplyser at prøvene til de to spanjolene viste spor av det forbudte stoffet hydroxyethyl.

Testet i Spania Rundt

Begge rytterne sykler for Xacobeo. Den spanske duoen avla de positive prøvene etter 18. etappe i Spania Rundt 16. september.

B-prøvene er imidlertid ikke analysert ennå.

Mosquera kom på annenplass sammenlagt i det spanske etapperittet. Han ble kun slått av Vincenzo Nibali. Nibali seiret 42 sekunder foran hjemmefavoritten Mosquera.

Video Norges lag reagerer på Contador

VIDEO: Norges VM-lag reagerer på avsløringen av Contador.

David García Da Pena er et mer ubeskrevet blad, men har vunnet en etappe av Spania Rundt i 2008. I 2009 vant han Vuelta a la Rioja.

Tre fra Spania

Til sammen er nå tre spanske syklister tatt for doping de siste dagene.

Dopinganklagede Alberto Contador hevdet fortsatt at han er uskyldig og skyldte på det spanske biffkjøttet han spiste da han møtte pressen torsdag.

Thor Hushovd

Thor Hushovd: - Vil ikke kommentere avsløringene.

Foto: JAIME REINA / Afp

Den tredoble Tour-vinneren avla dopingprøve med det forbudte stoffet clenbuterol under årets Tour de France 21. juli, som var hviledag.

- Jeg er offeret. Kjøttet ble kjøpt i en spansk butikk, men jeg kjenner ikke opprinnelsen. Det er så lite av dette stoffet, at det er umulig å få i seg så lite med dopingbruk, sa han under pressekonferansen.

Ordknapp Hushovd

Avsløringene påvirker også utøverne i sykkel-VM som foregår i Australia i øyeblikket. Thor Hushovd har vært sparsom med kommentarene, og overfor media kom han med følgende kommentar tidligere i dag:

- Jeg vil si at jeg er her for VM, og det er alt jeg har å si.

- Det er tragisk at han er tatt, sier Boasson Hagen til NRK.

- En vond dag

"Det er en vond dag for alle oss som elsker sykkelsporten. Og det verste er at kjærligheten aldri ruster, selv om doping er ei mare fra sesong til sesong," skriver NRKs sykkelkommentator, Ove Eriksen, i en kommentar i dag.

Les kommentaren her: Contador ekspedert! Vær så god neste!

Torsdag ettermiddag kom også nyheten om at 50 uidentifiserte tabletter har blitt funnet hos syklisten Riccardo Riccò. Syklisten skal allikevel ikke være under formell etterforskning.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg