NRK Meny
Normal

Flere pitstopp og vanskeligere dekk

Nye regler skal gjøre formel1-løpene både åpnere og mer spennende enn tidligere. Og det skal bli flere forbikjøringer.

Pitstopp

Nico Rösberg og de andre formel 1-kjørerne må belage seg på flere pitstopp i år enn tidligere

Foto: JOSE LUIS ROCA / AFP

Det blir blant annet flere pitstopp denne sesongen. Og det skal kjøres med dekk som er ulike dem man har brukt før.

Pirelli er tilbake som den eneste dekk-leverandøren til formel 1-bilene. De har kommet med dekk som slites ned raskere - stikk imot instinktet til en dekkprodusent.

Det er dette som skal tvinge bilene oftere inn i depotene, og legge grunnlaget for flere strategiske valg for lagene. Dermed må førerne tenke dekkslitasje i kjøringen og ikke bare gi full gass hele veien, som er fordel for de smarteste
førerne.

Også pit-mannskapene kommer til å bli satt under et mye større press, både ved dekkskift og mekaniske feil og vurderinger.

Noen flere nye regler:

 • Såkalt Kers er tilbake. Det vil si at energien som frigjøresved nedbremsing kan utnyttes en gang per runde, og da aktiveres rundt 80 hestekrefter mer i noen sekunder ved å trykke på en knapp på rattet.
 • Justerbar bakvinge for enklere forbikjøringer. Denne fungererbare for de førerne som ligger mindre enn ett sekund bak bilenforan og kun på de siste 600 meterne på hovedlangsiden.
 • Nytt er det også at stallordre igjen er tillatt. Det vil si atteamene kan beordre sine førere til å slippe hverandre forbi ut fra hvem som tjener flest poeng på det i førermesterskapet sammenlagt.

- Dekkene er gode på første runde, men deretter merker man at de begynner å bli slitte, sier Sauber-direktør James Kay.

Vinnerne blir fohåpentligvis tilskuerne.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag