NRK Meny
Normal

Han har flere landskamper enn Norges førsteellever til sammen

Rutinen til Italias keeper Gianluigi Buffon (36) er det lite å si på.

Buffon og Norge

Gianluigi Buffon gliser bredt på trening på Ullevaal før kampen mot Norge. Denne lagoppstillingen mot England har en endring. Per Egil Flo kommer inn for Martin Linnes.

Foto: Scanpix

– I mesterskap snakker man ofte om at det er viktig med spillere som har vært med en stund, men i en enkelt kamp så tror jeg ikke det har så mye å si. Det handler mer om hvem som har de beste ferdighetene og er best til å spille fotball, sier Erik Thorstvedt, keeperen som selv fikk 97 landskamper før han la opp.

Faktum er allikevel at landslagserfaringen i det norske laget som skal starte mot Italia er omtrent på høyde med det Buffon har opparbeidet seg på egenhånd.

Regnestykket satt sammen av NRK viser at den norske startoppstillingen til sammen har 137 landskamper. Gianluigi Buffon alene har 142.

– Han er en legende. Fullstendig. I mine øyne er han den beste italienske keeperen noensinne. Og det å ha en stabil og god keeper over en så lang periode er en veldig styrke for et landslag, sier Thorstvedt.

Økte antallet mot England

Siden alle de norske spillerne spilte mot England fikk en ekstra kamp mot Norge hadde de elleve som skal starte kun 126 kamper da samlingen begynte, og var altså langt bak den italienske keeper-legenden. Etter kvelden i kveld er de riktignok forbi.

Laster Twitter-innhold

Til tross for alle «ferskingene» er interessen stor, Ullevaal er utsolgt, og entusiasmen på plass.

– Til tross for at ikke resultatene har vært så gode, så virker det som om det er mye positivt rundt denne gjengen med landslagsspillere. De har ikke gått så mye på trynet ennå, og det er en slags friskhet i det, mener Thorstvedt.

– Sånn er det jo gjerne i starten av en kvalifisering. Nå er vi optimistiske og folk gleder seg, og så får vi se, sier han.

Fortsetter på landslaget

36 år gamle Buffon går løs på en ny kvalifisering med Italia, og selv om det har vært spekulert i at PSG-keeperen Salvatore Sirigu ville få tilliten på keeperplass, så den nye landslagssjefen mandag at Buffon kom til å starte.

At folk i tredve-årene trekker seg fra landslaget er blitt vanligere og vanligere, og for noen uker siden annonserte Brede Hangeland (33) sin landslagsavgang.

– Det er nok lettere for en keeper. Mange utespillere merker slitasjen mer på kroppen, og forlenger karrieren ved å droppe landslaget, forteller Thorstvedt, men forteller at lysten til å være med tross alt er det viktigste.

– Han synes tydeligvis at det er kjekt å være med på landslaget, men det man kan si som er negativt er at han ikke slipper noen andre til. Men er du best, så er du best, avslutter Thorstvedt.

Siste nytt

 • Hauger får skryt av Red Bull-sjef

  Formel 4-fører Dennis Hauger får rosende ord av Red Bull-sjef Helmut Marko. – Fram til nå har Dennis innfridd alle våre forventninger til det fulle, sier Marko i et intervju med Parc Fermé. Hauger signerte som juniorfører i Red Bull-systemet i fjor.

  Helmut Marko
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Mandé til dansk fotball

  Stabæks keeper Sayouba Mandé blir konkurrenten til norske Sten Grytebust i Odense Boldklubb i dansk Superliga. Ifølge Budstikka har Mandé skrevet under på en fireårskontrakt med OB.

  Sayouba Mande
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet