NRK Meny
Normal

Rekdal: – Jeg er fly forbanna

Start, Haugesund, Tromsø og Vålerenga røk alle ut av cupen i andre runde.

Rekdal

HISSIG: Kjetil Rekdal var sint etter Vålerengas prestasjon mot Gjøvik-Lyn.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Andre runde av cupen bød på langt tøffere utfordringer enn den første for eliteserielagene. Fire av de tretten lagene som var i aksjon onsdag kveld røk ut, og Mjøndalen berget seg med et nødskrik.

Gjøvik-Lyn - Vålerenga

Gjøvik-Lyn detonerte en av årets cupbomber mot Vålerenga. 1-0 var mer enn nok for hjemmelaget.

Sew målet som sendte Vålerenga ut av cupen her.

Ved Mjøsas bredder tok Gjøvik-Lyn imot Vålerenga, og Kjetil Rekdals menn viste ikke umiddelbart hvorfor de er Norges tredje beste lag om dagen. Det stod 0-0 til pause, og etter seksti minutter skjedde det hjemmepublikummet drømte om. Hjemmelaget tok ledelsen på et nydelig utført frispark. Det endte 1-0 til hjemmelaget, og dermed er eliteserielaget ute av cupen.

– Jeg er fly forbanna. Dette er alt for dårlig innsats av spillerne. Dette vil få konsekvenser, og det vil bli et oppgjør på trening i morgen, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i en kort kommentar til NRK etter kampslutt.

Vindbjart - Start

Vindbjart slo Start hele 4-0 i cupens andre runde.

Kampen mellom Vindbjart og Start var også målløs til pause, men i andre omgang tok det fyr. I løpet av omgangens sju første minutter scoret Vindbjart to ganger, og ga Start et meget vanskelig utgangspunkt. Og verre skulle det bli. Vindbjart satte også inn to mål til, vant 4-0 og slo Start ut av cupen.

Fyllingsdalen - Haugesund

NM 2. runde i cupen

Fyllingsdalen tok overraskende ledelsen mot Haugesund, men Simon Diedhiou utlignet fem minutter før pause. Haugesund håpet da å snu kampen, men ikke lenge etter pause fikk hjemmelaget straffe og Haugesund rødt kort. Dable det isteden Geir Andre Herrems dag. Fyllingsdalen-spilleren scoret tre mål for hjemmelaget som tilslutt vant hele 4-1!

Senja - Tromsø

Tromsø ledelsen i bortekampen mot Senja ved Runar Espejord etter 35 minutter, men i den andre omgangen utlignet Senja, og mot slutten av kampen bølget det begge veier. Tilslutt bølget det veldig hjemmelagets vei, Øyvind Garfjell scoret fra langt hold og Senja slo ut Tromsø av cupen med seier 2-1.

Ørn-Horten - Mjøndalen

Kampen mellom Ørn-Horten og Mjøndalen ble både dramatisk og spennende. Mjøndalen tok oppskriftsmessig ledelsen, men da halvtimen var spilt endret kampen karakter. Rhett Bernstein ble utvist, mens Ørn fikk straffe, og utlignet. Ti minutter ut i den andre omgangen tok hjemmelaget ledelsen, men Mjøndalen utlignet kvarteret før full tid og sørget for ekstraomganger. Tilslutt ble det straffespark-konkurranse, og der vant Mjøndalen 4-3. Dermed kom de seg videre med et nødskrik.

Eidsvold Turn - Lillestrøm

I lokaloppgjøret mellom Eidsvold Turn - Lillestrøm tok det en stund før det første målet kom, men firemålshelten fra den første runden, Fred Friday, satte inn 1-0 etter førti minutter, og samme mann scoret også helt mot slutten av kampen. Det samme gjorde Amahl Pellegrino og Lillestrøm vant 3-0.

FK Mjølner - Bodø/Glimt

Mellom FK Mjølner og Bodø/Glimt sto det 0-0 til pause, og det tok hele 75 minutter før bortelaget fikk hull på byllen. Fitim Azemi sørget for seier 1-0 til Bodø/Glimt.

Fram Larvik - Sandefjord

I Vestfoldsoppgjøret mellom Fram Larvik og Sandefjord var det en svært lik utvikling som i det over. Oppgjøret var målløst til pause, og etter 73 minutter ville det seg endelig for bortelaget. Mats Haakenstad var mannen som skulle til for å sørge for seier.

Fløya - Rosenborg

Fløya fikk en tøff oppgave mot eliteserielederen Rosenborg. Trønderne satte inn fire mål allerede før pause, og så seg ikke tilbake. Emil Nielsen, Fredrik Midtsjø, Riku Riski og Tomas Malec (3) scoret målene da Rosenborg vant 6-0.

KFUM - Stabæk

KFUM møtte Stabæk, og fikk to mål i sekken i den første omgangen. Adama Diomande og Giorgi Gorozia scoret og sørget for 2-0 til pause for eliteserielaget. Daniel Granli scoret i den andre og Stabæk vant tilslutt 3-1.

Kjelsås - Strømsgodset

På Kjelsås ble det lenge en tøff kamp mellom hjemmelaget og Strømsgodset, Det var målløst til pause, men i andre omgang var det enveiskjøring. Bismark Adjei-Boateng scoret svært kjapt etter avspark, og Iver Fossum, Peter Kovacs og Thomas Lehne Olsen økte ledelsen. Strømsgodset vant 4-0.

Skeid - Odd

I kampen mellom Skeid og Odd viste Frode Johnsen igjen hvorfor han fortsatt spiller fotball. Han satte inn 1-0 til Odd etter 13 minutter, og drøye kvarter senere doblet Emil Jonassen ledelsen. Skeid reduserte en gang, men kom ikke nærmere og Odd puttet på et par sene mål. Frode Johnsen og Jonathan Lindseth sendte Odd videre i cupen med 4-1.

Strindheim - Aalesund

13 minutter tok det også før Strindheim var i ledelsen mot Aalesund. Men mål av Carl Björk og Henrik Bjørdal sørget for at kampen var snudd allerede før pause. Den trenden fortsatte, og Leke James (2) og Jo Nymo Matland sørget for seier 5-2 til Aalesund.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal