Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

SLO UT STABÆK: Kjelsås fikk litt hjelp på den første scoringen mot Stabæk, men er videre til tredje runde i cupen.

Det var ikke bare Rosenborg som fikk store problemer i cupens andre runde torsdag kveld.

– Det er den sjukeste cuprunden jeg har vært med på. Det er helt vilt, uttalte en småsliten NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

For også Stabæk og Lillestrøm er utslått. Sistnevnte etter ekstraomganger mot Ullensaker/Kisa.

– Brutalt. Det er kjedelig og tungt. Man vet at andre- og tredjerunden i cupen pleier å være tricky for eliteserielag. Som regel er det klemt inne i et tett kampprogram. Vi har et spillemessig stort overtak og en haug av sjanser vi ikke klarer å omsette, og Ull/Kisa er effektive. Da ble det vår tur i år til å se litt i bakken med lut nakke og rygg og karre oss hjem, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til NRK.

• Se alle resultatene fra 2. runde i cupen nederst i saken.

– Spilles trill rundt

Etter bare 30 minutter ledet 2.-divisjonslaget Kjelsås hele 3–0 mot Stabæk. Det første målet var av det mer komiske slaget, da Stabæk-keeper Marius Ulla spilte ballen rett til motstanderen i egen boks. Jens Aslaksrud skøyt så i stolpen, men deretter via en forsvarer og i nettet.

– For en tabbe! Det må bare sees, det går ikke an å forklare, sa Torp.

– De spilles jo trill rundt oppe på Kjelsås. Jeg har ingenting imot Stabæk, men dette synes jeg er gøy, sa Aleksander Schau i NRKs cupstudio.

Kjelsås - Stabæk

OSLO-JUBEL: Kjelsås herjet med Stabæk på eget gress.

Stabæk, som ligger på sjetteplass i eliteserien, fikk bare ett trøstemål etter pause.

3-0 er jo pinlig selvfølgelig. Prestasjonen totalt sett er for dårlig av samtlige egentlig, så det er ingen å skylde på andre enn oss selv. Jeg er fryktelig skuffa, sier Fredrik Krogstad til NRK.

Det skal ikke være en krise. Det er kjedelig og det går selvfølgelig innpå oss, men vi skal trene godt i morgen og forberede oss mot Lillestrøm på søndag, forteller Stabæks assistenttrener Andrea Loberto.

Tromsø reddet av straffekonkurranse

Og scoringene rullet inn over hele landet.

Ullensaker/Kisa ledet 2–0 over Lillestrøm etter en drøy halvtime. Serieleder Bodø/Glimt tok ledelsen mot Junkeren, men laget fra 2. divisjon utlignet. Tromsdalen ledet mot Tromsø og Frigg fra 3. divisjon yppet seg mot Sarpsborg 08. Hele seks lag stod i fare for å ryke ut.

– Vi nærmer oss tidenes cuprunde, utbrøt Schau.

Bodø/Glimt reddet seieren i sluttminuttene, mens Tromsø, Lillestrøm og Sarpsborg 08 måtte ut i ekstraomganger. Sistnevnte forhindret flause og vant til slutt 5-3.

Men for Lillestrøm, som spilte cupfinale for under to uker siden, gikk det altså verre. Ull/Kisa tok ledelsen tilbake, og sendte naboene ut.

– Det blir aldri god stemning i et ambisjonsrikt miljø når man ikke presterer godt nok, sånn er det alltid, forsikrer trener Bakke.

– Utrolig deilig. Vi graver ekstremt dypt og synes vi bare blir bedre og bedre. På 2-2 følte jeg vi hadde kontroll på kampen, for LSK hadde ikke så mye på tampen der, sier trener i Ull/Kisa, Steffen Landro til NRK.

Flere jevne kamper

I Tromsdalen - Tromsø gikk kampen til straffespark, der TIL trakk det lengste strået.

VIDERE ETTER EKTRAOMGANGER: Ull/Kisa sendte Lillestrøm ut av cupen.

På Bislett avgjorde Vålerenga sent og slo Lyn 2-1 i et Oslo-derby med fullt trøkk på tribunene.

Eliteserielaget tok ledelsen tidlig, men Julius Skaug utlignet like etter pause. Mohamed Ofkir satte inn vinnermålet for Vålerenga fem minutter før full tid.

3.-divisjonslaget Eik Tønsberg, som slo Sandefjord i cupens første runde, gjorde det også vanskelig for et eliteserielag. Strømsgodset skulle likevel bli for sterke. Jonatan Braut Brunes scoret begge målene for drammenslaget i 2-1-seieren.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

• Nok et tap for Lilleberg og Lightning

Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

Det bekrefter hun overfor NRK.

Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

– Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

– Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

– Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

– Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)