Hopp til innhold

Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

SLO UT STABÆK: Kjelsås fikk litt hjelp på den første scoringen mot Stabæk, men er videre til tredje runde i cupen.

Det var ikke bare Rosenborg som fikk store problemer i cupens andre runde torsdag kveld.

– Det er den sjukeste cuprunden jeg har vært med på. Det er helt vilt, uttalte en småsliten NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

For også Stabæk og Lillestrøm er utslått. Sistnevnte etter ekstraomganger mot Ullensaker/Kisa.

– Brutalt. Det er kjedelig og tungt. Man vet at andre- og tredjerunden i cupen pleier å være tricky for eliteserielag. Som regel er det klemt inne i et tett kampprogram. Vi har et spillemessig stort overtak og en haug av sjanser vi ikke klarer å omsette, og Ull/Kisa er effektive. Da ble det vår tur i år til å se litt i bakken med lut nakke og rygg og karre oss hjem, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til NRK.

 • Se alle resultatene fra 2. runde i cupen nederst i saken.

– Spilles trill rundt

Etter bare 30 minutter ledet 2.-divisjonslaget Kjelsås hele 3–0 mot Stabæk. Det første målet var av det mer komiske slaget, da Stabæk-keeper Marius Ulla spilte ballen rett til motstanderen i egen boks. Jens Aslaksrud skøyt så i stolpen, men deretter via en forsvarer og i nettet.

– For en tabbe! Det må bare sees, det går ikke an å forklare, sa Torp.

– De spilles jo trill rundt oppe på Kjelsås. Jeg har ingenting imot Stabæk, men dette synes jeg er gøy, sa Aleksander Schau i NRKs cupstudio.

Kjelsås - Stabæk

OSLO-JUBEL: Kjelsås herjet med Stabæk på eget gress.

Foto: NTB

Stabæk, som ligger på sjetteplass i eliteserien, fikk bare ett trøstemål etter pause.

3-0 er jo pinlig selvfølgelig. Prestasjonen totalt sett er for dårlig av samtlige egentlig, så det er ingen å skylde på andre enn oss selv. Jeg er fryktelig skuffa, sier Fredrik Krogstad til NRK.

Det skal ikke være en krise. Det er kjedelig og det går selvfølgelig innpå oss, men vi skal trene godt i morgen og forberede oss mot Lillestrøm på søndag, forteller Stabæks assistenttrener Andrea Loberto.

Tromsø reddet av straffekonkurranse

Og scoringene rullet inn over hele landet.

Ullensaker/Kisa ledet 2–0 over Lillestrøm etter en drøy halvtime. Serieleder Bodø/Glimt tok ledelsen mot Junkeren, men laget fra 2. divisjon utlignet. Tromsdalen ledet mot Tromsø og Frigg fra 3. divisjon yppet seg mot Sarpsborg 08. Hele seks lag stod i fare for å ryke ut.

– Vi nærmer oss tidenes cuprunde, utbrøt Schau.

Bodø/Glimt reddet seieren i sluttminuttene, mens Tromsø, Lillestrøm og Sarpsborg 08 måtte ut i ekstraomganger. Sistnevnte forhindret flause og vant til slutt 5-3.

Men for Lillestrøm, som spilte cupfinale for under to uker siden, gikk det altså verre. Ull/Kisa tok ledelsen tilbake, og sendte naboene ut.

– Det blir aldri god stemning i et ambisjonsrikt miljø når man ikke presterer godt nok, sånn er det alltid, forsikrer trener Bakke.

– Utrolig deilig. Vi graver ekstremt dypt og synes vi bare blir bedre og bedre. På 2-2 følte jeg vi hadde kontroll på kampen, for LSK hadde ikke så mye på tampen der, sier trener i Ull/Kisa, Steffen Landro til NRK.

Flere jevne kamper

I Tromsdalen - Tromsø gikk kampen til straffespark, der TIL trakk det lengste strået.

VIDERE ETTER EKTRAOMGANGER: Ull/Kisa sendte Lillestrøm ut av cupen.

På Bislett avgjorde Vålerenga sent og slo Lyn 2-1 i et Oslo-derby med fullt trøkk på tribunene.

Eliteserielaget tok ledelsen tidlig, men Julius Skaug utlignet like etter pause. Mohamed Ofkir satte inn vinnermålet for Vålerenga fem minutter før full tid.

3.-divisjonslaget Eik Tønsberg, som slo Sandefjord i cupens første runde, gjorde det også vanskelig for et eliteserielag. Strømsgodset skulle likevel bli for sterke. Jonatan Braut Brunes scoret begge målene for drammenslaget i 2-1-seieren.

Siste nytt

 • Guardiola rasende da City røk ut av ligacupen

  Newcastle sendte Manchester City ut av ligacupen etter å ha vunnet 1–0. Nå er de klar for fjerde runde.

  Svenske Alexander Isak avgjorde kampen i det 53. minutt etter målgivende pasning fra Joelinton.

  På sidelinjen smalt det også noen frustrerte gloser fra City-manager Pep Guardiola mot både tredjedommer og Newcastle-assistent Jason Tindall.

  Spanjolen var tydelig uenig i avgjørelsene til dommeren. Svaret beroliget ham neppe. Kamplederen viste ham det gule kortet.

  Oscar Bobb debuterte fra start for City og gjorde seg bemerket med et par gode involveringer i den første omgangen, men ble mindre synlig utover i kampen.

  – De ser i øyeblikket helt ufarlig ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om de lyseblå gjestene kort tid før slutt.

  Martin Ødegaards Arsenal tok seg også videre til 4. runde etter 1–0 borte mot Brentford. Nordmannen ble byttet inn i det 82. minutt. Det samme ble landslagskollega Kristoffer Ajer for bortelaget.

  Carabao Cup - Third Round - Newcastle United v Manchester City
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • «Moi» scoret i rekordseier

  Mohamed Elyounoussi scoret ett av målene da FC København vant hele 9-0 over Lyseng i den danske cupen tirsdag.

  Nimålsseier er ny klubbrekord for FCK. Den ble oppnådd mot et lag som leder sin avdeling på nivå fire i dansk fotball.

  Elyounoussi var en av de erfarne spillerne i et FCK-lag der mange unge talenter slapp til. Tenåringene Noah Sahsah, Orri Oskarrson, Roony Bardghji og Victor Froholdt sto for fem av målene.

  Birger Meling var ubenyttet reserve for FCK onsdag. (NTB)

  Turkey Soccer Champions League
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Tertnes rystet Vipers – holdt ikke inn

  Tertnes overrasket og tok en klar ledelse borte mot Vipers Kristiansand i eliteserien håndball, men stjernelaget vendte til 38-36 og nok en seier.

  Dermed står Vipers med fem seirer av fem mulige i ligaen, men Storhamar overtar 1.-plassen på bedre målforskjell. Mesterligavinner Vipers fikk en skikkelig test hjemme mot seiersløse Tertnes.

  Det sto 15-15 til pause etter en omgang der hjemmelaget slet markant i forsvar.

  Vipers og stjernen Anna Vjakhireva (bildet) måtte løfte seg skikkelig, og de klarte å slå tilbake selv om Tertnes kjempet bra og beholdt ledelsen lenge.

  Vipers tok ikke ledelsen i 2. omgang før på stillingen 31–30, men dro til slutt seieren i land. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste