Hopp til innhold

Flere cupbomber: – Den sjukeste cuprunden

Seks eliteserielag var virkelig i trøbbel, og tre av dem er ute av cupen allerede i andre runde. Kjelsås brukte bare 30 minutter på å ydmyke Stabæk, og Lillestrøm røk etter ekstraomganger.

SLO UT STABÆK: Kjelsås fikk litt hjelp på den første scoringen mot Stabæk, men er videre til tredje runde i cupen.

Det var ikke bare Rosenborg som fikk store problemer i cupens andre runde torsdag kveld.

– Det er den sjukeste cuprunden jeg har vært med på. Det er helt vilt, uttalte en småsliten NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

For også Stabæk og Lillestrøm er utslått. Sistnevnte etter ekstraomganger mot Ullensaker/Kisa.

– Brutalt. Det er kjedelig og tungt. Man vet at andre- og tredjerunden i cupen pleier å være tricky for eliteserielag. Som regel er det klemt inne i et tett kampprogram. Vi har et spillemessig stort overtak og en haug av sjanser vi ikke klarer å omsette, og Ull/Kisa er effektive. Da ble det vår tur i år til å se litt i bakken med lut nakke og rygg og karre oss hjem, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke til NRK.

 • Se alle resultatene fra 2. runde i cupen nederst i saken.

– Spilles trill rundt

Etter bare 30 minutter ledet 2.-divisjonslaget Kjelsås hele 3–0 mot Stabæk. Det første målet var av det mer komiske slaget, da Stabæk-keeper Marius Ulla spilte ballen rett til motstanderen i egen boks. Jens Aslaksrud skøyt så i stolpen, men deretter via en forsvarer og i nettet.

– For en tabbe! Det må bare sees, det går ikke an å forklare, sa Torp.

– De spilles jo trill rundt oppe på Kjelsås. Jeg har ingenting imot Stabæk, men dette synes jeg er gøy, sa Aleksander Schau i NRKs cupstudio.

Kjelsås - Stabæk

OSLO-JUBEL: Kjelsås herjet med Stabæk på eget gress.

Foto: NTB

Stabæk, som ligger på sjetteplass i eliteserien, fikk bare ett trøstemål etter pause.

3-0 er jo pinlig selvfølgelig. Prestasjonen totalt sett er for dårlig av samtlige egentlig, så det er ingen å skylde på andre enn oss selv. Jeg er fryktelig skuffa, sier Fredrik Krogstad til NRK.

Det skal ikke være en krise. Det er kjedelig og det går selvfølgelig innpå oss, men vi skal trene godt i morgen og forberede oss mot Lillestrøm på søndag, forteller Stabæks assistenttrener Andrea Loberto.

Tromsø reddet av straffekonkurranse

Og scoringene rullet inn over hele landet.

Ullensaker/Kisa ledet 2–0 over Lillestrøm etter en drøy halvtime. Serieleder Bodø/Glimt tok ledelsen mot Junkeren, men laget fra 2. divisjon utlignet. Tromsdalen ledet mot Tromsø og Frigg fra 3. divisjon yppet seg mot Sarpsborg 08. Hele seks lag stod i fare for å ryke ut.

– Vi nærmer oss tidenes cuprunde, utbrøt Schau.

Bodø/Glimt reddet seieren i sluttminuttene, mens Tromsø, Lillestrøm og Sarpsborg 08 måtte ut i ekstraomganger. Sistnevnte forhindret flause og vant til slutt 5-3.

Men for Lillestrøm, som spilte cupfinale for under to uker siden, gikk det altså verre. Ull/Kisa tok ledelsen tilbake, og sendte naboene ut.

– Det blir aldri god stemning i et ambisjonsrikt miljø når man ikke presterer godt nok, sånn er det alltid, forsikrer trener Bakke.

– Utrolig deilig. Vi graver ekstremt dypt og synes vi bare blir bedre og bedre. På 2-2 følte jeg vi hadde kontroll på kampen, for LSK hadde ikke så mye på tampen der, sier trener i Ull/Kisa, Steffen Landro til NRK.

Flere jevne kamper

I Tromsdalen - Tromsø gikk kampen til straffespark, der TIL trakk det lengste strået.

VIDERE ETTER EKTRAOMGANGER: Ull/Kisa sendte Lillestrøm ut av cupen.

På Bislett avgjorde Vålerenga sent og slo Lyn 2-1 i et Oslo-derby med fullt trøkk på tribunene.

Eliteserielaget tok ledelsen tidlig, men Julius Skaug utlignet like etter pause. Mohamed Ofkir satte inn vinnermålet for Vålerenga fem minutter før full tid.

3.-divisjonslaget Eik Tønsberg, som slo Sandefjord i cupens første runde, gjorde det også vanskelig for et eliteserielag. Strømsgodset skulle likevel bli for sterke. Jonatan Braut Brunes scoret begge målene for drammenslaget i 2-1-seieren.

Sportsnyheter

U21 EM-kvalifisering i fotball: Norge - Latvia (7-0)

Guardiola-spøk om Bobb: – Må ta med en flaske vin til meg

Manchester Citys Oscar Bobb (20) skal for første gang vise seg frem på A-landslaget. Markus Solbakken må bli hjemme denne gangen.

Siste nytt

 • Billettsalet til fotball-EM i gang

  Billettsalet til neste års EM-sluttspel i fotball starta tysdag. Celia Sasic, visepresident i fotballforbundet i Tyskland, melder om stor interesse.

  – Etterspurnaden er veldig stor. Det ligg an til å bli mange fleire kjøpsførespurnader enn det er billettar, seier ho.

  Om lag 1,2 millionar billettar er tilgjengeleg i den første salsperioden, som varer til 26. oktober.

  Prisane varierer frå 30 euro (342 kroner) for billigaste billettkategori i gruppespelet til 1000 euro (11.400 kroner) for høgaste billettkategori til finalen i Berlin. Det finst også VIP-billettar som kostar 2000 euro.

  Bortsett frå vertslandet Tyskland er ingen av deltakarane i sluttspelet kjent. EM-kvalifiseringa går føre seg til november, og dei tre siste plassane fordelast først gjennom nasjonsligaomspel i mars.

  Gruppetrekninga blir gjennomført 2. desember. Neste salsomgang skjer etter trekninga.

  Totalt er det 2,2 millionar billettar til de 51 kampane mellom 24 lag i ti tyske byer. EM avviklast i tida 14. juni til 14. juli 2024. (NTB)

  Pressekonferanse med Ståle Solbakken
  Foto: Martin Solhaug Standal / NTB
 • Russland varsler 300 Paralympics-deltakere

  Det kan bli inntil 300 russiske deltakere i Paralympics i Paris, anslår Pavel Rozjkov, som er leder i Russlands paralympiske komité (RPC).

  Han legger til at antallet vil bli null dersom utøverne må signere en erklæring om at de fordømmer Russlands krigføring i Ukraina.

  Generalforsamlingen i Den internasjonale paralympiske komité (IPC) stemte i forrige uke for bare delvis suspensjon av Russland og Belarus. Det betyr at utøvere fra de landene kan delta i Paralympics som nøytrale og uten bruk av nasjonssymboler.

  – Omkring 300 utøvere kan få delta. Vi håper at særforbundene lar våre utøvere være med i konkurranser slik at de kan kvalifisere seg, sier Rozjkov til nyhetsbyrået Tass, gjengitt av nettstedet Insidethegames.

  – Kriteriene for deltakelse er svært generelle. IPC-styret vil med det første formulere dem klarere, legger han til. (NTB)

  VbGBwnS13AI
  Foto: NTB
 • Dommerne fra Liverpool-kampen vrakes

  De to VAR-dommerne som feilaktig annullerte en Liverpool-scoring mot Tottenham i helgen, får en pause fra kampene i neste runde, skriver BBC.

  Darren England og hans assistent Dan Cook har måttet tåle hard kritikk etter at de lot være å bryte inn da Luis Diaz feilaktig ble avvinket for offside. VAR-feilen kostet Liverpool et ledermål, og laget endte med å tape 1–2 i en kamp der det også fikk to røde kort.

  Dommerforeningen PGMOL har uttalt at målet burde blitt stående, og at tabben i VAR-rommet var en «betydelig menneskelig feil».

  Verken England eller Cook blir involvert i kommende helgs kamper i Premier League. Det blir derimot hoveddommeren og fjerdedommeren fra den nevnte kampen, Simon Hooper og Michael Oliver.

  BBC skriver at Hooper skal være VAR-dommer i kampen mellom Everton og Bournemouth, mens Oliver blir VAR-dommer i Luton – Tottenham og hoveddommer i toppkampen mellom Arsenal og Manchester City.

  (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alberto Pezzali / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste