Flere av favorittene måtte snu i nytt langløpskaos

Langløpseliten slet nok en gang med å finne riktig vei til mål.

– Her er det folk som går feil, utbrøt plutselig NRKs langløpsekspert Christoffer Callesen underveis i sendingen fra La Diagonela.

– Det er på nytt litt kaos når det gjelder langløpene. Her går de gjennom skogen, fulgte kommentator Ole Kristian Stoltenberg opp med.

TV-bildene viste nemlig at flere av profilene tråkket seg gjennom skogen for å finne tilbake til riktig løype.

– Det var vel blant andre Anders Aukland, og vi så også Tord Asle Gjerdalen kom gående motsatt vei, så han har nok gått feil, opplyste Callesen.

La Diagonela er fjerde renn av dennes sesongens Ski Classics, og igjen ble det altså dramatikk. Forrige helg lå Vinjar Skogsholm fra Rena an til å få en kjempeplassering, før han plutselig gikk helt feil.

Denne gangen var det flere som gikk i samme felle, men bomturen fikk ikke de helt store konsekvensene. Gjerdalen kom seg nemlig kjapt tilbake i tetgruppa, satte inn en langspurt rett før mål, og sikret sin andre seier på rad.

Ilja Tsjernousov ble nummer to. Auland kapret tredjeplassen.

Siste nytt

 • WADA-arbeid i Russland forsinket

  WADA-ekspertene, som er i Moskva for å hente ut databasen til antidopinglaboratoriet i byen, er forsinket med arbeidet. Det opplyser en talsperson for WADA overfor AFP tirsdag. Ekspertene begynte med arbeidet sist torsdag.

  Moskva laboratoriet
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny remis for Magnus Carlsen

  Det ble nok en remis for Magnus Carlsen i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Det er Carlsens fjerde strake remis i turneringen. Russiske Vladimir Kramnik var tirsdagens motstander. Onsdag møter Carlsen Jorden van Foreest.

  Ny remis for Magnus Carlsen.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Stjernen ble norgesmester

  Andreas Stjernen er norgesmester i stor bakke. Han vant konkurransen på hjemmebane i Granåsen foran landslagskollegaene Johann André Forfang og Robert Johansson. Sistnevnte kapret en pallplass tross et fall etter et hopp på 141 meter i 1. omgang.

  NM hopp 2019.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal