Hopp til innhold

Flau over seiersintervjuet: – Fikk kjeft av mamma

PYEONGCHANG (NRK): Rollen som OL-reserve er utfordrende. Men da NRK viste Didrik Tønseth gamle TV-klipp, kom både smilet og rødmen.

Didrik Tønseth i Pyeongchang

PINLIG BERØRT: Didrik Tønseth holder se for ansiktet når han ser klippet av se selv passere målstreken i ungdomsstafetten i Holmenkollen. Han frykter seiersintervjuet som vener om et par sekunder

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var rett etter at Petter Northug hadde avgjort VM-stafetten i Sapporo. Det var Northug-feber i Trøndelag.

Slik forklarer Didrik Tønseth (26) sin egen opptreden i klippet NRK akkurat har vist ham i lobbyen på utøverhotellet i Pyeongchang, seiersintervjuet fra ungdomsstafetten i Holmenkollen i 2007.

Tønseth gikk Sør-Trøndelag inn til seier, akkurat som Northug gikk Norge inn til seier i Sapporo.

Og han var ikke dårligere enn Northug i intervjuet heller. På spørsmål fra NRK-reporter Jann Post om det var meningen å ta inn laget foran og går fra med en gang, svarte Tønseth:

– Det var meninga å ta ham igjen inne på stadion, så publikum fikk se at jeg knuste ham!

Didrik Tønseth vant Holmenkollenstafetten i 2007, det var en ung og kjepphøy vinner NRK møtte.

KLINTE TIL: Didrik Tønseth brukte store ord etter seieren i Holmenkollen i 2007.

Frykter å bli OL-turist

Tønseth rødmer når han ser det gamle klippet igjen – og holder seg innimellom for ansiktet, tydelig flau.

– Jeg fikk kjeft av mamma, mimer han.

Johnsrud Sundby i OL-løypene

RESERVE: Didrik Tønseth har allerede gått mange runder i OL-løypene. Kanskje får han aldri sjansen til å konkurrere i dem.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etterpå har han utmerket seg mer med gode stafetter enn med store ord. Han ble verdensmester i stafett for Norge både i Falun i 2015 og Lahti i 2017.

Men nå innser Tønseth at det blir vanskelig å vinne OL-gull for Norge i Pyeongchang.

– Per nå er det folk som er bedre kvalifisert. Jeg klarer ikke å slå meg inn på laget, for jeg får ikke gå de to første distansene. Jeg regner med de andre er i form og går gode løp, og da får jeg ikke gå stafett, erkjenner han.

– Frykter du at du kan bli OL-turist?

– Ja, det gjør jeg, for alle er i form, og det skal mye til at noen mislykkes stort. Da er det lett at du blir sittende der, konstaterer Tønseth.

Sliter fortsatt med hodeskaden

Han øyner et lite håp om få gå femmila, men skjønner også at det blir vanskelig.

– Å være reserve i mesterskap er utfordrende, bekrefter han.

Didrik Tønseth har en jevn sesong bak seg. Han er usikker på hvor mye det skyldes rulleskiulykken der han pådro seg hjernerystelse før sesongen. Men trønderen bekrefter at symptomene fortsatt ikke er helt borte.

– Jeg sliter litt. Noen perioder er bra, og noen er litt dårligere ennå. Det er vanskelig å si hvor mye det påvirker. Jeg tror det vil gå mer og mer over. Og det er veldig mye bedre i lavlandet enn i høyden. Jeg er veldig følsom på trykkforskjell, erkjenner Tønseth.

Han bekrefter at han har reservestatus på de første OL-øvelsen, 30 km fellesstart med skibytte. Hvor han står i køa, vil han ikke avsløre. Inntil videre forbereder han seg etter beste evne.

– Skal det bli et optimalt OL, må du vite hva du skal gå før du kommer dit. Men du har tilfeller der reserver har gått bra også, så det er mulig, sier Didrik Tønseth.

Didrik Tønseth risikerer å bli OL-turist i Sør-Korea. 26-åringen var med på Norges stafettlag som vant VM-stafettene både i Falun og i Lahti, men årets sesong har ikke gått på skinner. Nå frykter 26-åringen at han kun blir reserve.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal