NRK Meny
Normal

Vurderte å legge opp i høst

ØSTERSUND (NRK.no): I mai så ikke Ann Kristin Aafedt Flatland for seg å vinne et verdenscuprenn med det første, men etter en dag sammen med datteren på Jungelhuset i Østersund kom seieren før hun ante.

Flatland

Dette bildet kunne fort aldri ha funnet stedt. Det er nemlig ikke lenge siden Ann Kristin Aafedt Flatland vurderte å legge opp. I stedet vant hun sesongens andre verdenscuprenn - fredagens sprint i Østersund.

Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Da hun krysset mållinjen og så sitt navn øverst på resultatlista på fredagens sprint i Østersund gikk tankene til Flatland tilbake til en tung tid i våres.

– Jeg var langt nede etter fjorårssesongen, sier hun til NRK.no en snau time etter målgang, og forklarer:

– Da jeg startet opp igjen treningen med de andre i mai, lå jeg langt bak. Jeg hadde ikke det samme grunnlaget som før og det var en tung tid.

Årsaken var at 31-åringen året før ble mor til lille Anne (18 måneder). Dét, kombinert med et påfølgende sykdomsavbrudd, gjorde at hun aldri klarte å bygge opp igjen grunnlaget hun hadde før fødselen - noe som hang ved henne helt frem til i høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland sammen med datteren Anne under verdenscupen i Ruhpolding i fjor vinter. Ifølge Flatland gjør mamma-rollen at hun nå klarer å koble mer av fra trening og konkurranse enn tidligere.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Reist mye uten jenta mi

Med en datter ventende hjemme og en form langt unna der hun ønsket å være kom tankene om hun hadde valgt riktig snikende.

Helt frem til i høst vurderte 31-åringen å legge opp.

– Det har gått opp og ned i høst, og det har vært perioder der jeg har lurt på om det var verdt å komme tilbake. Jeg har jo reist mye uten jenta mi og det er spesielt å oppleve at hun hver gang jeg kommer hjem er engstelig for om jeg skal reise igjen.

Video: Se skytingene til Flatland

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt full pott på begge rundene og gikk raskest under sprinten fredag kveld. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

SE VIDEO: Ann Kristin Flatland skjøt to fulle hus og gikk lynkjapt på den siste runden i Östersund.

Hoppet og lekte

Løsningen ble å ta med datteren og mannen på tur. Under verdenscupåpningen i Østersund er begge på plass og oppladningen til fredagens sprint var for Flatland en helt annen enn for konkurrentene.

– Jeg tok med Anne på Jungelhuset, en aktivitetspark borti her, tidligere i dag. Der lekte vi med sklier og hoppet i en times tid. Vi koste oss hele gjengen, forteller Flatland og smiler.

Med datteren på tur og et OL like rundt hjørnet er 31-åringen fra Vik i Sogn klar til å gi jernet. Seieren i kulda betydde mye.

– Jeg viser at jeg kan kjempe i toppen med et perfekt løp. Det fikk jeg bevist både for meg selv og de som kanskje ikke har hatt troen på meg. Jeg kan jeg også, sier mamma Flatland.

Siste nytt

 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal