Hopp til innhold

Flatland vant sprinten: – Fantastisk å se henne gå i dag

ÖSTERSUND/OSLO (NRK.no): Ann Kristin Aafedt Flatland viste at hun er tilbake for fullt da hun gikk inn til karrierens andre verdenscupseier fredag.

Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt full pott på begge rundene og gikk raskest under sprinten fredag kveld. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

SE VIDEO: Ann Kristin Flatland skjøt to fulle hus og gikk lynkjapt på den siste runden i Östersund.


– Jeg er veldig fornøyd. Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe annerledes, men at dette virkelig var det jeg var god for i dag, sier Ann Kristin Flatland til NRK.

Skiskytteren imponerte stort da hun gikk inn til karrierens andre verdenscupsseier på sprinten fredag.

Berger på tredje plass

31-åringen skjøt to fulle hus, og på den siste runden økte hun tempoet betydelig - og gikk inn til en klar, foreløpig ledelse.

Den skulle vise seg å holde til seier, 15,9 sekunder foran russiske Olga Zaitseva.

– Det er et perfekt renn. Hun, Tora (Berger) og Darya Domracheva går omtrent like fort, men Ann Kristin treffer på alt og vinner, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Tora Berger kapret til slutt tredjeplassen, 22 sekunder bak Flatlandet.

– Det var fantastisk å se Ann Kristin gå i dag. Det var perfekt dobbeldans, sier NRK -ekspert Halvard Hanevold.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tora Berger bommet på første skyting, men hentet inn sekundene og skjøt feilfritt på andre runde. Dermed endte Berger på tredjeplass på sprinten i Östersund. Kommentatorer: Andreas Stabrund Smith og Ola Lunde.

SE VIDEO: Tora Berger ble nummer tre i sesongens første verdenscupsprint.

Gjorde comeback i fjor

Man må tilbake til 2011 for å finne Flatlands forrige verdenscupseier. Nå tyder mye på at hun er tilbake i godt, gammelt slag etter å ha gjort comeback etter fødsel midtveis i forrige sesong.

– Det har gått litt opp og ned for meg, men jeg kjente i går at jeg ville gjøre det bra i dag. Jeg trengte den gjennomkjøringen normalen ble. Jeg liker jo sprint litt bedre enn normal, sier Flatland.

De norske skiskytterjentene skjøt seg bort under torsdagens 15 kilometer, men slo sterkt tilbake på sprinten.

– Det er så klart veldig godt for selvtilliten. Det viser at jeg har gjort en god jobb i sommer, fastslår Flatland.

– Bra bredde på damesiden nå

Også Synnøve Solemdal gikk seg inn blant de beste og endte på åttendeplass, 36, 2 sekunder bak Flatland. Elise Ringen ble nummer 18.

Tora Berger var den store skiskytterdronningen forrige sesong, men det var ofte langt ned til neste norske kvinne på listene. Hanevold gleder seg over at stadig flere melder seg på i toppen.

– Vi har fått en bra bredde på damesiden nå, og det er veldig gøy. Herrelaget er jo veldig sterkt, og nå har vi to lag der flere kan gå for seier, sier han.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste