Flatland vant sprinten: – Fantastisk å se henne gå i dag

ÖSTERSUND/OSLO (NRK.no): Ann Kristin Aafedt Flatland viste at hun er tilbake for fullt da hun gikk inn til karrierens andre verdenscupseier fredag.

Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt full pott på begge rundene og gikk raskest under sprinten fredag kveld. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

SE VIDEO: Ann Kristin Flatland skjøt to fulle hus og gikk lynkjapt på den siste runden i Östersund.


– Jeg er veldig fornøyd. Jeg føler jeg ikke kunne gjort noe annerledes, men at dette virkelig var det jeg var god for i dag, sier Ann Kristin Flatland til NRK.

Skiskytteren imponerte stort da hun gikk inn til karrierens andre verdenscupsseier på sprinten fredag.

Berger på tredje plass

31-åringen skjøt to fulle hus, og på den siste runden økte hun tempoet betydelig - og gikk inn til en klar, foreløpig ledelse.

Den skulle vise seg å holde til seier, 15,9 sekunder foran russiske Olga Zaitseva.

– Det er et perfekt renn. Hun, Tora (Berger) og Darya Domracheva går omtrent like fort, men Ann Kristin treffer på alt og vinner, sier landslagstrener Egil Gjelland.

Tora Berger kapret til slutt tredjeplassen, 22 sekunder bak Flatlandet.

– Det var fantastisk å se Ann Kristin gå i dag. Det var perfekt dobbeldans, sier NRK -ekspert Halvard Hanevold.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tora Berger bommet på første skyting, men hentet inn sekundene og skjøt feilfritt på andre runde. Dermed endte Berger på tredjeplass på sprinten i Östersund. Kommentatorer: Andreas Stabrund Smith og Ola Lunde.

SE VIDEO: Tora Berger ble nummer tre i sesongens første verdenscupsprint.

Gjorde comeback i fjor

Man må tilbake til 2011 for å finne Flatlands forrige verdenscupseier. Nå tyder mye på at hun er tilbake i godt, gammelt slag etter å ha gjort comeback etter fødsel midtveis i forrige sesong.

– Det har gått litt opp og ned for meg, men jeg kjente i går at jeg ville gjøre det bra i dag. Jeg trengte den gjennomkjøringen normalen ble. Jeg liker jo sprint litt bedre enn normal, sier Flatland.

De norske skiskytterjentene skjøt seg bort under torsdagens 15 kilometer, men slo sterkt tilbake på sprinten.

– Det er så klart veldig godt for selvtilliten. Det viser at jeg har gjort en god jobb i sommer, fastslår Flatland.

– Bra bredde på damesiden nå

Også Synnøve Solemdal gikk seg inn blant de beste og endte på åttendeplass, 36, 2 sekunder bak Flatland. Elise Ringen ble nummer 18.

Tora Berger var den store skiskytterdronningen forrige sesong, men det var ofte langt ned til neste norske kvinne på listene. Hanevold gleder seg over at stadig flere melder seg på i toppen.

– Vi har fått en bra bredde på damesiden nå, og det er veldig gøy. Herrelaget er jo veldig sterkt, og nå har vi to lag der flere kan gå for seier, sier han.

Siste nytt

 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag