NRK Meny
Normal

– Dette har lenge vært målet

En imponerende sisteskyting av Ann Kristin Flatland (28) sikret henne karrierens første verdenscup-seier.

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Flatland vant 5,7 sekunder foran Magdalena Neuner.

Foto: ROBERT MICHAEL / Afp

Dette var også Flatlands første pallplass denne sesongen.

– Jeg klyper meg selv litt i armen, sa Flatland til NRK etter seieren.

Flatland var nummer to etter den siste skytingen, men gikk en rask sisterunde og i mål var hun 5,7 sekunder foran tyske Magdalena Neuner. Andrea Henkel endte på 3. plass på den 7,5 kilometer lange sprinten i tyske Oberhof.

Etterlengtet

Høsten 2010 sa Flatland til NRK at hun vurderte å legge opp dersom hun ikke fikk en verdenscupseier denne sesongen. Lørdag 8. januar 2011 kom endelig den første.

– Målet mitt har hele tiden vært å komme øverst på pallen. Jeg har visst at jeg er god nok på en dag der alt klaffer, sier Flatland.

– Jeg var offensiv hele veien i dag og det var godt å få til et bra løp. Jeg hadde en god plan før løpet der jeg hadde tenkt nøye gjennom hver del av løypa og hva som skulle være fokus.

Liker Oberhof

Flatlands beste plassering i verdenscupen før lørdagens seier var to tredjeplasser. Den ene kom nettopp på fjorårets sprint i Oberhof.

– Dette er en løype som passer meg bra. Det er tre bratte bakker i hele løypa, med nedoverbakker der jeg kan hvile etter hver motbakke.

23 000 tilskuere på stadion i Oberhof sørget for et voldsomt liv. Det var lenge spennende om det skulle bli dobbelt tysk med Neuner og Henkel, men på den siste flaten før mål tråkket Flatland til og avgjorde sprinten.

– Det var veldig moro å vinne med så mye liv på stadion, sier en fornøyd Flatland.

Berger langt bak

Tora Berger ble nest best av de norske på 24. plass, nesten to minutter bak Flatland. Berger bommet en gang på hver av de to skytingene. Kari Eie endte på 44. plass (3 bom), Fanny Welle-Strand Horn kom på 61. plass (3 bom), Synnøve Solemdal kom på 71. plass (5 bom)

Gratulér Flatland her!

Siste nytt

 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters
 • Ingen endringer i hopptroppen

  Norge stiller med de samme hopperne til helgens verdenscuprenn i Finland som sist helg, i følge NTB. Det er Daniel-André Tande, Halvor Granerud, Andreas Stjernen, Johann Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel.

  Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal