– Dette har lenge vært målet

En imponerende sisteskyting av Ann Kristin Flatland (28) sikret henne karrierens første verdenscup-seier.

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Flatland vant 5,7 sekunder foran Magdalena Neuner.

Dette var også Flatlands første pallplass denne sesongen.

– Jeg klyper meg selv litt i armen, sa Flatland til NRK etter seieren.

Flatland var nummer to etter den siste skytingen, men gikk en rask sisterunde og i mål var hun 5,7 sekunder foran tyske Magdalena Neuner. Andrea Henkel endte på 3. plass på den 7,5 kilometer lange sprinten i tyske Oberhof.

Etterlengtet

Høsten 2010 sa Flatland til NRK at hun vurderte å legge opp dersom hun ikke fikk en verdenscupseier denne sesongen. Lørdag 8. januar 2011 kom endelig den første.

– Målet mitt har hele tiden vært å komme øverst på pallen. Jeg har visst at jeg er god nok på en dag der alt klaffer, sier Flatland.

– Jeg var offensiv hele veien i dag og det var godt å få til et bra løp. Jeg hadde en god plan før løpet der jeg hadde tenkt nøye gjennom hver del av løypa og hva som skulle være fokus.

Liker Oberhof

Flatlands beste plassering i verdenscupen før lørdagens seier var to tredjeplasser. Den ene kom nettopp på fjorårets sprint i Oberhof.

– Dette er en løype som passer meg bra. Det er tre bratte bakker i hele løypa, med nedoverbakker der jeg kan hvile etter hver motbakke.

23 000 tilskuere på stadion i Oberhof sørget for et voldsomt liv. Det var lenge spennende om det skulle bli dobbelt tysk med Neuner og Henkel, men på den siste flaten før mål tråkket Flatland til og avgjorde sprinten.

– Det var veldig moro å vinne med så mye liv på stadion, sier en fornøyd Flatland.

Berger langt bak

Tora Berger ble nest best av de norske på 24. plass, nesten to minutter bak Flatland. Berger bommet en gang på hver av de to skytingene. Kari Eie endte på 44. plass (3 bom), Fanny Welle-Strand Horn kom på 61. plass (3 bom), Synnøve Solemdal kom på 71. plass (5 bom)

Gratulér Flatland her!

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.